fredag 25 december 2015

TYVÄRR ÄR JULAFTON ÖVER

Jahapp, så var julafton över. Trist - men vi hade det verkligen trevligt i år. Förra året satt vi ju ensamma, våra vänner kunde inte komma beroende på att Beth hade genomgått en stor hjärtoperation.  Men i år så orkade hon - trots att hon inte är riktigt bra - och det gjorde hela julafton jättelyckad att dom förgyllde vår julafton.


Vi började med ett glas glögg vid bardisken och sen flyttade vi över till det fullastade matbordet! Jag hade ju bestämt innan att vi inte skulle ha så mycket i år, men det blev både det ena och det andra. Sill naturligtvis, både heminlagd och köpt senapssill  + inlagd böckling (som jag älskar) samt "Gurras" sardiner till Rolle.


Sen blev det 3 sorts lax med två olika såser till, plus ål och ägg med rom. Därefter blev det inte så mycket. Gästerna brukar aldrig äta så  mycket av det sista. Jag hade beställt Värmlandskorv (som jag  gillar) på Coop men fick ingen, så då utgick julkorven också. Däremot blev det en Janssons, hemtrillade köttbullar och rödbetssallad. Och så naturligtvis hemkokt skinka - med sallad.Och så massor med kokt potatis till Rolles förtjusning, men även stekt potatis som jag t.o.m. åt till sillen. Är nämligen väldans trött på kokt potatis!

Efter det blev det Stiltonost med kex, hemgjord jordgubbs/chiligelé, druvor och paprika samt inte minst Portvin. Mycket gott. 
Sen var vi så mätta att vi inte orkade med någon risgrynsgröt, när jag för en gångs skull hade det! Fruktfatet fick också stå orört, men jag förstår det faktiskt!! 


Några julklappar skulle vi inte ha i år, men Rolle fick en flaska rödvin och 2 flaskor med nån ovanlig engelsk öl. Själv fick jag en konstgjord Lotus-blomma som man ska ha flytande i poolen och så fick jag en vacker tvåstammig lila orkideé. 
Men jag hade mina förvarningar, så jag hade gjort iordning ett litet paket med ett vackert doftljus i glas. Så en ynka liten julklapp fick dom i alla fall.....


Idag har vi tagit det extra lugnt, sovit länge, suttit här framför datorn, läst, pratat i telefon osv. 


Innan jul bestämde jag mig för att INTE ta fram alla mina julsaker. Jag älskar att juldekorera och har ett ett helt garderobsskåp överfullt. Men jag tog det alltså ganska lugnt, även om det blev mer än jag tänkt från början. Men det är ju så mysigt.....



Mina två amaryllisar  - olika sorter -som jag har i matrumsfönstren hade till min glädje slagit ut igår. Perfekt!


Vi hann också med en liten biltur ner till Ekstakusten idag. Tyvärr blåste det lite mycket så det blev ingen prommis. Annars var det en fantastisk juldag med strålande sol och 5-6 plusgrader!


Vågorna gick riktigt höga, men det framgår inte riktigt på bilderna tyvärr. 
Och på tal om bilder, så blev alla bilder från igår och idag jättesuddiga. Lite gick att redigera, men inte allt. Jag blev lite orolig, men upptäckte på hemväg att batteriet var så gott som tömt. Jag får därför be om ursäkt , men nu ligger det för laddning så det ska inte upprepas!


Santos har fortfarande sin hink/krage på sig efter operationen för 3-4 veckor sen. Så fort han kan så tar han av den och så slickar han i ljumsken. Och där går det ju inte att sätta något bandage eller plåster, så han ser ärligt talat för jävlig ut. 
På den här bilden så ser man inte riktigt vad han håller på med. Men det är en julklapp som vi fick av Eva & Rolf (STORT TACK) som han är mycket nyfiken på - men samtidigt lite rädd. Den spelar nämligen musik och dansar. Men den var så fantastiskt rolig att han inte får leka med den, den är vår leksak - och den gjorde verkligen succé på julafton. Det är nämligen en lite upprockad låt som spelas så den gick verkligen hem!  

GOD FORTSÄTTNING


11 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

God fortsättning till er med.
Även här har vi haft en fin Lilljul hos äldsta barnbarnet och hans fru och lille William.Han är 10 månade nu och så lik sin pappa så det är inte klokt.
Julafton firades med dotter och sambo, Cecilia och lilla goa Alvin som var på ett strålande humör och for runt som ett yrväder.Hans mor och mormor hade fullt jobb med att följa honom i spåren så inte något skulle hända.Och så var Cecilias nya vän med .Roligt att få träffa honom.
Så jag är nöjd med Julen.
Ha en fortsatt skön helg.Kram

Rosor och ruiner sa...

Kikar in och önskar god fortsättning!

Gunilla

Rost och rädisor sa...

God fortsättning till er också!
Anette

Carina sa...

Halloj!

Jaa du, det där med maten, det känns alltför väl igen!!! Jag är fortfarande mätt efter gårdagen!
Önskar dig god fortsättning, både till kropp och själ.
Lille Kasper hälsar så mycket till snatos.
Santos.

Kram coh god fortsättning önskar hon i lilla huset vid bjärsjöån.

Evas Kvarnaro sa...

Så bra och kul att den 'rockande' nallen Gjorde succé, det var meningen att den skulle göra det.
Vi gillar att skoja och tyckte genast när vi såg den isbjörnen art den ska ni ha. Gissade oxå att Santos skulle vara både avvaktande och nyfiken på nallen.
Tack för våran 'klapp'.
Så kul för er med lyckad julafton,
Är glad för eran skull men orolig för Santos, finns det inget annat att göra.

God fortsättning på jul helgen.
Kram / Eva

Berit sa...

God fortsättning på julen :)

mammi sa...

Tack för det fina julkortet. Har inte skickat ett enda kort. Det är nämligen så att om man blir sjuk ( i detta fall en längre tid sedan jan. 2012,) så försvinner "alla vänner som skall komma och hälsa på", vi har varken pest eller kolera, alltså inget som smittar. Bara ett par av alla våra forna vänner som ger sig till känna. Men man har vant sig. Visserligen gillar jag inte snö och kyla, men lite snö kunde väl komma,men nej då, i stället för ena stormen efter den andra kommer, så det är bara att vara tacksam för de vårblommor som redan kommit och slagit ut. Hade en underbar julafton, med barn barnbarn och barnbarnsbarn, som naturligtvis blev huvudperson, förlåt tomten. Inga jul-klappar utom till den allra yngste.Sen hade vi julklappsspel, och milda himmel vilket liv här blev. Kul hade vi i alla fall
Ha en god fortsättning och ett Gott Nytt År
Kramar från oss 3

Ingrid sa...

Så roligt att ni haft en fin jul och det låter verkligen som om du kunnat njuta av den.
God fortsättning!
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Vad roligt att era vänner kunde komma. Och det verkar som de blev väl trakterade. God fortsättning. / Britt

HWIT BLOGG sa...

Önskar dig en GOD FORTSÄTTNING och julen gick fort, visst...men maten sitter aldrig fel och snart är det ju ett nytt år också!
Kram till dig,
Titti

Maria sa...

Det låter som er julafton blev riktigt trevlig.
Önskar er Ett Gott Nytt År/kram