KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 28 januari 2017

HALLEN ÄR PÅBÖRJAD

Som jag berättat tidigare så var vi i Visby härom dagen. Anledningen var att vi skulle lämna in våra sju garderobsdörrar från hallen (i det hemska materialet melamin som inte går att måla vettigt) 
- 3 höga plus 4 låga - och få väv satta på dom.
Vi har redan tre dörrar på ett annat ställe som sen åtta år är vävsatta och målade och det är jättepraktiskt, man kan måla om dom precis när man vill - vilket vi dock inte behövt ännu. Dom är fräscha fortfarande!

Så här såg det ut i förra veckan!
Väl i den mycket välsorterade färgaffären fick jag äran att välja ut färgnyanser. Jodå, vi hade nästan bestämt oss, men exakt nyans måste man se på lite större bitar än på dom vi hade.
Vi vill ha ljust, riktigt ljust på väggarna - det finns ju inga fönster i hallen annat än i dörren som täcks av en uppspänd gardin. Så det fick bli en gråbeigerosa som heter Siden och så skulle färgen vara matt, riktigt matt.

Så här ser det ut just nu!

Sen hade vi till dörrarna bestämt oss för en blank färg i betydligt mörkare nyans som hette Kanerva. Men...så råkade jag få se ett prov på nyansen Rosenkvarts.
Ögonen fastnade på det provet av alla hundra som satt på väggen. Sen var det kört, jag kunde inte hoppa över den eller välja bort den. Måste bara ha den till dörrarna!
Den var också i samma dämpade gråbeigerosa, men en aning mörkare än Siden och dessutom i pärlemor!!Förutom färg så köpte vi också en bit med dekalplast som jag ville ha som insynsskydd för fönstret in till kontoret. Har tidigare haft likadant tyg spänt över fönstret som vi har till ytterdörren, men nu vill jag ha nåt nytt!

Men jäklar vad svårt det var att sätta upp den här plasten, det är massor av små luftblåsor kvar - trots att jag gjorde enligt konstens alla regler och satt upp dekaler tidigare. Så jag får se om jag tar ner plasten och gör om det hela. (Alltså Rolle får göra om det -  jag är helt klart inte speciellt händig!)


Igår tog vi sen bort allt i hallen samt spikar & skruvar på väggarna och så spacklade och slipade Rolle. Just nu håller han på att "spara" väggarna. Alltså han målar runt alla kanter och lister innan han sen ska måla själva väggen.
Ska bli otroligt spännande att se hur den här färgnyansen tar sig ut på våra väggar. Alla färger förändras ju efter olika belysning. Och jag hade faktiskt velat ha ny takbelysning, men hallen (som ligger i tillbyggnaden) har väldigt låg i tak, så dom lampor jag ville ha var bara att glömma.
Vi får behålla det vi har. Trist - men jag får vara nöjd med att det blev ommålning!

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är hur svårt som helst att välja färg. Jag är dessutom ganska dålig på det, så jag har ofta låtit målaren avgöra nyanserna.
Det blir säkert hur fint som helst i er hall.
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Ihr seid schon fleißig!
Es wird sicher schön, mit neuen Farben.
Ja, hier bei uns ist mehr Winter als bei euch in Schweden.
Ist es nicht ein bisschen früh
im Gewächshaus zu pflanzen?
Ich bin gespannt, ob es was wird.

Du är redan upptagen!
Det är verkligen trevligt, med nya färger.
Ja, här med oss är mer vinter än du i Sverige.
Är det inte lite tidigt
att plantera i växthuset?
Jag är nyfiken på om det finns något.
Kram Marlise

Rosor och ruiner sa...

Det låter riktigt läckert när du beskriver färgerna, skall bli kul att se resultatet sen!

Ölandsvindar sa...

Åh, vad jag blir sugen igen på att förnya åtminstone någon liten bit någonstans. Men gubben är helt ointresserad. Men tyst envishet har segrat förr. Vi får väl se. Visst är det svårt med färger. I vårt förra hus tapetserade vi en vägg och skulle måla resten ton i ton. Latte var ju på modet då men jag vet inte hur många gånger vi fick "hälla mera mjölk i kaffet" och måla ett varv till. Det blev hela tiden för mörkt.
Kram /Kerstin