KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 22 juli 2016

ETT KORT INLÄGG

Det här är en liten komplettering till förra inlägget. Då efterlyste jag Britt som skickat mig ett litet skott på ett träd. Och det fungerade tydligen, för Britts blogg heter Lavendia och där brukar jag vara inne ofta.
Men nu hade den "stora glömskan" tydligen slagit till hos mig. Måste vara värmen.....


Fast det kan vara det att det var en hel månad sen Britt skrev nåt på sin blogg. Alltså sedan midsommar. Så lååångt minne har man ju inte längre! *fniss*

Vad var det då för fint jag fick, jo ett litet smultronträd - Arbutos unedo - som numera är planterat och inställt i växthuset. Ska bli mycket spännande och se om det överlever och växer till sig!

 Har man tur - för någon skicklighet kan man inte åberopa i det här fallet - så växer det upp och blir så här vackert.

Kolla in dom otroligt tjusiga frukterna/bären. Jag hoppas att dom går att äta, inte för jag tror att jag skulle lyckas med att få trädet att blomma och bära frukt, men...man kan ju alltid hoppas!


6 kommentarer:

Ingrid sa...

Det var verkligen vackra frukter! Du om någon kommer säkert att lyckas att få skottet att ta sig och att få både blommor och frukt på trädet.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

Rost och rädisor sa...

Snacka om justa bär! Även om de inte går att äta är de ju ursnygga. Kul att du satt krukan i en lila skål också. Tror att Britt skulle känna sig hedrad om hon är inne och ser, för jag råkar veta att det är hennes favoritfärg.
Allt gott
/Anette

Rost och rädisor sa...

Hej igen!

Tänkte ge dig ett tips mot ohyra i växthuset. Förrförra året och i början på säsongen i år hade jag ohyraangrepp på tomaterna i växthuset. Båda gångerna har det hjälpt med att duscha plantorna i nässelvatten två gånger. Har helt enkelt fyllt en spann med nässlor och låtit det dra över natten och duschat med detta outspätt. Det luktar inte. Vad jag förstår har det inte ihjäl ohyran, utan stärker plantan genom att göra cellväggarna tjockare med hjälp av kisel. Kanske svälter ohyran möjligen ihjäl för de har sen varit spårlöst försvunna.

Lycka till!

Anette

Anja C. Hill sa...

Vilket fint träd! Önskar dig lycka till med det.
Hakar på Anettes kommentar om ohyra: Jag har en sjuhelsikes fläkt så att de upplever storm och uppsöker således andra, mer gästvänliga platser...,-)!

Ha det gott!
/Anja

lavendia sa...

Vad klantigt av mig att inte skriva mer än så. Det finns nog faktiskt fler än jag som heter så. Kul att växten kom fram, även om litet tilltufsad. Det är svårt att skicka växter och till dig skulle de ju också skvalpa fram på havet. Jag hoppas den tar fart och växer, för här har de inte rört sig mycket i växten. Kan inte tänka mig att den ska trivas i en lila skål. Ska kanske hitta en lila skål åt min med.
Jag kommer nog igång med bloggandet igen, för litet saknar jag det. Även om det tog sin tid, verkar jag inte ha fått en massa tid över nu. Och det har blivit mycket mindre fotograferat, vilket jag kan uppleva är synd.
Men just nu pausar jag. Lycka till med smultron"trädet"! / Britt

Anonym sa...

Vad bra att vi kunde hjälpa dej att finna Britt.
Jag saknar också hennes inlägg.
Verkligen vackra frukter!
Ha en skön söndag!