KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 20 januari 2017

Blommig Fredag - Jag längtar...

...som alla andra till våren och då naturligtvis till all härlig grönska och sol & skön värme.


Vi är ju visserligen fortfarande mitt i vintern, men på grund av att ljuset börjat komma tillbaka så har man ändå en konstig känsla av att våren närmar sig snabbt - vilket känns otroligt skönt!
Och det är faktiskt bara 2,5 månad till april, en underbar månad - även om man får vänta ända tills i maj för att se just tulpanerna blomma!!
Men...om jag ska vara ärlig så längtar jag kanske allra mest att jag ÄNTLIGEN få bada
efter 2 år!


2014 så fick jag till slut min allra största "trädgårdsönskan" uppfylld, en liten pool. Redan när vi bodde i Örby i Stockholm (se tidigare inlägg) så var drömmen att få en egen liten badbalja, men på den lilla plätten  fanns det varken plats - inte heller råd till det - efter hustillbyggnaden.
Då var det alltså en helt orealistisk dröm.....


Så flyttade vi hit och här satt ju inte storleken på tomten några käppar i hjulet. Tvärtom, vi har hela 4700 kvm, så idén om en stor - helst badbar - damm ute i "parken" låg hela tiden och gnagde i bakhuvudet. Men vi hade ju massor av saker att fixa till först.

Dessutom var gubben min inte ett dugg trakterad. Han misstänkte nämligen att det skulle vara han som fick sköta dammen.
Och där hade han nog rätt!


Men drömmen om att kunna doppa sig i en egen pöl, den försvann inte. Till slut så förstod Rolle att jag menade allvar med min önskning om en damm eller pool och då "gav han upp".

Alltså var jag tvungen att på allvar verkligen fundera över vad det var jag egentligen ville ha. Och framför allt vad som verkligen var realistiskt.....

Nu är ju jag egentligen ingen realistisk människa, men är man gift med en praktiker har man ju fått lära sig att inte fara iväg alltför mycket med sina idéer och sina drömmar. Så efter mycket om och men så kom jag på att någon damm ute i parken ville jag inte ha.

Istället skulle det vara nåt som man snabbt kunde ta sig till, både tidiga morgnar när man
ensam skulle ta sig ett dopp, eller sena kvällar när man med några vänner satt på altanen efter
en god middag. Och så blev det!
Sommaren 2014 badade jag minst ett par gånger per dag - oavsett väder. Men så opererades jag på våren 2015 för grovtarmscancer. Samtidigt med cancern togs en massa bråck bort efter en operation 27 år tidigare. Där bildades det istället hålor som vätskefylldes, op.såret läkte inte utan det forsade sårvätska ur mig hela tiden.

Så sen dess har jag inte kunnat bada och Rolle fyllde inte poolen, varken 2015 eller 2016.
Han sa att han inte skulle kunna vara så elak mot mig att han skulle kunna se mig sitta och glo på altanen, medan han låg och plaskade i vattnet!

Mycket snällt tänkt, men det har betytt att vinterskyddet över poolen har legat på den tomma poolen under två varma sköna somrar. Och jag har helt och hållet glömt hur man sköter det där med kontroll av PH-värde och klorhalt samt rengöring!

Men...nu längtar jag alltså efter att få sätta mig in i det hela igen och framförallt att få ligga i poolen och plaska en riktigt varm och solig dag - eller morgon - eller kväll - eller natt!

Fast den underbara vårblomningen i trädgården är NATURLIGTVIS också något jag längtar otroligt mycket till!

För fler inlägg i ämnet gå till bloggen Bland Rosor & Bladlöss!

10 kommentarer:

Anni sa...

Blommor i all ära, men din längtan efter badet betyder något helt annat! Inte "bara" bad utan också tillfrisknande! Äntligen!
Dessutom har du en underbart klok och kompetent man - han minns säkert allt om ph och skötsel också.

Carita och Bertel sa...

Jag hoppas verkligen att du får bada i år, så många gånger du vill och när som helst för att ta igen allt du missat under den besvärliga tiden du haft. Samtidigt kan du ju ha översikt över trädgården och allt som blommar, underbart. Ha en fin helg. Carita

Gunborg Uhno sa...

Hoppas vi får en tidig varm vår så du kan börja ta dina dopp igen.Där har du något fint att se fram mot.Och så skönt att det inte läcker från ditt sår längre.
Trevlig helg/Kram.

Anni sa...

Vet du, du berättade samma sak i mitt förra inlägg om kanalbåt! Såg din gamla kommentar när jag länkade i nya inlägget. Så visst är det en semestertyp som ger minnen - det kan vi båda skriva under på!

Maribel sa...

Hoppas du snart kan ta dig ett dopp.
Ha det fint /Marika

Carina sa...

Hoppas att du är frisk nog i sommar att kunna få ta dina njutningsbad igen. De låter viktiga för välbefinnandet.

Trevlig helg! Carina

Veronica sa...

Det kommer vara alldeles fantastiskt njutbart den dagen du kan slinka ner i badet igen!
Lika njutbart som april !

Kram på´re och trevlig helg

//Veronica

Villrose sa...

Å-hå-hå! Så mye fint å glede seg til og lengte etter...
God helg!

Meith sa...

Härligt att kunna ta sig ett bad. Jag hade orecis samma önskan till vårt ställe på Öland. Men eftersom vi endast är där under sommaren fick det bli en ovanjordspool, men den är skön att ha till hands. Hoppas du får en skön sommar.

wiolettan sa...

Ojojoj, så många vackra bilder. Du är en duktig fotograf och kan fånga vackra vyer. Det är en konst.
Jag försökte välja ut en som jag tyckte var bäst, men, det gick inte, alla är så bra på olika sätt.
Jag ska sätta mig ner och njuta av dom en stund till.
Kram till dig.