KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 26 februari 2017

SNODERÅNS UTLOPP

Lördagen bjöd på ett underbart väder så jag trotsade min "magsjuka med huvudvärk" när gubben min ville ta en långprommis med Santos och åkte med. Det gäller ju att passa på den här årstiden, speciellt med tanke på att det varnades för regn och/eller snö (!?) på söndagen.

Uppströms på den numera vattenfyllda Snoderån.
Nedströms - nära havet - där det i höstas nästan var torka!

Visserligen var det bara ett par plusgrader, men det blåste inte och det kändes som om våren verkligen var på gång. Och det bästa av allt var att min sjuka genast blev kurerad!
Alltså tog vi bilen och gasade ner till Snoderåns utlopp, där det - konstigt nog - var alldeles tomt på folk. Trots att det var lördag och mitt på dagen, då brukar man ju alltid träffa på några som gillar att ge sig ut på prommisar. Så Santos fick springa precis som han ville, för även om det skulle råka komma någon så brukar han inte springa fram. Dessutom är han ju så liten och lyssnar på inkallelser från oss, så även hundrädda brukar inte bry sig.....

Efter ett tag så kände vi dock att det drog lite kyligt från havet, så vi fortsatte med bilen till Nisseviken där ett av våra favorithus ligger. Det är alltså ett som inte är "för stort" att ha som sommarstuga (vad vi nu skulle med ett till) och TROTS att det är svart (brukar inte gilla svarta hus) är det väldans snyggt!

Jag gick aldrig in på tomten, men Rolle var fräck och öppnade grindarna (lagda stockar) och gick in för att ta några bilder. Han påpekade att ingen kunde bli arg på en med kamera som ville "ta bilder på ett så snyggt hus". Dom skulle säkert bara bli stolta istället!


Nu kom det ingen, så vi (jag) behövde inte oroa oss. Och det var inga i husen i närheten, så ingen granne skulle skvallra för ägarna heller.


Istället fortsatte vi hemåt med bilen och utmed vägen så såg jag ÄNTLIGEN vintergäck!
Massor av dom!!

Hela gräsmattan till runt det här gamla huset var fylld med dom!


Och visst är det nått extra, man blir så himla glad när man ser dom små lysande "solarna"!
Sen är det ju också så att dom är allra först och det är viktigt. Försökte i höstas plantera flera ruggar med dom i parken på strategiska ställen, men inte 17 har det dykt upp några hemma hos oss inte!! Ännu!!!
😠
Om du undrar varför nedanstående lilla bild - som är samma som en av dom ovan - ligger där den ligger så beror det på att den går inte att ta bort! Alltså inte utan att alla andra också försvinner, så den får man stå ut med!!! Grrr.....


6 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att du börjar få lite vårkänning!
Så vackra bilder!
Hoppas du mår bättre nu.

Ingrid sa...

Så underbart med vintergäck i såna mängder!
Det är verkligen det mest vårliga som finns.
Kram, Ingrid

Bosse Lidén sa...

Vilken härlig gul matta. Jag hade också varit busig och gått fram och fotat huset. Vad bra att du blev botad. Många fina foton.
Kram Bosse

Anja C. Hill sa...

Kära nån vilka tjusiga bilder! Så vacker natur! Själv är jag väldigt svag för just lundmiljöer.
Ha det gott!
/Anja

wiolettan sa...

Modigt att öppna grinden och gå in och fota, det skulle jag vara för feg för. Men, det blev ju fina bilder.
Hunden, staketet, havet och skogen där bakom, så vackert.
Njutit av dina bilder mycket. Våren kommer nog snart.

Evas Kvarnaro sa...

Hej Susie, ja datorn vill bråka lite, hi hi . . . ibland händer väldigt konstiga saker.
Tack vännen för dina härliga vårbilder, ser att många visar upp vintergäcken men jag njuter av dem alla. Tyvärr har jag ingen vintergäck i trädgården så därför njuter jag av dina och andras, <<vi härlig utflykt nu gjorde och så underbara bilder du tagit.
Känner igen namnet Nisseviken, bestämt att vi gjorde en liten sväng dig sist,
vi har ju barnbarnet Nils - Nisse, så blev ju nyfikna på den viken, 'fniss'
Tänk vad lille Santos gubben njuter också . . .
Har du haft magsjuka, inte kul förstår jag, har inte hunnit läsa bloggar på ett tag så jag är lite frågande just nu. Vi fick också magsjuka, smittade av bbb i Norrahammar,
det gick runt oss alla, usch och tvi och fyyyyyy . . .
Förstår vännen att du blev piggare av naturen underbara vyer.
Rolf fyllde år i lördags och jag hade faktiskt skärpt mig med att baka förra veckan.
Han älskar ju kakor och bakverk så något gott ville jag göra till honom och vår familj är ju stor så nu är allt gotte slut (vilken tur). Jag är ju ingen gottegris på gamla dar, men i barndomen var man ju givetvis detta. Hellre äter jag ett knäckebröd än kakor. Ja jag vet Susie du inte heller är en 'kaffe-kak Maja', hi hi . . .
Denna måndag tog vi det lugnt, behövligt, för tre dagar i sträck kom gäster.

Ha en fin vecka alla tre, kramar/ Eva