KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 10 augusti 2016

FRAMSIDANS TORKA

Igår var vi till Visby för att uträtta lite ärenden, men vi hann med lite jobb i trädgården innan vi åkte. Ja alltså, jag vattnade i växthuset, på altanen samt i alla krukor som står runt huset. Har alldeles för många sådana.....

Just dom här fina lupinerna som blommar fortfarande växer dock i pallkragarna vars växter börjar se lite medtagna ut annars.

Likaså en hel del i långrabatten, t.ex.min rosenflockel som alla år tidigare har varit c:a 3 m hög med riktigt stora blommor. I år är den endast c:a 1,5 m plus att blommorna rent av ser ynkliga ut. Men så blir det med växter som gillar mycket vatten när det inte regnar.

Den gulbladiga smällspirean längst till vänster, det gulbladiga korstörnet längst till höger och det gulblommiga silverkungsljuset gillar tydligen torkan. Men Katsuran (Cercidiphyllum japonicum) i mitten höll på att svimma av. Alltså fick den en timmes vattning - med slang - igår (vatten från brunnen).

På den här bilden ser man dom bruna stråk som finns i gräsmattan. Man ser också en liten busråtta som är förståndig och sitter i skuggan. Han vet vad han gör, Santos!
Jag rensade bland stenarna utmed huset idag och så började jag rensa ur lite i pallkragarna. Men där var det minsann ingen skugga.....

Nått annat som trivs är också den gulbladiga perukbusken i långrabatten som aldrig tidigare varit så vacker - och så gul!

Men konstigt nog så ser också vipphortensian (Hydrangea paniculta `Limelight´) ut att trivas och blommar för fullt. Den växer också i långrabatten, men på kortsidan mot förträdgården och det är både djup jord och lite skuggigt där - som tur är!

I växthuset växer det verkligen så det knakar, dom inbyggda vindruvsstockarna har nu tagit sig upp i taket och druvorna börjar mogna.

Likaså chilin som jag kommer kunna ha tillräckligt av för flera år (ska bara ha en enda buske nästa år) som har hämtat sig efter bladlusangreppet!

1 kommentar:

Ingrid sa...

Så fint det blommar och grönskar hos dig trots torkan. Gräsmattan ser lite brun ut, men det behövs ju bara en regnskur så grönskar den också.
Vindruvsklasarna ser riktigt lovande ut!
Kram, Ingrid