KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 18 februari 2017

KONTROLLRUNDA

I början på den här veckan var det ett fantastiskt vårväder med plus 5/6 grader, så jag var t.o.m. ute i måndags och gjorde en del nytta. Årets första trädgårdsdag!

Sen kom bakslaget, i torsdags morse klockan åtta var den -5! Hur kallt det varit på natten vet jag faktiskt inte, men minst ett par grader till - så vart tog våren vägen!?

Fast frosten försvann snabbt från marken och allt tinade så sakteliga upp. Så när vi, alltså Santos och jag, tog en prommis mitt på dagen var det riktigt skönt (det blåste inte heller).

Efter prommisen tog jag (vi) ett varv på tomten också för att kolla in läget, men inget nytt hade hänt sen i måndags. Fast snöfläckarna hade tack vare plusgraderna på dagarna minskat en aning i alla fall!

Nästan längst bort i "parken" upptäckte jag att den lilla rödbladiga hasselbusken (Corylus maxima `Purpurea´) har massor av hängen som jag verkligen ser fram att se när dom blir lite rödare.
Förra året hade den bara c:a 10 stycken men dom var otroligt vackra! I år kommer hela busken
lysa rött!!

Närmare "innertomten" så upptäckte jag något annat glädjande; Hybridtrollhasseln (Hamamelis intermedia `Aphrodite´) är full med blomknopp. Förra året blev det inte en enda blomma.
Väldigt konstigt! Fast det kan ju bero på att året innan flyttade jag den hit från att den hade växt mellan några smällspireor vid infarten.

Jag passade på att kika in lite i växthuset och där var det hyfsat varmt och skönt. Vi har ju ett termostatstyrt värmeaggregat inställt där.
På en av stolarna har jag hängt den tjusiga lilarosa torktrasan (kan man verkligen kalla den för "trasa") där det står; Vänner är som blommor, de lyser upp din dag.
Den har jag fått av min bästa väninna Christina i julklapp för några år sen och tidigare - innan växthusets tillkomst - hängde den i köket!
Precis utanför växthuset - så man ska se den både inifrån växthuset och från vägen - planterade jag min pyttelilla vintergröna Mahonia `Cabaret´ som får så här vackert formade blad och underbar höstfärg - och till skillnad mot den "vanliga" mahonian så blommar den
på sensommaren/hösten!
Jag flyttade den från murrabatten - där den inte verkade trivas - i höstas. Här får den bo betydligt mer skyddad för iskalla vindar och stekande vårsol, så nu hoppas jag att den överlever!


6 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst är det spännande att gå runt och se hur trädgården övervintrat. Hoppas att det blir några soliga och fina dagar igen, för i dag har det varit jättetrist.
Önskar dig en härlig helg!
Kram, Ingrid

HWIT BLOGG sa...

Japp, vädret är upp...och ner! Iskallt och sen 10 plus! Handduken var fin, härlig text, klart att den ska hänga där :)
Ha en skön lördag nu!
Kram från Titti

Gunilla Teckenberg sa...

Nu stundar tider när det svänger dramatiskt i naturen men våren vinner alltid, det har vi många bevis på.

Din Mahonia är jätteläcker, den måste jag notera - apselut!

Kram!

Anonym sa...

Våren är lurig, ibland vår och ibland vinter.
Härligt med en liten runda och se vad som har hänt och händer.
Ha en skön söndag!

Anna-Karin Rickardsson sa...

Hej!
Visst är det härligt att gå små rundor i trädgården och kolla in vad som hänt, och att drömma lite och längta efter våren. Du ser ut att ha fina hängen och knoppar på gång. Också spännande med en höstblommande mahonia. Den ser jättefin ut.
Allt Gott!
Anna-Karin

Yvonne Blom sa...

Ännu verkar det som att våren dröjer, men några små vårtecken kan man skönja, som snödropparna som så sakteliga börjar skicka upp de gröna bladen ur lökarna. Det är ju ändå ganska fint att gå i väntans tider, eller hur?
Ha en fin vecka! Kram