KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 6 februari 2017

HALLEN ÄR SNART KLAR!

Finns det någon mer som är så otålig som jag är!? Jag hade tänkt vänta tills på fredag med att lägga in lite nytt på bloggen, men jag kunde faktiskt inte hålla mig längre.....


Men innan jag kommer till det som jag är mest otålig över och bara MÅSTE visa lite av, så tänkte jag visa vad vi åt i fredags. Det blev grönsaksrisotto med stekt lax och sparrisbroccoli.
Vi har bestämt att äta rent vegetariskt 2 gånger i veckan samt fisk 2 gånger i veckan. I fredags blev det alltså båda delarna - fast det räknas inte som riktig veggo! Så idag ska vi äta vegetariska biffar med sparrisbroccoli, varm smörgås med fikonmarmelad och smält ädelost. Tror det kommer bli riktigt gott!Det här är vad stackars Santos fick, det vanliga torrfodret med en köttbulle till. Han äter ett väldigt speciellt diettorrfoder som vi får specialbeställa hos veterinären. Det var alltså en väldigt ovanlig sorts stenar han fick i urinblåsan. Endast 3% av dom som får stenar har den här sorten!
Men...det verkar funka. Han har inte haft några stenar i blåsan sen han fick ett nytt kisshål mellan snoppen och pungen - och började med det här fodret. Fast han är inte förtjust i det, så vi lurar honom med en köttbulle eller nåt annat gott. Har han väl börjat äta så brukar han fortsätta!


Så kommer vi till det som jag bara kände att jag MÅSTE lägga ut lite om. Målningen av hallen!
Trots att det inte är riktigt klart. Rolle ska bättra på några ställen, sen ska han sätta ditt knoppar på garderobsdörrarna. Hoppas han fixar det i morgon!
Här ovan är alltså färgen mellan dörrlisterna som blev på väggarna istället för den "grisrosalila" som blev efter den första ommålningen med fel färg. Den färgen fick vara kvar som grund och så målades väggarna i den här matta grårosabeige färgen som heter Magnolia - och det blev helt perfekt!


Man ser nog färgen bättre på den här bilden ovan. Även om den inte riktigt återger
nyansen den heller!
Själv har jag inte gjort många knop när det gäller hallen. Visserligen tog jag bort en massa dekorationer m.m. och så har jag bytt ut och fixat till alla tavlor. Men det är väl nästan det enda.
Jo, jag bestämde och beställde knoppar och gardin till dörrfönstret och draperi in till köket. Fast det var ju inte så betungande precis.....

På garderobsdörrarna i melamin som inte är kul att måla, färgen håller inte så länge på dom 3 högskåpen, 2 underskåpen och 2 överskåpen fick vi mönstrad väv satt. Nu har Rolle målat dom två gånger i färgen Rosenkvarts Pärlemor.
Den skiftar alltså i nyansen beroende på ljuset. Syns tydligt på bilden ovan där det ljusa är efter blixten. Sen ser den lite gulare ut runt om det, men så är det inte riktigt i verkligheten. Utan den är i samma nyans som väggarna bara mörkare, blankare och lite skimrande - och jag är så lycklig! *fniss*

8 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Lyckliga Susie, det behöver du vara och det är kul med lite nytt.
Jo jag ser att det skimrar i pärlemor, bara det namnet säger att det är så vackert.
Självklart får vi då se det färdiga resultatet, men stressa inte upp gubben,
säg bara att han ska skynda sig, 'fniss' . . .
När Rolf börjar med något vill jag helst att 'det' skulle vara klart igår, hi hi ....
Men som du vet karlar kan inte göra två saker samtidigt, vad det nu än gäller.
Jag har önsakt mig en extra liten hylla över mitt dator bord som står under trappan.
Varje dag nu ett år har han sagt: ja visst det ska jag ordna. Förvisso har det innan inte brådskat med nu gör det dät. Då säger han att jag har så bråttom, ja du milde.
Men så gick jag ut i garaget-vedboden där finns mycket smått och gott till användning
vad söker du efter undrade han, jag svarade inte för han visste precis vad som gällde
För en stund sedan har han mätt och fixat 'brädan', den ska bara målas sa han, jojo
Börjar jag att måla något som jag bett om länge, t.ex. nattygsbordet som är slitet,
ja då kan jag inte måla säger min 'målarmästare kladd', hi hi . . .
Det är roligt nästan jämt.

Din mat såg god ut, men vad är sparrisbroccoli ???
Hälsningar/ Eva

Yvonne Blom sa...

Duktiga ni är som inte äter så mycket kött. Försöker att äta mycket mer vegetariskt.
Så skönt att den lilla hunden mår bra. Förstår att det är knepigt att få honom att äta det han inte gillar. Det är ju det svåra när djuren blir krassliga och vägrar maten. Man kan ju inte bara trycka i dem maten.
En alldeles fantastiskt vacker färg du valt till hallen. Trevligt att få lite nytt på väggarna!
Ha det gott! Kram

Gunilla Teckenberg sa...

Grattis till en ny och fräsch hall! Du har så säker smak när det gäller färger så det blir alldeles säkert snyggt!

Kram!

Gunborg Uhno sa...

Det där ser ut att bli en fin hall.Ljust och vackert.Kul med lite nytt att pigga upp sig med i denna gråa vinter.Fast i dag ser jag blå himmel så det kanske blir sol framåt dagen.
Kram

Anonym sa...

Skönt att ni hittat rätt färg, det är inte lätt.
Jag har inga speciella dagar för vegetariskt, fiskigt eller köttigt, men det blir ändå mest vegetariskt blandat med fisk, men visst är kött gott ibland.'
Ha det bra!

Ingrid sa...

Det ser jättefint ut Susie! Och det allra viktigaste är ju att du själv är nöjd med resultatet.
Kram, Ingrid

HWIT BLOGG sa...

Härligt med nytt och fräscht i hallen! Ser fint ut! God mat sitter aldrig fel heller, undrade först om det var efterrätten på bild 2 innan jag läste att det var Santos mat ha ha :)
Nu ut i snön och skotta, 40 cm har kommit bara i natt!
Kram från Titti

Marta Ronyai sa...

Vi gjorde nästan samma sak med garderobsdörrarna i sovrummen, vävtapet med geometriska mönster på och måla sedan. Nu var det för ett bra tag sedan, men jag tycker fortfarande att de är snygga. Ganska nyligen hade vi chansen att byta ut dem mot vita tråkiga laminatdörrar, men jag behöll dem gamla.
Hoppas det blir som du tänkt dig till slut.
Stor kram och hoppas våra trädgårdsnjutningsdrömmar går i uppfyllelse.
Marta