söndag 2 oktober 2016

MIDDAG MED KNORR

Nu var det flera dagar sen jag gjorde ett inlägg. Alltså är det hög tid för ett nytt idag och det kommer handla om en liten utflykt vi gjorde igår.


Det var ett otroligt fint väder, solen strålade från en klarblå himmel. Så vi tänkte passa på och njuta lite av naturen INNAN alla löv är fällda, även om vi egentligen hade massor av jobb i trädgården. Men man kan inte grotta ner sig där för jämnan! Då tröttnar man...

Vi åkte iväg mot andra sidan av ön, till Ronehamn. Men där var det - förmodligen på grund av att det var så fint väder och att det var lördag - väldans mycket folk. Så vi åkte vidare söderut istället.


Jag hade för mig att vi hade varit ner till ett mycket litet undanskymt fiskeläge. Men exakt var!?
Jag kom ihåg att vägen varit väldigt dålig och svår att hitta början på, men redan efter 50 meter så blev den betydligt bättre. Nu har jag ett otroligt bra (Får man säga så!?) lokalsinne, så jag trodde mig kunna hitta traktorstigen - och det gjorde jag direkt.

Sen var det en ganska lång bit att åka tills vi kom ner till dom små husen vid havet, men oj vad lugnt och fridfullt det var. Santos fick springa precis som han ville, så han tog en runda och kollade om det fanns några rabbisar ute. Som tur var gjorde det inte det.....

Vi gick fram till den lilla kajen och kollade som gamla båtägare naturligtvis in båtarna - och blev helt förundrade över hur hemska ett par av dom var. Den ovan var väl ganska OK, men den här nedan såg man inte ut genom vindrutan ens en gång. Men motorn på den såg ganska ny ut, så den användes tydligen!?

Den här nedan var den som såg allra värst ut. Det växte t.o.m. gräs inne i båten! Men precis som på båten ovan verkade motorn i ganska hyfsat skick. Undrar vad det är för människa som vill sätta sig i den här totalt misskötta båten och ge sig ut med den på havet!?
Runt själva husen såg det väl inte heller direkt välskött ut, även om själva husen var i bra skick. Kan bero på att dom verkade ganska nybyggda. Inte flera hundra år gamla. Alltså är det tydligen flera slarvskallar som håller till här. Trist på ett så otroligt vackert ställe!


Vi gick en runda vid havet och sen åkte vi hem för att hinna med att göra lite nytta i alla fall. Rolle var jättebussig mot mig och bar ut några bladlössinfekterade växter. Bougainvilla, hibiskus och limeträdet som jag sprutade med såpa, rödsprit och vatten. Sen tog han ner solskyddsgardinerna så att vi kunde tvätta dom och få bort alla bladlöss! Därefter dammsög han hela växthuset också!!

Själv ägnade jag mig åt att laga middag. Det blev en kycklingsallad med massor av olika grönsaker, ägg och en senapsdressing. Riktigt gott!
Idag ska vi däremot äta något som vi äter otroligt sällan, pannkakor. Amerikanska Lyxpannkakor! Fast vi ska inte ha lönnsirap och socker till utan äppelkompott, hallonsylt eller vindruvssylt. Och istället för ärtsoppa ska vi ha Evas Polska Tomatsoppa!!
Så lite knorr på söndagsmiddagen blir det.....

   

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka underbara bilder! Så vackert och fridfullt det ser ut!
Den maten låter god. Smaklig måltid!

Marlise sa...

Ein schöner Ausflug.
Und ein schöner blauer Himmel.
Aber trotzdem, es wird Herbst.
Da gast du aber eine Menge Blumenzwiebel in Holland bestellt.
Das wird ja im nächsten Frühling sehr schön aussehen.
Dir weiter einen schönen Herbst

En trevlig resa.
Och en vacker blå himmel.
Men ändå är det Höst.
Men du välkomna en hel del blomsterlökar beställas i Holland.
Detta kommer att våren ser mycket trevligt.
Du fortsätter en vacker höst.....kram Marlise

Ingrid sa...

Vad kan det vara för fiskeläge. Tomtbods?? Vi var där med SPF för några år sedan, men jag tror inte att vi var nere vid bryggan ens, utan vi satt uppe vid bodarna och fikade innan vi åkte vidare.
Smaklig måltid! Fast den kanske är avklarad nu?
Kram, Ingrid

HWIT BLOGG sa...

Sköna bilder...som vanligt...
Kram från Titti

wiolettan sa...

Amerikanska lyxpannkakor det låter det, så gott.

Vilka härliga naturbilder du visar ifrån utflykten. Roligt att se, vårt land är vackert.
Man får säga att man har bra lokalsinne, för jag säger att jag har dåligt och det är väl samma sak, fast tvärtom.

Slarvpottor, som inte håller båtarna någorlunda i skick, då blir man lite ledsen, fina båtar som kanske håller kortare tid, bara för det.
Hoppas att du får en toppenvecka.
Varm kram till dig, från Wiolettan.

Evas Kvarnaro sa...

Tack för de vackra bilderna som verkligen förmedlar GOTLAND.
Jag och Rolf har varit i Polen en vecka, det blev en snabb-avgång-flyg.
Men jag behöver ingen tid för packning, det minsta möjliga och sen blir det tyngre hem.
Man köper en massa sådant som inte finns i Sverige och som jag vill ha, halva priset.
Det är billigare att flyga till Warszawa än att ta tåget till Stockholm.
Sen har vi ju allt 'serverat' mer eller mindre, släktingar här och där som vill att vi ska komma. Rolf gick upp 2 kilo och jag gick ner 1 kilo, hi hi . . . det är sant.
Mycket långa promenader för mig och jobb i trädgård, (gräva) Rolf hade semester,
hi hi hi . . . .
Polen har värre torka än vad Gotland o Öland har, där ej regnat en droppe på 2 mån.
Ska berätta mer sen, full rulle väl hemma, Norrahammar och barnvakt, ställer upp när vi kan för vi är ju lediga.
Så kul Susie att du gillar 'min' soppa, för annars är det ju din soppa nu.
Varje person tillagar efter sina egna smaker och idéer, den soppan kan smaka olika för varje gång. En dag bjöd jag och Rolf ut 6 släktingar på restaurang, alla fick välja vad de önskade. Det var givetvis tre-rätters som brukligt är, Rolf blev överförtjust i en soppa som heter 'Krupnik' med korngryn i. Nu vill han att jag ska tillaga en sådan, det blir till att kolla i min ärvda polska kokbok.
Restaurangen heter Piano en gammal flygel finns där som spelar Chopin olika piano stycken, för just han var född inte långt ifrån denna trakten.

Godnatt kl är 01.01 och det är + 1 gr ute
Kram/ Eva



Ölandsvindar sa...

Jag är pannkakstokig men idag blev det morotssoppa med ingefära. Gott det också! Här står en kartong med allium och liljor som ska ner i jorden, tyvärr precis där vinden sveper in med 15 sekundmeter, så det får vänta till det lugnar ner sig. Dina tulpaner ser verkligen läckra ut men jag håller mig till de gamla trofasta som kommer upp här år efter år. Nu får det snart vara slut på det här jädra blåsandet!!!
Kram /Kerstin