KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 21 augusti 2016

1001:a INLÄGGET!

Missa inte min tävling i förra, det 1000:e, inlägget!

Det har ju varit lite "höst" dom senaste dagarna men igår så var det varmt och skönt igen. Sommaren var tillbaka!


Så här ser mina rosenbönor vid ingången ut nu. Tror bladen blivit gula beroende på allt regn (23 mm) sista tiden. Inte klokt egentligen. Först klagar man på att det är för lite regn, sen på att det kommer för mycket!


Jag har hört att man kan äta rosenbönor, men det ska vi inte göra. Dom här odlas hos oss endast för att vara vackra!


Igår hade vi några ärenden att uträtta men först åkte vi till återvinningen i Hemse. Det har blivit en del skräp i sopskåpet eftersom Rolle varit sängliggande sista dagarna. Han passade på när det regnade, han är inte dum gubben min!


På vägen norröver så kom vi förbi Väte hembygdsgård där det stod en massa gamla traktorer uppställda. Och trots att Rolle har slutat att renovera sådana (det blev hela 3 stycken gamlingar innan han tröttnade) och sålt av dom, så är han fortfarande ganska intresserad.


I själva hembygdsgården var det också nån typ av marknad/utställning med textilier - men det är jag totalt ointresserad av så vi gick inte in och tittade ens!
 Vädret var så skönt, runt 21 grader och otroligt nog alldeles vindstilla, så vi tog en ordentlig rundtur efter våra uträttade ärenden.


På vägen hem tog vi kustvägen och åkte då förbi det som dom flesta faller för första gången dom är på väg hem till oss: Utsikten över havet mot Karlsöarna!
Och visst är det något alldeles speciellt med vatten. Däremot skulle jag nog inte vilja bo precis nere vid havet hur vackert det än är. Det blåser faktiskt nästan för jämnan och blåst blir man extremt
trött på!

Väl hemma igen vid fyratiden så var det dags för ett glas med körsbärsvin på altanen, Santos fick dock ett tuggben istället. Det gällde ju att fira lite extra nu när Rolle är frisk igen. Han var ju så vansinnigt dålig(!) i hela tre dagar. *fniss*
Sen blev det grillning av gotländsk biff med en majs & gurksallad - och lite rosévin. Så man blev inte sen precis. Redan strax efter tio var det dags att krypa i säng!

9 kommentarer:

Charlotta sa...

1001 inlägg, tiden går och bloggvärlden består. Det är så skönt tycker jag att kika runt och ta del av vänliga och vackra äventyr.
Ha det gott! ♥

Carita och Bertel sa...

Låter som en riktigt trevlig och lugn dag och med ett gott körsbärsvin som avslut. Härlig med en lugn dag utan blåst för blåst kan verkligen vara irriterande ibland. Det låter hela tiden och allt far och blåser omkring. Vi hade ovanligt mycket av den sorten här ett tag men nu har det lugnat ner sig.
Ljust idag har vi vindstilla, inte ett löv som rör sig så det är väldigt tyst när man går ut i trädgården, skönt. Ha et fint. Carita

Gunborg Uhno sa...

Ja inte klokt så många inlägg det blir på bloggen.
I går hade vi en härligt varm solig och vindstilla dag.Så som man vill att Augustidagarna ska vara.
Kram.
Gunsan.

Sylvia sa...

Vilken mysig dag :)

Rost och rädisor sa...

Snyggbönor och utflyktsdag, mysigt! Grattis till alla inlägg. Ska kolla in din tävling.
Allt gott
/Anette

lavendia sa...

Grattis till alla inläggen. Jag är bara inne en kort stund.
Jag såg tävlingen - tre frågor o jag kan inte ett enda svar. Sista frågan trodde jag att jag skulle kunna, men du skrev att det var knepigare än så. Så jag gissar inte ens.
Mitt smultron"träd" hände det inget med, så jag tog in det som krukväxt efter omplantering. Då fick det två nya blad.
Och de lila chillisarna är jättefina (Blue Christmas), Ha en fortsatt bra sommar./ Britt

Ingrid sa...

Det var verkligen en skön dag igår. I dag är det andra bullar! Fast det har varit rätt behagligt trots strilregnet.
Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

Yvonne Blom sa...

Härlig dag med smaskiga intag!
Kram

Jord under naglarna sa...

Vilken mysig dag och riktiga snyggbönor minsann! Ja, ska man ändå vara sjuk är det ju lika bra att vara det när det regnar. :)