KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 15 januari 2017

VINTERBLOMNING

Idag ska jag visa blommor, alltså blommor som blommar just nu mitt i vintern. Men det är förstås inte blommor i trädgården, utan blommor jag har inne!
2016 hade jag väldigt få rumsväxter, dom jag hade åkte nämligen ut i växthuset - och där står dom fortfarande. Ska bli spännande att se om dom överlever vintern. Hitintills har der gått bra.

Här följer dom som fortfarande får bo inne i värmen!!Dom första är dom här två jättesöta som vi fick på julafton av våra vänner Cronis & Beth när dom firade julafton här. Jag har placerat dom i matrumsfönstret där dom verkligen pryder sin plats nu när alla röda julgrejor är borttagna!


På Trettondagen fick vi årets första tulpaner av Ingvar & Margareta. Alltså för hela 9 dagar sen och dom har hållit sig otroligt bra! Idag tog jag bort merparten som till slut vissnat, men behöll dom som nog klarar sig en dag till och placerade dom i vardagsrummet.

I  vardagsrummet har jag också ställt dom två orkidéer jag haft ett antal år och som nu blommar för fullt. Över julen fick dom stå i det svala gästrummet och det verkade dom gilla. Förmodligen skulle dom trivts i växthuset, men några blommor vill man ju ha inne också!

När Santos kompis Leo var här med sin matte Anna så fick vi den här lilla rosaröda azalean och jag har haft den på bordet i matrummet, men nu står den i mittfönstret i vardagsrummet.
Jag har en stor azalea under bubbelplastskyddet i växthuset också och den blommar fortfarande för fullt och har gjort så sen jag ställde in den november. Innan det stod den på bordet på altanen.

Men alla blommor är inte bara rosa, rosaröda eller rosalila. Det finns faktiskt några röda eftersläntrare från julen.
Den här bilden är inte speciellt snygg, därför har jag lekt lite (=massor) med den. Inte heller blomman är speciellt snygg - längre. Det är alltså den otroligt stora julstjärna jag fick av Lammi, vår besökare innan jul. Den har nu fällt alla sina gröna blad, men än så länge har den dom flesta röda högbladen kvar. Och det får man vara tacksam för.
Att bilden blev så suddig kan man inte heller beskylla julstjärnan för, det får man skylla på "stjärnan" som tagit bilden!

Nästa blomma är en av mina amaryllisar som fick flera blomstänglar, så jag klippte av en och satt i vatten för en vecka sen. Tänkte slänga den idag då jag upptäckte att den faktiskt är vacker fortfarande. Det är svårt att se när den hänger nedåt så mycket. Dessutom har det kommit en blomknopp till på den. Alltså fick den fick lite respit..... men dom andra är numera i soporna!

Så till mina sista blommor som pryder matrumsbordet. Det är rosorna jag fick av Rolle för 8 dagar sen. Dom är som allra vackrast just nu!

Det är kul att se hur ljuset - den övre är tagen utan blixt med bara belysning från LED-lampan ovan och den undre med blixt - påverkar färgen på rosorna. Men båda nyanserna är snygga.....3 kommentarer:

Ingrid sa...

Några rosor har jag inte, annars stämmer våra sorter av blommande växter rätt väl överens. Fast jag har ett par fler än du - en flamingo och en vit julstjärna.

Fy sjutton vad det snöar nu!!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Så svenskt och fint med krukväxter i fönstren. Finns inte i UK. Överhuvudtaget inte mycket varken krukväxter eller blommor inomhus.
Ha en skön söndag!

Anonym sa...

Hej. Men Susie, jag tycker dina azaleor ser ut som cyklamen. FNISS
Boel.