KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 14 augusti 2016

EN ROCKAD I TRÄDGÅRDEN

Igår gjorde jag det jag brukar kalla en "rockad".

Det hela började med att jag grävde upp en liten växt som inte verkade trivas alls. En pytteliten guldalm (Ulmus x hollandica `Wredei´) som jag köpte för några år sen hos Boel på Öland och planterade ute i den blivande "parken". Men den har aldrig växt till sig.
Alltså flyttade jag den förra hösten till "långrabatten" snett bakom en bambu med gula stjälkar. Nu var det alltså dags igen.....

Det är den pyttelilla gula pinnen i mitten på bilden. Nu har den en gulbrokig guldbenved (Euonymus fortunei var. radicans `Emerald Gold´) till vänster - och till vänster om den i sin tur en gulbladig smultronschersmin. Till höger står en vipphortensia (Hydrangea paniculata `Limelight´) - och till höger om den en bambu med svarta stjälkar.
Just här är det halvskugga och djup kraftig jord, så jag tror den kan trivas. Det är i alla fall sista försöket för den.....

Där den lilla almen suttit grävde jag ner en ovanlig gulbrokig järnek som jag tidigare hade framför det stora elefantgräset där växthuset nu står. Jag gillade den när den stod precis framför det jättestora elefantgräset, men det grävdes ju bort inför växthusbygget.

Alltså såg det väldans konstigt ut med en halvstor buske i framkant på rabatten - och så en massa småplantor på sidan och bakom!? Nej, järneken måste bort.....
Därför blev det en rockad. En liten bit från där jag satt den finns också två andra järnekar, en normalstor grön och så en mini som har mörkt gröna väldigt taggiga blad. Alltså passar den in
väldigt bra!

Och det blev mycket bättre när jag fick bort den från växthusrabatten. Fast "jag och jag" är väl kanske lite fel; När Rolle fick bort den ska det ju heta!! För den taggiga saken gav jag mig inte på själv.....
Men vad ska jag ha där istället!?

 
En massa blommande "sommarblommor" kanske? Eller ska jag helt enkelt lägga igen rabatten som känns lite malplacerad, både i form, stil och placering numera?
Men å andra sidan vill man ju gärna ha nått snyggt att titta på inifrån växthuset. Så ge mig
gärna lite tips!


Om du på dom här två senaste bilderna tittar på golvet inne i växthuset så kan du se vad Rolle roar sig med just nu; MÅLNING! Hans favoritjobb!!
Rätt vad det var, så hade han tröttnat på cementgolvet (i mitt växthus). Det fastnade skit på det, det gick inte att sopa upp allt och det var ingen snygg färg på cementen (!?) och i och för sig höll jag väl med. Alltså släppte jag honom helt lös..... *fniss*

Själv var jag istället på stora altanen och donade lite med växterna där. Klippte bort alla blomskott på alunroten t.ex. Jag brukar göra det och nu var det extra viktigt, annars såg man inte dom vackra fjärilarna som jag fick för några år sen av min tyska bloggvän Marlise.
I bakgrunden ser man vår konstnärliga installation med en svart keramikkula (på ett CD-ställ) som Rolf & Eva gav oss i våras.

1 kommentar:

Gunborg Uhno sa...

Vilken härlig färg det är på din Alunrot.Den riktigt lyser.Den svarta kulan har jag beundrat på dina bilder.
Håller också på och flyttar och planterar växter.Och tänk i natt fick vi hela 5 mm regn.Det skulle kunna få regna varje natt nu ett tag.
Kram/Gunsan.