söndag 15 november 2015

GUBBEN MIN

Ja, nu är han verkligen gubbe, han som jag på skoj kallat "gubbe" i många år. Alltså min älskade Rolle som fyllde 75 år i lördags!
Vi hade en helt otroligt trevlig dag. Det började med att Rolle fick en stor bukett från vår f.d.anställde och mycket goda vän Berra och hans fru Boel.  Rolle hälsar och tackar! Fantastiskt med tanke på att dom flyttade från Norrland ner till Småland i lördags. (Vilket vi tycker är väldans trevligt, ligger precis i det område vi brukar besöka på vår fastlandssemester!)

2015-11-14 Rolle 75 år!
Fast egentligen började det med att han fick en traktorbok redan på torsdagen från min bästa väninna Christina. Och det är massor av folk som ringt och grattat under veckan!
Jag tycker han har blivit otroligt firad för att vara en person som egentligen inte gillar att fira födelsedagar. Alltså inte som mig som älskar de!!

Monica och Erik.
Vi visste ju sen tidigare att min kusin Monica och hennes man Tommy skulle anlända till Visby och Scandic Hotell redan på fredagseftermiddagen. Sen skulle dom komma till oss vid tretiden på lördagen för lite skumpa och snittar - allt för att jag skulle slippa en massa jobb och dessutom kunna hinna vila mig lite under dagen.
Men först så dök dock Erik - vår allt-i-allo och granne - helt plötsligt upp vid tvåtiden med blommor och massor med ovanliga ölflaskor. Alltså dukades det upp ett kuvert till. Mycket trevligt, speciellt med tanke på att vi inte räknat med att några skulle höra av sig för "gänget" hade jag informerat om att det inte skulle bli något här hemma. Jag orkar ju inte köra min vanliga stil...


Sen kom alltså Monica & Tommy med blommor, kort (det som står 18 år på, Monica tyckte dom som det stod 75 på var tråkiga) och en rolig bok.
Som tur var hade jag gjort en massa "snittar" i dubbel storlek, så det räckte åt oss alla - som förrätt. Monica & Tommy hade nämligen bjudit oss på middag på valfritt ställe.
Det var tunnbrödsrulle med kokt skinka, hemgjord stark senap och så rostad lök. Sen var det mörkt bröd med en skiva gurka, Gamle Ole-ost och hemgjord vindruvsmarmelad med chili. På det fatet stod också en skål med oliver. På det andra fatet stod i mitten en liten skål med chili med färskost och så var det "snittar" på vitt bröd med en skiva päron, en röra på creme fraiche, majonnäs, pepparrot och hackad gräslök. Ovanpå det en rulle med färskrökt lax dekorerad med långa strån med gräslök.
ALLT gick åt, så det var tydligen gott! Och så drack vi skumpa till det!! Mums!!!


Och vi hade valt Fröjel Resort som jag berättat om tidigare. Och vilken otrolig tur det var.....
Vi trodde det skulle vara helt tomt i restaurangen och på hotellet, men parkeringen var helt full och även restaurangen nästan full. Och vilken fantastisk middag det blev!
Erik & Tommy
Jag tog vegetarisk Lasagne för att inte råka ut för något stopp i matstrupen. Och blev mycket angenämt överraskad. Den var underbart god!
Resten av gänget tog schnitzel, med stekt potatis (till Rolles glädje) och rödvinssås - och så förstås kapris och sardeller och citron. Och - för det första var det två enormt stora schnitzlar, dessutom var dom otroligt goda. Dessutom så blev det ungefär en 3-del av priset som det hade gått på i Djupvik Resort som vi var inne på först. Fast Rolle gillade inte deras meny...som tur var! Det var ju hans födelsedag, så han fick välja för en gångs skull!! *fniss*

Monica innan avfärden till Fröjel Resort.

Jag hade tagit med mig kameran, men den glömde jag naturligtvis att ta upp den ur väskan. Vi hade så trevligt. Så ni får nöja er med några fler bilder hemifrån.

Stilstudie av Tommy.
Men, trött det blev jag naturligtvis. Så när klockan var åtta åkte vi därifrån. Monica & Tommy till Visby och hotellet och vi hem. Väl hemma - tog 5 min - så var det dags för Rolles sjukjobb med att lägga om och spola mig. Sen tittade jag faktiskt på Downtown Abbey och sen somnade både jag, Rolle och Santos inom 15 minuter.

Så här brukar det se ut när vi har M & T som gäster på sommaren!

Det enda negativa med helgen var att det kändes väldigt konstigt att M & T inte bodde hos oss och att dom fick åka till hotellet istället för att följa med hem igen. Men...dom visste det redan innan och Monica brukar ju vara här ett antal gånger varje år, så dom klarar sig själva. Men ändå.....

"Gubben" själv!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kära kusin med "gubbe", det var så himla kul att komma över igen till er, och att Rolle tyckte det var trevligt. Vi vet ju att han inte gillar att fylla år, men nu kan han börja om. Med19 nästa gång! Otroligt gott käk på Fröjels Resort, spröd knaprig panering på de de godaste schnitzlar vi ätit! Allt var toppen, o att vi inte bodde hos er som vanligt, tar vi igen nästa år när golfa Gotland runt drar igång. Så hys ingen oro, jag sover o snarkar snar i ert fina gästrum. Resan hem gick alldeles utmärkt, vi klev in genom dörren prick 20.00. Men inte f-n har Nascar kommit igång, regn på banan. nU börjar det dra i ögat, så vi får nog kolla på eftersändningarna imorgon, o Discovery väl oxå, kan jag tro. Vi hörs imorgon. Kram till er bägge o hare bra så länge, Love you all😘🎂💐🍷🎁😘
Hälsningar din kusin/syrra Monica

Anonym sa...

Hejsan, det kanske inte ar kul att bli aldre, men vill man leva (det vill man) maste man bli gammal.
Blir man da som Rolle far man vara evinnerligt tacksam. Han ar en mysig levnadsglad manniska, du har haft tur som mott denne stilige snalle kille, grattis till dig.
Tack for att du delar med dig av 'eran' dag tillsammans med vanner.
Kram till er tre, lite extra tryck pa kramen till jubilaren Rolle.
Eva i Polen.

Ölandsvindar sa...

Oj, den här 18-årsdagen var säkert tusen gånger bättre än den "äkta" någon gång i slutet av 50-talet. Och dessutom lagom med gäster så ni hann umgås med dem.
Kram /Kerstin

trädgårdsdrömmar sa...

Gratulera Rolle från Gunsan.Ni verkar ha haft en lyckad födelsedag med besökarna.Bra när alla anpassar sig efter dig och vad du orkar.Ha nu en fortsatt trevlig vecka.
Kram.

Gunilla Teckenberg sa...

Mina gratulationer till din ungdomliga "gubbe" !

Kram!

Jord under naglarna sa...

Grattis till gubben din på 18-årsdagen! :)

lavendia sa...

Grattis till "gubben". Han ser verkligen inte så gammal ut. Vilken käck ide´med kortet. Det ska jag komma ihåg.
Det låter som ni hade väldigt trevligt (ja, du glömde tom kameran). / Britt

Marlise sa...

Nachträglich: Herzlichen Glückwunsch zum 75. Geburtstag für Rolle!
Man denkt wirklich nicht, das er schon 75. Jahre alt ist.
Ich wünsche euch beiden noch viele schöne Jahre
und viele schöne Geburtstage.
Ganz liebe Grüße

Därefter: Grattis på din 75-årsdag för Rolle!
Du tror inte att han är redan 75 år gammal.
Jag önskar er båda många lyckliga år
och många vackra födelsedagar.
Många hälsningar/ Kram / Marlise

Unknown sa...

Grattis till gubben i efterskott!
Så fint att det blev en lyckad dag för er alla.
Fortsätt att krya på dig! Kram

Ingrid sa...

Så trevligt att Rolles dag blev så fin. Jag sa ju att ni kunde lita på Fröjel Resort och det var ju tur för mig att jag fick rätt. Det är ett trevligt ställe med väldigt god mat.
Grattis i efterskott till din charmige make!
Kram, Ingrid