KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!söndag 27 november 2016

EN BLÅSIG DAG

Det är inte klokt vad tiden går fort. Nyss var det sensommar med sol och värme, nu är det 1:a advent med blåst och varning för storm och snö! Usch!!

Men det här med 1:A ADVENT måste firas i alla fall - och vi fuskade lite och började redan igår kväll med ett glas i växthuset innan middagen.
Vi tände också alla utomhusbelysningar som nu ska få brinna dygnet runt i flera månader. Vi har enbart LED i alla så det är OK. Även i dom 8 ljusstakar som står i fönstren mot vägen, samt den jag satt i växthuset. Sen har jag en stjärna i ett av fönstren i vardagsrummet också.
ÄLSKAR julbelysningar!

Ljusstaken i växthuset är den som syns rätt fram ståendes i hyllan längst till höger.


 Men igår kväll så tände jag också fem riktiga ljus, samt dessutom 4 såna där elektriska som jag hade satt i några små lyktor. Så det blev riktigt mysigt..... 

T.o.m. Santos trivdes eftersom han istället för lite glögg fick en halv tuggis. Han får en om dagen uppdelad på två gånger för att hålla sina tänder i skick - fast det verkar inte riktigt hjälpa. Han har fått dra ut flera som suttit löst.....

Santos är numera lite försiktig när det gäller växthuset. Anledningen är att han har försökt springa rätt ut genom glasdörren två gånger!
Den senaste var i veckan när jag gick in här för att kolla läget på väg hem efter kvällsprommisen med honom. Precis när jag skulle öppna skjutdörren så kom han farandes och sprang rätt in i den - och blev jätterädd. Förmodligen gjorde det ont också.
Så nu väntar han tålmodigt på att man ska öppna och kliva in eller ut, innan han gör likadant. Rätt bra faktiskt!

Efter sejouren här ute så gick vi in och åt stekt torskrygg med grönsaksrisotto samt rom & dillsås - och så kokt potatis förstås. Det måste Rolle alltid ha! Själv är jag otroligt trött på det!!
Kvällen avslutades framför TV´n där man fick höra att det idag först skulle bli blåsigt, sen snö och storm framåt eftermiddagen.

Och just nu blåser det riktigt hemskt, så för en gångs skull verkar SMHI ha rätt - tyvärr!


6 kommentarer:

lenaiwales sa...

Vad vackert med all belysning!!! Så svenskt. Här i UK är det lika mörkt hos alla som vanligt, fördragna gardiner och inga adventsstakar. Fast jag bara varit hemma i Wales från Spanien i några timmar så har jag i alla fall lyckats få upp eladventsstaken så det i alla fall ger en liten känsla av advent hos oss.
Ha en trevlig adventsafton!!!!

Ingrid sa...

Ja, igår hade verkligen SMHI spått rätt. Vilket busväder det blev, men inte så mycket snö under dagen i alla fall. Den kom i natt, åtminstone här vid Odvalds.
Kram, Ingrid

Rost och rädisor sa...

Härlig sista bild med huset i ett guldigt glimmer. Älskar också ljus ovh de får vara tända ända till tjugondag knut nu. Kanske är ljuset extra efterlängtat när man bor på landet och det är glest mellan gatlyktorna om än några alls.
Stackars Santos! Vem har inte sprungit in i en glasdörr en eller ett par gånger. Mest känner man sig snopen och dum : )
Ha det så gott
/Anette

Susie på Stjärnarve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Evas Kvarnaro sa...

Ja vi har förstått att Gotland fick rejält blåsigt, fick ni snö också ?
Så himla mysigt ni har det, jag gillar också att det lyser och glimmar i mörkret, det behövs sannerligen nu. Vad gulligt med ljus i forsythian det blev bra ser jag.
Aj aj stackars Santos då, du har alldeles för rena rutor så man tror det är öppet hi hi
En ny 'Jul-Header' också, passar bra nu.
Hos oss är det grönt men frost dag och natt, lite snö hade ljust upp naturen lite.
Ha en fin vecka, hälsa Rolle och Santos, kram/ Eva

Marlise sa...

Hej Susie,
Das hört sich nicht gut an. :-(
Aber dein weihnachtlicher Garten sieht sehr schön aus.

Det låter inte bra. :-(
Men din jul Garden ser mycket trevligt.

Önskar er en trevlig vecka i advent.....Kram Marlise