KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 2 augusti 2016

SJUNDE & SISTA...

...semesterdagen (för den här gången) lämnade vi Växjö och åkte till Målerås för att titta på glas. Jag bara älskar deras konstglasutställning. Skulle kunna ta hem vad som helst från den, för köpa har man ju inte råd med. Det finns saker där för massor av hundratusen.


Nej, istället får man titta i shopen - som i och för sig har fina saker också - och det finns en del dyra där med, fast det skulle jag aldrig köpa åt mig själv!
Vi var naturligtvis där alldeles för tidigt, så vi fick gå runt en liten stund utanför och titta på tåget som stod uppställt där.

I år blev det inget köp alls till mig själv konstigt nog. Hittade faktiskt bara ett stort glasfat (av Mats Jonasson) jag ville ha, men det var i blått och guld och hette Magic Gold. Hade det bara varit blått och silver så hade det nog fått följa med hem!

Fast jag tror faktiskt att Rolle hade kunnat tänkt sig den här gitarren (i naturlig storlek) i upplyst glas. Den var riktigt snygg faktiskt och skulle ha platsat perfekt i hans musikrum. Så hade man bara kunnat ta bort en nolla  på priset så.....

Medan jag glodde i shopen gick Rolle en vända med Santos och sen så satt oss vi i bilen igen. Nu för att hitta ett bra matställe. Och det hittade vi i Högsby. Där låg värdshuset Emågården och vi satt på verandan och åt en god och riklig lunch. Vi skulle ju åka hem på kvällen och har aldrig någon lust att äta något på båten.


Efter lunchen åkte vi till Oskarshamn och där ut till Kristineberg där vi alltid brukar gå en runda med Santos ute på klipporna utmed vågbrytaren.
Tyvärr var mina ben fortfarande lite onda, så jag satt mig i småbåtshamnen och tittade avundsjukt efter mina två små gubbar när dom pinnade på.

Sen var det bara den "sega" 3-timmars färjeturen hem som väntade. Men konstigt nog var det fullt i djuravdelningen som vi betalt för, så vi - som alltid har Santos i bur - bredde ut oss i den vanliga avdelningen framför på en rad med fyra vilstolar. Mycket bekvämt och skönt!
Det var plattvatten och resan var skön utan stimmande barn. OK en del hundar bakom oss skällde till ibland, men duktiga Santos låg i sin bur och sa inte ett knyst!
Vi kom av ovanligt snabbt och var hemma redan 22.20 - då vi enbart lastade ur bilen och ställde allt på altanen. Sen fick genomgången av bagaget göras dan efter på morgonen.
Att vi är så noga med att gå igenom allt beror på att på att förra året hade det hittats väglöss och kackerlackor på runt 150 hotell i Småland, i år redan över 300!
Och sånt semesterminne vill man ju inte ha med sig hem.....

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Välkomna hem igen och jag hoppas verkligen att ni inte fick med er några fripassagerare! Jag har varit med om att bo på ett hotell där det var fullt av kackerlackor i köket. Hur äckligt som helst!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Borta bra hemma bäst sägs det, eller ?
Men alltid kul att få se andra vyer.
Hoppade Santos i sängen av glädje ?!
Ja fy att det ska finnas såna smådjur i hus nu för tiden, men folk i rörelse över land och rike då kan man förstå problemet. Det gäller att vara observant både borta och sen hemkommen.
Kackerlackor är fasansfulla 😨
Må väl kram / Eva

Evas Kvarnaro sa...

Nu har ni lite jobb i trädgården och växthuset men ta det lugnt.
:))

Yvonne Blom sa...

Vilken fin semester ni haft! Men visst är det skönt att komma hem igen? Det låter inte trevligt att det finns otrevliga insekter på övernattningarna. Förstår att man vill kolla noga att de inte följer med hem.
Ha det gott! Kram

Ölandsvindar sa...

Ska läsa ordentligt om er resa när allt inbokat är över. Final i dag med hembygdsdagen. Sedan sänker sig lugnet eller åtminstone alla tider som måste hållas. Kram /Kerstin

Anonym sa...

Viken härlig semester ni verkar ha haft och vad mycket ni hann med.
Nossebro är nog det närmaste ni kom till där jag bodde i Sverige.
Ha det skönt hemmavid!