KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 15 september 2016

HUND- OCH FOTOPROMMIS

Men första datorer som man kan bli helt vansinnig på ibland. Dom sista dagarna har Microsoft automatisk "uppraderat" någonting. Nej, jag har INTE skrivit fel, det ska stå uppraderat och inte uppgraderat!
Hela ingången till internet försvann, men den var ganska lätt att hitta. Men då var alla mina gamla stjärnmärkta länkar där försvunna! Och inte bara dom, allt annat var försvunnet också och sidan såg helt annorlunda ut!?

Två av mina tre tidlösor i långrabatten har börjat blomma. Nu väntar jag på den tredje.
Som tur är, eller det kanske är skicklighet eller mer troligt erfarenhet, så hade jag som reserv lagt upp en annan ingång med massor av gamla länkar. Alltså kunde jag fortsätta att "hartsa" (=vara ute på nätet, som gubben min kallar det). 
Nu har jag dock fått till det halvhyfsat, även om det retar mig att jag måste klicka en gång extra än tidigare. Kan någon tala om för mig varför dom måste ta bort saker när dom ska göra nåt ny förbättring.....!?

Kruka mellan verkstadsdörrarna.
Efter middagen igår tog jag en liten kvällsrunda med Santos - och fick med mig kameran. Oftast så glömmer man ju den.

På brunnslocket står en kruka med bl.a. självsådd pensé och ett skott av smällspirea. Det senare är dock ditsatt av mig!
Jag började med att gå runt infarten ut till vägen. Normalt brukar jag ta den lilla grusstigen utmed innerträdgårdens staket, men den här gången tänkte jag att jag skulle kolla in växterna ordentligt.

Väl ute på vägen så började vi gå bort emot grannen, som inte är här. Det är ett sommarhus och det man ser är gaveln på deras lada.
Men det viktiga på den här bilden är skogen till vänster. Så såg det nämligen ut mitt emot oss innan dom avverkade skogen! I och för sig inte så dumt det heller, men det blev ju extra murrigt.

Efter "kissrundan" så vände vi och så här ser det ut precis när man börjar närma sig oss.
Man ser att kommunen har klippt halva diket, men lämnat allt på bortre dikessidan kvar. Och hos oss klipper dom aldrig. Fast det kan ju bero på att Rolle klipper diket ordentligt hos oss.....

Santos har alltid väldans bråttom hem - till husse! Han har blivit en riktig hussegroda och blir väldigt orolig om husse åker iväg utan att han klart och tydligt talar om för honom exakt vad han ska göra. Alltså att han ska åka och handla...
För det vet Santos vad det betyder. Glömmer han att säga det så sitter Santos innanför dörren och gnyr och gnäller tills han kommer en eller ett par timmar senare!

Som synes så blir det ljusare och öppnare ju närmare man kommer vårt hus (notera dock dom jättehöga träden i kohagen bakom oss). Man ser också hur lång och smal vår tomt är - och hur många små träd det står där ute i den blivande parken. Räknade härom dagen och fick det till c:a 50-60 små träd och stora buskar.

Matte måste stanna ibland, både för att ta kort, glo på en del växter samt rensa skorna från småsten. *fniss* Och då får Santos stå där och vänta otåligt.....

Oftast går vi över parken in, men igår ville jag verkligen visa vilken skillnad det blivit efter avverkningen (se första bilden på vägen).  Vi har t.o.m. sol på morgnarna den här årstiden i köket och matrummet. Alltså gick vi hela vägen förbi huset och sen runt och in på baksidan, över altanen.

Ovanför vattentappen på baksidan hänger den här ampeln. Det var tur jag gick förbi där för blommorna höll på att torka ihop totalt.
En bit ifrån, nedanför kortsidan på altanen, står den här blomhållaren ovanpå en rensbrunn. Jag var faktiskt riktigt sur när han som dränerade om huset för ett antal år sen la rensbrunnen "mitt ute" på gräset. Jag har tidigare haft ett svart rör med blommor i, men så fort man körde med åkgräsklipparen där så knuffade man till det så det välte.
Den här konstruktionen funkar faktiskt bättre eftersom benen går ner lite i jorden så den står stadigare. Sen fick det bli en knagglig sten med en liten rund sten i en håla på själva rensbrunnslocket!
"Krukan" som klövern växer i är ingen kruka utan en plåtskål utan dränering. Så den har jag inte vattnat mer än 2-3 gånger under hela sommaren. Den har sen stått med fukt i hela tiden...och klövern verkar trivas alldeles excellent!

8 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Tänk vilken skillnad det blir när höga träd försvinner.Så mycket ljusare och luftigare.Har roat mig med städning på övervåningen idag Tar där nere i morgon .Vet ju inte när jag kan städa nästa gång.Gubben får väl klarade själv ett tag.
Ha det fint/kram.

Ingrid sa...

Kalhyggen är väl inte så kul, men ni fick ju i alla fall det ljusare. Får du bara bort några av det stora träden på andra sidan er tomt så blir det riktigt fint.
Ha en skön torsdagskväll!
Kram, Ingrid

Carita och Bertel sa...

Ibland kan man bli riktigt glad och nöjd när man avverkar skog.Det blir ju faktiskt mycket luftigare och ljusare och allt ser helt annorlunda ut. Riktigt fina bilder från er vackra omgivning . Ha det fint. Carita

Ölandsvindar sa...

Det är ett himla tjat från datorn hela tiden att allt möjligt ska uppgraderas. Jag som tycker det är bra som det är, undviker alltid det i det längsta. Här har jag börjat titta på våra träd från olika håll och det är flera som behöver kapas på höjden. Plötsligt(= 7-8 år) är den utsikt vi hade tidigare försvunnen. Visst är det en majoritet av kvinnor på allt vi ordnar häruppe på norra ön. Gubbarna försvinner i snabbare takt. Men det var ändå en 7-8 gubbar med på vårt besök i hembygdsgården härom dagen. De var väl lite blyga för fotografen.
Trevlig helg till er på den andra ön /Kerstin

bettyl-NZ sa...

I love crocuses! And the potted flowers are really pretty, too. Your little dog is just too cute.

HWIT BLOGG sa...

Ja det uppgraderingar, uppdateringar och cookies om vartannat, jag blir så trött...oteknisk är jag också!
Härlig promenad och vackra bilder, ser så härligt ut.
Önskar dig en glad fredag och skön helg!
Kram Titti

Rost och rädisor sa...

Så snyggt er dikeskant är, väl värd allt arbete med klipping.
Klövern är så söt, men mästerlig på att fröså sig.
Trevlig helg
/Anette

Evas Kvarnaro sa...

Självklart att man måste tala om vart man ska både till frugan och hunden,
ja särskilt till hunden, hi hi . . . . han är klok som en människa.
Hade han kunnat tala så hade ni fått höra ett och annat, fniss ...
Så fin dikeskant finns det bara på Stjärnarve, Rolle kanske får erbjudande av kommunen att sköta dikeskanterna . . . .

Nu ska jag lägga mig i tid, vi ska till Ängelholm söndag och vara med på en moppsträff.
Det ska bli jätte kul att få se fler av dessa roliga moppsar hihihihi . .
Ha en fin söndag, kram/ Eva