KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 12 oktober 2016

APRIL 2016 - en återblick

Här fortsätter jag på mina inlägg med foton från i våras. Jag vet ju att årets odlingssäsong inte riktigt är slut...men fy 17 vilket trist väder det är just nu. Rena novembervädret. Så att gå ut och fota i det är inte något jag tänker göra!
Var däremot ute på altanen alldeles nyss och tog in dom sista dekorationerna. Fast jag lämnade faktiskt två saker kvar, det ena är en metalluggla som jag har satt på väggen och det andra är en stor väggkruka med verbena. Den första är alldeles ny, så den vill jag låta sitta ett tag. Krukan däremot är så tung att den behöver jag hjälp med. Sen passade jag på att rensa lite i växthuset också, men det är ju inte direkt "ute"!

APRIL

I början på månaden bars alla (och dom är många) trädgårdsmöbler ut och ställdes på plats. Men...av någon anledning har just dom här använts väldans lite i år. Först var det för ruggigt väder, sen var det för varmt och någon pilkastning har inte förekommit alls i år - trist!

Några trevliga luncher/middagar med goda vänner blev det och vid en av dom fick vi våra "domäner" fotade från över 100 meter upp. Vår gode vän Uffe A. hade med sig sin drönare och förevisade vad man kunde göra med den. Och visst var det kul. Det är helt klart att män älskar avancerade
- och dyra - leksaker!

Ännu hade inte själva växthuset kommit på plats och jag var extremt otålig. Jag ville ju sätta igång och inreda och odla!

En del tidiga vårperenner började visa sig. Här är det en rosaröd nunneört, men det var fortfarande ganska kallt och ruggigt.

I slutet på månaden började äntligen min rosaröda julros att blomma för första gången, likaså bollvivan på bilden nedan.

 Nu kunde jag inte hålla mig längre, utan jag köpte en massa små penséer. En del av dom hamnade i min "penséeteater" som jag hänge på trädgårdsskjulets vägg. Tänk vad ynkliga dom såg ut till att börja med.....

Äntligen började alla mina narcisser blomma, gissa om jag längtat efter att få se dom mer exklusiva och ovanliga! Jag har massor av olika sorter ute i parken, vilket är bra för dom blommar vid lite olika tidpunkter. Just dom här små nedan är jag extra förtjust.


Och så var det dags för blåsipporna. En blomning som är lite speciell här på Gotland. För det första är dom näsan alltid av olika färg - allt från vitt, ljusblått, rosa till mörkaste blått. Just på den här bilden tror jag dock att det är lite vitsippor med (dom är ett ogräs här). Dessutom är blomningen helt otrolig. Innan vi kom hit så trodde jag faktiskt inte att det kunde finnas så mycket blåsippor.
Tyvärr försvann dom flesta hos oss när vi beredde marken för parken, men några har kommit
tillbaka vilket är mycket trevligt!5 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Ja det var härliga våren det med många goda tankar om en härlig fin sommar och höst.
Nog blev den allt härlig och en aning +++ het och torr, men så blir det ju ibland.
Aldrig kan vädret bli normalt och vad är egentligen normal ?
Åhh dessa blåsippor - vi närmas oss dit igen, hi hi . . . .
Så häftigt med att få en bild från drönaren. tänk vad mycket sådant det kommer bli framöver, både positivt och negativt.

Nu ska vi gå på födelsedags uppvaktning.
Hej då må så gott/ Eva

Ingrid sa...

Våren känns väldigt avlägsen just nu, men förhoppningsvis klarar man sig igenom vinter så man får uppleva alla dess fröjder. Under tiden får man gotta sig åt alla fina vårbilderna.
Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Nej, nu har man ingen större trädgårdslust... jag har massor kvar att göra ute egentligen men nej, jag pysslar hellre inne nu.. få se om det blir skönare igen, brukar ju vilja klippa ner en del, och så måste jag ju ta in en del krukor som ännu står med sommarblommor...
Kul att se sina ägor så där från ovan!

Kram Gunilla

Ölandsvindar sa...

Jag vill inte ta fram vantarna redan men det är bra kyligt om fingrarna. När (om) vinden lägger sig blir det säkert bättre igen. Pelargoner och andra krukväxter plockas in en efter en. Minst en varje dag men många återstår. Idag händer det ändå något stort. Vi ska återerövra utsikten åt flera håll och har hyrt en lyft så vi på ett säkert sätt kan kapa diverse trädtoppar som vuxit för långt upp.
Spännande!
Kram från Krestin

Anonym sa...

Härliga vårbilder! Så även i höstrusk finns det hopp!
Gillar drombilden, kul att se allt lite från ovan.
Ha den bra dag!