KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 1 januari 2017

GOD FORTSÄTTNING, hoppades jag...

...verkligen att det skulle bli i år. Men ibland blir inte saker och ting riktigt som man tänkt sig.
Och det var precis vad som hände igår;  Nyårsafton. Typiskt!
Jag som hade sett framför mig en skön avspänd helgdag med god mat och en hund som inte blev alltför uppskrämd av smällare.

Grannarna hade visserligen varnat oss att dom smälla av en del redan klockan sju (dom har barn) och sen en omgång för deras gäster vid tolv. Jättebra - för då visste vi när vi kunde gå ut med Santos utan att oroa oss. Och det funkade perfekt!


Men inte nog med att man haft lite jobbigt dom sista åren, nu avslutades 2016 samt började 2017 jättetråkigt. Igår blev jag nämligen dålig - och är faktiskt fortfarande.
Det hela började på eftermiddagen igår och både den och kvällen (samt halva dagen idag) har spenderats i sängen. Laga någon god mat var aldrig aktuellt, jag bara sov. Istället fick Rolle själv koka potatis samt skära upp lite skinkskivor till det. Inte speciellt upphetsande precis!


Själv drack jag en mugg med yoghurt i går morse, åt ett litet flarn med grönsaker till lunch och sen blev det en vanlig supertrist ostmacka vid 22-tiden när det började värka i magen.
Men man har ju lite att ta av, så det gjorde inte så mycket! *fniss*

Jag gick faktiskt upp ur sängen först vid tre idag och ska nu försöka laga lite god mat; Alltså det vi skulle ha haft på Nyårsafton; Gotländsk marinerad biff med pompe, rödvinssås och sallad samt lite andra tillbehör.
Får se om jag orkar med att göra allt det jag tänkt (både gurka- och rödlökspickels samt fransk tomatsallad) men jag tror inte det.

Problemet är att jag fortfarande har enormt ont i ryggen, det ilar i både ben och armar. Jag har haft 38 graders feber (men den har nu gått ner) och jag mår en aning illa (vilket inte är kul när man lagar mat). Huvudet känns som om det vore dubbelt så stort och jag är vansinnigt trött - trots att jag alltså inte gjort annat än sovit!
Vad det är för fel exakt vet jag inte, men det är väl nån typ av influensa förstås!!

Innan jag blev dålig började jag plocka bort en del julprylar. Fast det syns inte för jag har så många.....och sen orkade jag inte längre. Så nu får resten vara kvar!


Ett tag var jag orolig att jag skulle ha råkat ut för nåt skit i hålan i magen, att det blivit infekterat där inne eller nåt liknande. Men jag tror (läs: hoppas) att det inte är det!
Faktiskt så känner jag mig lite bättre nu när jag ätit. Fast nån marinerad biff, rödvinssås eller en massa olika tillbehör blev det inte. Jo, rödlökspickels - det var allt!

Snart är det dags att ta fram påskdekorationerna och det ser jag fram mot. Förra året hade jag inga framme alls annat än gula servetter, tallrikar med gult oh några få fjädrar i fönstret, men i år så.....

Alldeles nyss var jag ute en liten, extremt liten, sväng med Santos. Behövde komma ut och röra på mig lite och få lite frisk luft. Dessutom tyckte jag synd om Rolle som fått sköta allt - återigen - alldeles själv. Så nu har jag bestämt mig för att bli frisk. MÅSTE det.....

...för vi ska ha middagsgäster här på Trettondagen. Det blir våra gotländska vänner Ingvar & Margareta samt ett Stockholmspar, min frissa Margeurite & hennes gubbe Tommy. Kan bli en trevlig blandning.....dom känner inte varandra!

Margeurite och Tommy har skaffat sig en ny hund, en tjeckisk "vallhund" som liknar schäfer och heter Käck (eller är det Tjeck?). Han är nu 8 månader och minst dubbel stå stor som Santos, så han får ligga kvar i bilen. Kan annars tänkta mig vilken fruktansvärt oreda det skulle bli inne.
ALLT skulle förmodligen rivas ner när dom busar och jagar varandra!!

Vi hörs!

GOD FORTSÄTTNING

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Så trist att bli dålig mitt i helgen, men jag hoppas att du är på bättringsvägen nu, så att du får njuta av trettonhelgen.
Tack för den fina nyårshälsningen!
God fortsättning på det nya året!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

God fortsättning på det nya året. KRYA PÅ DIG. Det är nog influensa du fått. (Du tog förstås inte sprutan i höstas.) Här har vi ganska bra väder idag sol och-6 grader ingen snö.
Kram Boel

Gunborg Uhno sa...

Nämen inte ska du inviga nya året med att bli sjuk.Hoppas det går över fort och krafterna återvänder.
God fortsättning/kram.

Rosor och ruiner sa...

Oj va tråkigt att bli sjuk så här mitt i nyårsfirandet! Nu hoppas jag du får ha hälsan under 2017!
Kram Gunilla

Ölandsvindar sa...

Jag håller tummarna hårt, hårt för att det bara ska vara något vanligt övergående.
Kram /Kerstin

Anita sa...

Jag hoppas verkligen att du har återhämtat dig nu och kan planera och njuta av Trettondagen.

God fortsättning och krya-på-dig-kram!
Anita

Yvonne Blom sa...

Fortsätt krya på dig och ha det bra!
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Hallå är ni kvar på Gotland eller har ni blåst bort, inte kul med sådant oväder.
Men Susie, om man mår dåligt och är trött då ska man vackert hålla sig i sängen, det vill nämligen kroppen. Jisses tvinga sig att laga mat och inte vilken mat som helst.
Nog klarar väl sig Rolle en dag till med 'egen mat', han kan också fixa till käk.
Jag skulle aldrig stå vid spisen när jag mår illa nej nej . . .
Stackars Santos och alla andra hundar, dessa raketer, grrrrrrrrrr . . .
I år var vi själva på nyårsafton, det ville vi, hade ingen lust och ork att umgås,
vi haft många besök och gäster så det räckte. Denna veckan har det åter börjat med kalas hit och dit, men nu är vi bjudna på födelsedagsfester m.m. då är det okej för oss.
Hoppas verkligen att du blivit bättre nu, det måste vara influensan.
Vi har klarat oss ännu och känner oss pigga, fast jag är lat, bara vilar, läser och ser på tv på nätterna, 'fniss' de bästa filmerna går då.
Jag har skrattat högt nu när jag läste ditt inlägg och fick se tanten på vågen som skjuter på den, ha ha ha . . . jag skulle också vilja skjuta på min våg, hi hi . . .
Sen ligger du där sjuk och eländig och dra täcket över huvudet, hi hi kul bild.

Sköt nu om dig på alla vis, sov ut ordentligt, drick mycket . . .
Krya på kram/ Eva

Anonym sa...

Vilket tråkigt slut på det gångna året och början av det nya. Men skönt att du känner dej bättre nu! Nu går det åt rätt håll.
Krya på dej och hoppas du mår bättre redan!