KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 11 februari 2017

HALLEN ÄR KLAR!

Vilken härlig lördag! Vädret har varit jättefint, på morgonen tittade vi på rallycross på TV. Detta trots att kanske rally inte är det vi gillar bäst inom motorsport. Men det är ju ett gammalt ärosamt rally så.....
Efter det tog vi en liten skogsprommis med Santos och sen åkte vi till Klintehamn för att handla middagsmat. Som "vanligt" nu för tiden så blev det en massa grönsaker (en s.k. poké), men till det blev det både rött vin för Rolle och rosé för mig. Inte dumt alls.....


Men det var ju om hallen jag skulle berätta. Rolle fick ju fel färg härom dagen, trots både färgkod och färgprov. Det visade sig att deras blandningsapparat - som ska kalibreras en gång om året - skall justeras i mars. Så Rolle, som är "ganska haj" på det här med att blanda färg, gav sig inte utan bestämde hur blandningen skulle gå till - och det blev perfekt! 

VI TAR ETT VARV RUNT HALLEN, med början till vänster!

Övre raden från vänster: När man kommer in och tittar till vänster så ser man hörnan med den sneda kapphängaren som Rolle gjorde för länge sen - men den behöll vi för den är mycket praktiskt och färgen var helt OK.
Vi fortsätter: Dörrhålet in till det vi kallar "smacken" som leder in i köket och tvättrummet.
Notera det nya draperiet som jag trodde bara skulle bli att hänga upp. Ha! Jag - som HATAR att sy - var naturligtvis tvungen att göra en ny fåll upptill (Heter det fåll då?). Så idag åkte symaskinen fram, det är inte ofta!!
Nedre raden till vänster: Dörrhålet till "smacken", samt dörren med det runda fönstret in till gästtoan/duschrummet, samt dörren till kontoret.
Till höger: Dörren till verkstaden och den mycket praktiska avställningsbänken med samma matta som på golvet!

VI FORTSÄTTER RUNDAN!
Övre raden till vänster: Dörren in till verkstan.
Till höger i övre raden: Här ser man avställningsbänken samt ytterdörren med sin nya gardin.
Nedre raden till vänster: Avställningsbänken med "återvinningsskåpen" under.
Till Höger: Här ser du boken som ligger på bänken. Det är en fantastisk bok om hur man odlar ljung som jag verkligen kan rekommendera. Den skickades till min kusin idag. Anledningen är att hon har en perfekt tomt - i Älta, Nacka (Stockholm) - för att odla ljung. Det har INTE jag tyvärr!

Närbild på gardinerna!
Jag är mycket imponerad av Rolles färgblandningskunskaper, för det är inte alltid som man tror att bara ha i vitt för att få färgen ljusare, eller svart för att få den mörkare. Ibland måste man ha i mer grönt, mer rött, mer gult eller blått istället.
Men det har Rolle faktiskt blivit väldans duktig på. Kan bero på att han gillar att måla - och att det ligger i generna förmodligen, hans morfar var målarmästare -  och dessutom att han alltid gör ett otroligt bra underjobb. Jag skulle aldrig greja det, har inget tålamod.....

3 kommentarer:

Marlise sa...

Hej Susie
Ja, immer wieder lustig mit der Übersetzung.
Aber schön, dass du heute morgen schon so gelacht hast.
Bei dem Schmetterling muss ich immer an den Besuch bei dir denken.
Euer Flur ist sehr schön geworden.
Euch beiden (dreien) einen schönen Sonntag

Ja, alltid roligt med översättningen.
Men trevligt att du har skrattat så mycket i morse.
I fjärilen måste jag alltid tänka på besök med dig.
Din hall har blivit mycket vacker.
Ni två (tre) en bra söndag.....Kram Marlise

Vilt og vakkert sa...

Heisann, så lekkert! Ha ei flott uke ;:OD)

Rosor och ruiner sa...

Blev fint ju! Skönt att ni fick till det till slut, och inte gav er vad gäller kulören. Nu kan ni njuta av er fina hall!
Ha det gott!
Gunilla