KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 16 februari 2017

BLOMMIG FREDAG - Inte Utan Min...


Veckans ämne i Blommig Fredag på bloggen Rosor och Bladlöss ger åtminstone mig otaliga ideér för inlägget, men med gott om tid att tänka innan man gjorde sitt slutgiltiga val så begränsade jag mig till bara tre trädgårdsrelaterade saker. Alla är redan använda i år i trädgården!

Först har vi min älskade trädgårdsvagn med skräpkorg och verktygsväska. Den har jag haft i minst 40 år  - men både korgen, väskan och hjulen på den har blivit utslitna och bytta. Den har jag jämt med mig när jag går ut i trädgården för att göra något!
I verktygsväskan finns - bland massor av andra - ett verktyg som kanske inte är så vanligt bland trädgårdsfantaster men som jag anser är helt oumbärligt. I alla fall om man har träd och buskar i sin trädgård; Den japanska trädgårdssågen - som är ett av dom absolut bästa verktyg jag använt!

Min första såg inköptes på en trädgårdsmässa där vi var några stycken som deltog med bonsaier och i närheten fanns en firma som sålde dom här sågarna. Det här var också väldans länge sen, skulle tippa över 25 år -  och jag hade aldrig hört talas om eller sett sågarna innan!

Sen hade jag sågen i många år och den fungerade perfekt ända tills en dag när jag upptäckte att vi
hade haft besök i trägårdsboden där jag hade min lövkorgskärra med verktygsväskan. Dörrlåset var uppbrutet och vagnen stod precis innanför med alla mina verktyg urrivna liggandes nedanför på golvet. Alla, utom sågen som var borta!


Det hör till saken att vi bodde mitt emot Älvsjömässan i Stockholm och ängen utanför hade grävts upp för en ny jättestor avloppskulvert ut mot Huddinge. Det lades också ned en massa kabel, eftertraktat för tjuvar, som i en hel vecka kom på natten och packade hela sin bil full.
Jag tror att jag ringde till polisen tre gånger - som kom förstås, men alltid för sent!
Till slut tröttnade jag på att ligga vaken och lyssna efter tjuvarnas bil - som hade ett mycket typiskt (o)ljud. Om det skulle ta en timme för polisen att dyka upp varje gång så skulle dom ju aldrig få tag på nån tjuv! Ärligt talat verkade dom inte speciellt intresserade!!

Och NATURLIGTVIS, just den natten hade tjuvarna kommit på att det var bättre att sitta på ängen och skala kabeln för att få fram kopparn inuti, än att packa in hela och skrymmande kabelrullar i bilen. Så dom letade efter nån dumskalle som lämnat sina verktyg lätt åtkomliga - och den
dumskallen var alltså jag!
Dom bröt sig in i boden, hittade min lilla såg och satte sig sedan ute på ängen i lugn och ro och skalade MASSOR av kabel. All kabel som fanns kvar. Det var naturligtvis just den natten jag skulle ha ringt.....då hade polisen hunnit fram!
En ny såg inköptes omedelbart, för den kan jag inte vara utan!!

Till sist är det "mitt" nyaste verktyg som jag absolut inte vill vara utan i framtiden. Jag använde det första gången i måndags då jag sågade ner en massa riktigt tjocka grenar på buskar och träd på framsidan; en TIGERSÅG!
Wow, snacka om att det gick fort och var lätt jämfört med att såga med en konventionell såg. Det hade jag aldrig orkat. Så nu har jag tillgång till den (som alltså är Rolles egentligen) - så nu finns det inga jobb jag inte klarar av!

15 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej Susie, det var en bra idee med vagnen och verktygsväskan
beväpnad på rundorna i trädgården. Här springer jag fram och tillbaka, tztz.
Min man har en liknande japan-såg. Jag funderar att skaffa en till mig också.
Den är väldig bra och biter sig igenom det mesta som heter grenar.
Trevlig helg, Petra

Evas Kvarnaro sa...

Ja det finns saker man absolut inte kan vara utan och jag fattar varför du valde de trädgårdsredskapen. Verkligen kanon bra sågverktyg, sådan hade jag behövt ha själv,
då hade jag sluppit fråga Rolf om hjälp. Jag ska säga till sonen vad jag önskar mig i födelsedagspresent, för Rolf bara slarva bort sina. Ja både han och Mikael skyller på varann när något försvunnit, så bättre att äga sitt verktyg själv . . .
Intressant berättelse Susie (om tjuvarna) var det ingen som hade en stor vakthund som kunde varna alla runt ikring platsen.
Denna veckan har jag sportlov, 'fniss' barnbarn kommer och går och det är livat och kul.
Igår var vi på födelsedags kalas i Norrahammar, Jennie fyllde 28 år, denna helg Skåne.
Vi haft tre fina soldagar men idag disigt och regnet kom med underkylt, fast ändå +3.

Må så gott/ Eva

Carita och Bertel sa...

Man blir ju så förgrymmad når sånt händer, det är ju så onödigt med allt strul som medföljer. Trädgårdsvagnen verkar praktisk att ha med sig runt i trädgården. Ha det fint. Carita

Luna Eks Trädgårdsblogg sa...

Ingenting förvånar mig. Hos oss tog de alla kopplingar till vattnet en gång. Jap. Handsågen har jag men inte tigersågen och ingen lätt skräpkorg på hjul. Varför har jag inte det?
Kul att se vad andra har.
Ha en bra helg
Luna

Bellas Lantliv sa...

Tråkigt med tjuvar och banditer. Men roligt att läsa om dina favoriter! 💗
Önskar dig en trevlig helg!

Gunborg Uhno sa...

Den där vagnen med väska ser ut att vara bra att ha med i trädgården.En del saker blir som gamla goda vänner och dom vill man ju inte vara utan.
Kram/Gunsan.

Maribel sa...

Praktiska grejer du har, både vagn och såg.
Trevlig helg /Marika

Carina sa...

Praktiskt att samla ihop alla verktyg på ett ställe. Skaffade en japansk grensåg förra säsongen men hittills är det andra som använt den. Får pröva den snart. Försöker varva arbete för hand med maskinarbete för att hålla musklerna i träning.

Trevlig helg! Carina

HWIT BLOGG sa...

Bra-att-ha-grejer kan man man inte leva utan...
Fredag och äntligen en stundande helg, det behövs!
Kram från Titti

Veronica sa...

Grymt!

Att ha sån ordning att ha den där korgen !! jag har mitt verktyg, och en sekatör och det räcker för mig!
Om jag behöver såga ropar jag... ;)


Kram

Villrose sa...

Du verden, så praktisk vogn! Sånn utfellbar sag har jeg også. Svært aanvendelig. Tigersagen gjorde meg nysgjerrig... Har mange tykke grener og kratt.

God helg!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ja sånn kan det gå... Ha en riktig go´hælj ;:OD)

Anette i Torsåker sa...

Här samlar jag steg på stegräknaren för att hämta allt som jag just behöver som just då finns någon annanstans (Långt borta)
/Anette

Anni sa...

Skräpkorgen borde jag skaffa mig, vilken bra grej! Japansk såg har vi haft länge, den är hur bra som helst. Makens tigersåg har jag inte gett mig på än, men nu lever den farligt ;-)

Janicke sa...

Mäh! Vilken otur med tjuvarna. Vilket kap det hade varit för polisen om de bara hade varit där just den natten ...

Nån japansk såg har jag aldrig haft men sett på trädgårdsmässan. Förstår att de är superbra.

Tack för dina fina kommentarer hos mig. Min tolkning denna vecka är väl lite annorlunda men är vad mitt huvud är fullt av!