KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 13 september 2016

VARDAG IGEN...

...efter en härlig långweekend med besök från Stockholm. Det är "tjejerna", alltså min kusin Monica och min väninna Christina, som varit här sen i fredags och som åkte hem igår eftermiddag.
 Dom kom vid fyratiden och då blev det skumpa och presentutdelning. Monica hade fyllt år i augusti. Sen blev det Evas Polska Tomatsoppa som verkligen uppskattades och så grillade laxpaket efter det. Sen snackades det en massa naturligtvis, men vi la oss faktiskt hyfsat. Vi tre skulle ju till Kräklingbo Marknad dagen efter!

Rolle var överlycklig att han - och Santos -  slapp följa med till Kräklingbo, men vi var glada och uppspelta och tyckte det skulle bli roligt. Men fy 17 vad varmt det var - och vad folk det var där! Hörde nåt om 6.000 besökare!!
Vi hade dock turen (jag kallar det skicklighet) att få en P-plats bara 20 m från marknadsplatsen, vilket var otroligt skönt när vi 1,5 timme senare skulle ta oss därifrån.

Vi åkte till Östergarns gamla skola där det numera är ett massa aktiviteter med bl.a. ett trevligt fik och där kunde vi sitta (vilket man inte kunde göra någonstans på marknadens 20-tal matställen) i skuggan och äta en god macka. Och tjejerna fick tillfälle att dricka riktigt kaffe också. Det får man nämligen inte hos oss.....

Sen blev det lite shopping i Hemse och på Gahms på vägen hem. Väl hemma gick vi en runda i trädgården och sen var det middagsdags på altanen. Det blev grillad karré med klyftpotatis, vitkålssallad med sesam och vanlig sallad - samt en massa chilisåser och chutney som jag gjort. 
Till efterrätt blev det glass med rinnande vindruvsgelé (den stelnade aldrig, så nu får jag använda den som sås till glass *fniss*). Och så gott vin förstås.....

Vi hade tänkt att lite senare på kvällen äta kräftor och dricka skumpa ute på altanen så att jag skulle få tillfälle att tända alla (har massor) ljus utomhus. Men...det blev faktiskt lite kyligt, dessutom var vi  alldeles för mätta och ganska trötta efter dagens begivenheter, så det blev inte av!

Monica som har små hörapparater på sig ibland råkade däremot ut för ett obehagligt litet missöde. 
En av hörapparaterna gick sönder och den lilla gummipluppen som man trycker in i örat lossnade och fastnade längst in i örat! 
Rolle som är tekniskt lagd försökte först med tre olika pincetter att få ut den. Sen gjorde han ett verktyg med en smal slang till dammsugaren och försökte suga ut den, men det gick inte. Pluppen är  konisk och den satt som berget!
Som tur var så gjorde det inte ont, så Monica ville inte att vi skulle åka till lasarettet. Varken då eller dagen efter. Hon skulle vänta tills idag när hon var hemma o ch gå till sin vårdcentral. Nu är jag är otroligt nyfiken på hur det hela slutade.....

Dagen efter, alltså i söndags, fick gästerna sova lite extra länge och sen gav vi oss av ner mot sudret där vi planerat att gå på konstmuseet på Körsbärsgården. Vi kom dit precis när dom öppnade men tyckte alla tre att betala 80:- i inträde var i överkant, så istället drack tjejerna kaffe på fiket och så fortsatte vi till Holmhällar. 
Där parkerade vi vid pensionatet och tog sen en liten prommis ut till raukarna och fick lite svalkande vind på oss. Sen åt vi - och massor av andra pensionärer (!?) - en härlig lunch på pensionatets uteservering. 

Vi bestämde att äta kräftorna och dricka skumpa redan på eftermiddagen, trots att det då var meningslöst att tända alla ljus, så att det verkligen skulle bli av.  Rolle - som varken är förtjust i kräftor eller skumpa - fick Pagrotskymackor (lax) och öl.

Monica - som är en person med mycket humor - tog en liten kräftklo och försökte med hjälp av den peta ut gummiploppen som fortfarande satt fast i örat. Det gick naturligtvis inte.....men vi fick oss ett extra gott och långt skratt.

Och vi skrattade inte ÅT Monica utan MED Monica, för hon skrattade faktiskt lika mycket själv! Tårarna bara sprutade och vi kunde knappt sluta!!
Kräftorna som jag köpt på ICA var otroligt goda, färska turkiska av fabrikatet Lobster. Så vi fotade kartongen alla tre, så vi vet vad vi ska köpa i framtiden. Jag har nu testat tre sorters färska, Pandalus och Ulmos också. Alla har varit bra, men dom här var alltså allra bäst.
Senare på kvällen blev det "sista middagen med gänget" (för den här gången) med fransk tomatsallad, panerad japansk kyckling och så ost efteråt. Och då var det min tur att råka illa ut!
 Jag bet av en halv tand, men det var nog kräftornas fel. Som tur var på insidan på en kindtand så det syns inte och det gör inte ont - men det känns vasst och obehagligt. Förmodligen precis som för Monica med hennes plopp i örat.
Tandläkaren - som är belägen i samma gamla skola där vi åt första lunchen - har stängt tills i morgon, så nu har jag några dagars respittid. Jag gillar inte alls att gå till tandläkaren, men man måste ju!

Igår ägnade vi förmiddagen åt att gräva upp lite växter. Bl.a. såna här gula Rudbeckior (dom till höger bakom dom röda) samt en hel del dagliljor från pallkragarna, några självsådda riddarsporrar och en vädd. Hoppas dom tar sig och trivs i Nacka och i Gustavsberg så tjejerna får njuta av dom. 
Sen packades det. Det är otroligt vad vi kvinnor har mycket grejor med sig när man reser bort. 
Och så blev det en sista lunch på altanen förstås. Men det blev bara sallad på rester; kyckling och grönsaker samt gott bröd - men då blev det inget vin! *fniss* 
Så åkte strax efter två till Visby och så vidare med färjan 16.30 till Nynäs. 
Känns redan tomt och trist.....så VÄLKOMNA IGEN!

5 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Hallå där, jag hade oxå velat vara med er där, både i Kräklingbo på marknad m.m.
Östergarns gamla skola känner jag till, vi var ju där i juni, det är så kul nu när du beskriver vissa platser på Gotland då vet jag hur det ser ut m.m. Även när ni var på kräftskivan hos Annelie ? så vet du att vi hyrde deras 'snickarboa' stuga så hängde jag med hela eran festkväll. Tänkte då samtidigt att fy nu ska du köra själv hela vägen hem.
Även på Holmhällar pensionat har vi ätit och njutit av raukarna.
Maten du bjöd på och skumpan där hade jag oxå 'hängt med på'. Kul att de och du blev nöjda med soppan, den blir ju lite olika i smaken vart efter man till lagar den.
Rolle är verkligen en klurig fixare-mästare, men satt pluppen som berget då kunde han ju inte precis spränga där, hi hi . . . annars hade han nog gjort det, ha ha ha ...

Att få umgås äta och dricka gott sedan skratta åt Rolles roliga historier,
det är livet dä. Jag tycker han är riktigt underhållsam kille

Idag har vi haft 25 gr varmt, vi bara slappat i trädgården, vattna gör vi morgon och kväll, det är tvunget på just en del onplanterade. Vi måste nog vänta till de stora regnen kommer tort som fnöske i marken.

Må så gott, kram/ Eva

Anonym sa...

Den lilla "pluppen" är numera borta, yippie😜 Det var gjort på 10 minuter inkl. Inskrivning , besök av doktorn och så ut igen. Kan varmt rekommendera Nacka Närakut, men det blir lite långt för er på Gotland. Tack igen kära kusin o Rolle, Christina för en härlig helg, god mat,gott vin o mycket glada skratt. Tack även för blommorna, dom åker ner i jorden imorgon. Ha det bra allihop, vi syns snart igen. Tiden går ju så fort när man har roligt.
Kusin Monica

Marlise sa...

så vackert med kära besök. vackra bilder. och fortfarande bra väder. Jag skickar hälsningar från Danmark till Gotland, kram Marlise

Ingrid sa...

Ni ser vetkligen ut att ha haft trevligt, med ett och annat missöde förstås. Jag hoppad att den där proppen är borta nu och att du får hjälp med din tand illa kvickt.
Kram, Ingrid

Glenna sa...

I'm curious, did Monica get the small gummipluppen out of her ear?! :)