KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!torsdag 13 oktober 2016

JUST NU...

Idag har jag faktiskt varit ute och gjort lite nytta och passade då på att ta lite bilder. Det är visserligen lika kallt som tidigare, bara +9, men det blåser inte och solen har t.o.m. tittat fram lite. Alltså tog vi oss i kragen och gick ut på altanen för att ta ner "trådgardinerna" som hänger på ena kortsidan.

Det här var ett jobb som vi dragit oss för eftersom min käre gubbe har blivit lite vinglig med åren. Att då stå på en stege och skruva ner gardinlister som sitter skruvade i taket - det är inte kul. Även om jag står bakom och håller honom tryckt mot stegen. Men det är lättare att ta ner än sätta upp gardinerna, upptäckte han nyss! Skönt!!

Men oj vad tomt det blev! Man kan tro att gardinerna inte gör så stor nytta, men förutom att vara snygga (min smak) så gör dom att det känns betydligt mer ombonat. Ett tag var vi inne på att glasa in altanen, alltså göra en pensionärskuvös, men kom på andra tankar när vi båda två kände att vi faktiskt ville sitta ute när vi var utomhus!

Det finns lite saker till där ute som ska tas bort. Bl.a. den här stora trekantiga väggkrukan, men så länge det blommar verbenor i den får den vara kvar. Den andra lilla krukan med sedum längre bort på väggen, den får däremot vara kvar där året runt.

När min kusin Monica och min väninna Christina var här i september fick min kusin sin födelsedagspresent från oss tre; Rolle, Christina och undertecknad. Det var bl.a. en värmeljushållare i grönt glas från Målerås och så en sån här lackerad plåtuggla. Monica blev jätteglad över den, Christina önskade sig en direkt och jag ville egentligen behålla den! *fniss*
Alltså var jag iväg och köpte oss varsin i Tofta innan dom tog slut. Min sitter nu på väggen på altanen där den passar perfekt. Ska väl ta in den också om ett tag, men än är det inte vinter.....

Dom här järnkrukorna får också stå kvar över vintern, även om jag brukar ställa ner dom på golvet för säkerhets skull. Men dom har klarat sig utan att ramla ner under dom sista hemskt blåsiga dagarna, så jag tror egentligen inte att det är några problem om jag nu skulle glömma dom!

Och visst är det härligt med lite som blommor ännu!

4 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Man blir glad över allt som blommar nu.har fortfarande rosor som är fin och så några stora ruggar med Höstastrar och höll på att glömma Höstanemonerna dom blommar på.Så lite färg är det ännu där ute i min skräpiga trädgård.
Dina krukor på altanräcket ser jättefina ut.
Kram från Gunsan.

Evas Kvarnaro sa...

Ja man får lite jobb på hösten också, men man måste ju se skillnad på sommar och vinter på altanen. Ja visst blev det tomt och innehållslöst, inget ombonat alls, hi hi . . .
men ni sitter ju inte där på vintern och så ska det variera.
Söt uggla, bara inte dotter Madelen ser den, hon gillar ugglor och kan mycket om olika arter, sen blir det en hel del figurer i deras hem, men allt passar in så bra.
Vi har också den temperaturen men inte sett solen denna veckan, kallt från norr och nästan rinner när man försöker göra något. trots detta blommar dahliorna, märkligt.

Ikväll ska vi sjunga 'surströmmings polkan i Norrland år . . . .
Den årliga bjudningen som vi väntar på, en gäst som aldrig har smakat ska pröva detta
fenomen, ska hon gilla eller ska hon rata ?! ?
Men det blir inte hos oss utan hos en Byske tjej som bott i Småland i 52 år men är då född 'där uppe', hon är 73 år, som tur har hon sin barndoms dialekt kvar.

Hej då och skål . . . .
Kram/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Näsan rinner som ett vattenfall när man böjer sig ner, så inget kul i trädgården just nu
Eva

Ingrid sa...

Nu är man verkligen tacksam över det som ännu blommar.
Kram, Ingrid