KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 14 september 2016

BRA TANDLÄKARBESÖK

I morse vaknade vi av att telefonen ringde, det var tandskötaren Norbert som sett på sin presentatör att vi sökt tandläkaren. Så redan klockan elva satt jag i stolen och skulle åtgärdas. 
Det var kindtanden jag bitit sönder, samt en flisa hade gått ur en framtand i nederkäken och sen var det massor av tandsten. Det senare brukar inte vara kul.....

Lilablå verbenor
Eftersom Jan är den tandläkare som jag varit till som har mest moderna grejor, är som en fjäder på hand och aldrig låter mig få ont - så var jag dock inte orolig när jag åkte. Jag som tidigare hade fruktansvärd tandläkarskräck!

Vinröd eller lila (?) brokbladig frilandshibiskus som är på gång!
Klockan halv ett var jag klar och allt var fixat på en gång. Dom tycker nämligen synd om mig som får åka över hela ön för att komma till dom. Men i det här fantastiska vädret så är det ju bara ett nöje. Sen blev det tio minuters snack, massor med kramar av dom här gulliga killarna - och så åkte jag glatt hem igen. Men man är ju lite öm efteråt.....

Vipphortensia `Lime Light´
Passade på att åka förbi min väninna & frissa Margeurite i Ljugarn, men hon var på Kreta med sin gubbe Tommy, bara hennes syrra var där. Visste faktiskt det, men med allt som hänt sista tiden så hade jag helt och hållet glömt bort det! Alltså blir det ingen klippning förrän om två veckor!!

Rosaröd höstanemon och ljust rosa "vanlig" till höger!

För massor av år sen, när vi fortfarande hade vägbanken kvar på baksidan av tomten, så fick jag en planta med höstanemon av min - numera avlidna - granne och mycket goda vän Bibbi i Älvsjö.  
Har under åren aldrig sett till den och när vi tog bort vägbanken helt för en 10-12 år sen så var plantan borta för gott - trodde man!

I den stora plåtkrukan som står vid ingången växer det så det knakar fortfarande!
Men...i år har den kommit upp på ett helt annat ställe. Visserligen också i en del av vägbanken, som vetter mot parken och inte grävdes bort, men ungefär 50 meter från planteringsstället! 
Och så jättemånga år senare!? Växter är bra konstiga.....

Penséerna finns runt hela stora plåtkrukan vid ingången - och även några i den!
På tal om konstiga växter så är hela vår tomt full med självsådda penséer. Företrädesvis småblommiga, men även storblommiga. Jag har inte sått några alls, utan dom har själva valt sina torra grusiga och steniga växtplatser.

Här växer en rugge nedanför krukan, men mesta delen växer i stenkrukan tillsammans med astilbe. Här är det naturligtvis inte torrt, jag vattnar ju astilben, och mycket riktigt så blir dom inte riktigt lika fina här utan, långa och rangliga. Men det gör inget, snart är nog tiden för utplanteringsväxter över tyvärr!

Gräset jag sådde på dom fläckar där jag tog bort sten/grus från bredvid växthuset har växt upp och jag har faktiskt klippt en gång - igår. Stod inte ut att se det så långt längre! På håll ser man inte att det har varit sten där tidigare!!

Har ju en massa olika smällspireor, både gula och röda i olika nyanser. Och dom sprider sig, det finns småplantor överallt. Så nu ska jag låta några stå kvar, andra - som den här som växer precis mitt emot entrén - ska jag gräva upp och sätta i krukor.

Förutom att vara till tandläkaren idag så skördade jag också det sista av chilin. Sen fick Rolle slänga buskarna för dom var återigen fulla med bladlöss! 
Men det gör inget, jag ska inte ha dom eller några nästa år. Jag har nu chili i alla möjliga former; fryst, torkad, pulveriserad, två sorts pastor, chilisåser, chutney med chili m.m. - så jag klarar mig i 10 år! *fniss*

1 kommentar:

Marlise sa...

Danke für die Geburtstagsgrüße!
Kram Marlise