måndag 5 oktober 2015

BRÖLLOPSDAG & DJUR & NATUR

Den här gången ska jag inte gå in på några sjukdomsdetaljer, bara tala om att det som vanligt varit lite upp och ner.


I lördags skulle vi äntligen fira vår 47:e (!) bröllopsdag som inträffade i måndags då jag låg på akuten. Men vi hade väldans problem med att komma på vad vi skulle göra. Jag ville gå på nått tjusigt ställe och äta lunch, för jag blir så trött framåt eftermiddagarna/kvällarna så en middag var inte att tänka på. Rolle tyckte att "Stjärnarve krogen" dög alldeles utmärkt, men han gav naturligtvis med sig. Men var exakt skulle vi gå!?


Gärna ett ställe med mycket god mat samt fin utsikt - vädret började bli bättre och bättre, det blev 17 grader och strålande sol - så vi kunde sitta ute och dessutom då få ha Santos med oss. Så jag gick igenom varenda krog på nätet - och visst hittade jag flera stycken. Men dom flesta "roliga" var stängda för säsongen.....


Sen upptäckte jag att jag både blivit småsnål och dessutom kräsen  (dum kombination), så dom två ställena jag till slut funderade på ratade jag direkt. Betala nästa 500:- p/p utan dricka för en tvårätters lunch, det är rena ockret - dessutom så ligger dom här ställena inte speciellt vackert.




Så Rolle fick faktiskt bestämma och då blev det ett favoritställe som ligger väldigt nära oss. Tar bara 5-7 minuter att åka till Djupvik Resort & Restaurang. Men tjusigt är det - exakt vår stil, vi gillar modernt - och fantastisk mat har dom. Dessutom ligger det perfekt med en otrolig vacker utsikt över hamnen och havet med Karlsöarna.
Och så är det inte så vansinnigt dyrt heller.....


Tyvärr upptäckte jag att jag glömt kameran hemma, så jag kunde inte ta kort på deras "världsberömda" (alltså här på Gotland) jätteräkmackor med handskalade räkor. Vi tog varsin för 145:- styck och det är första gången i mitt liv jag inte orkade äta upp alla räkor. Jag älskar skaldjur!
Ja, det var annat också som vi var tvungen att lämna. Lite ägg och majonnäs och sallad och.....
Vi satt - ensamma, dom andra kunderna satt inne (!?) - i den värmande solen i lä i en hörna och bara njöt av maten och den fantastiska utsikten! Här är det Lilla Karlsö man ser.

Mitt fantastiska lilla dvärgbenved i sin otroliga höstskrud!

Efter lunchen var det dags för en åktur och en liten hundprommis. Dessutom hann vi med att hälsa på ett par goda vänner med en fantastisk trädgård i Kube. Sen åkte vi vidare för Rolle skulle köpa potatis på sitt favoritställe Stora Tollby och så till sist blev det ICA i Roma.
Sen sov jag hela vägen hem. Jag var helt slut.....




Söndagen började återigen med lite gråmulet väder, men det styrslade till sig och blev precis lika fint som på lördagen. Här ovan är det en närgången sekvens med Santos på väg ut för att kissa.
Han kan stå så där i flera minuter och glo som han gör på dom översta bilderna innan han bestämmer sig vart han ska gå. Han kollar väl så att det inte är några andra djur i närheten. *fniss*
Tyvärr gillar han inte längre att kissa under tujan för det ligger så mycket torra barr under den - och det gillar inte hans tassar.



Så vad skulle vi göra på söndagen efter det min hemsjukvårdare varit här och vi hade ätit lunch. En biltur och en prommis i det härliga vädret var ju ett måste. Alltså fick Rolle återigen välja efter det jag sagt att jag ville se havet igen. Det gäller ju att passa på
när det inte blåser någonting!



Det blev Östergarn, exakt var fick vi se när vi kom dit. Nästan framme i en korsningen såg vi något mycket märkligt; En fasan som var albino!
Jag har fått lära mig att albinos i djurvärlden aldrig lever så länge. Men den här var helt klart vuxen - och det var en albino. Den hade illröda ögon. Den var väldigt skygg, men jag lyckades få en enda bild på den.



Så vi åkte till Katthammarsvik där vi fortsatte upp på Grogarnsberget (där dom flesta turister stannar) och sen ner den dåliga lilla cykelvägen. Och där nere är en av våra favoritstrandremsor.
Ja, så mycket strand är det ju inte, utan mest sten - men det är otroligt vackert. Vi tog en prommis inåt land, upp och utmed klinten, och bara njöt av livet.


Vi gick in genom grinden till en fårhage - utan får - där vi gått förr. Tyvärr visade det sig att hela fårhagen var inhägnad av ett ganska högt stängsel och det fanns inte någon mer grind. så det var bara att gå tillbaka samma iväg. Något vi normalt inte gillar, men det var ju så vackert här.....


På vägen tillbaka upptäckte vi på långt håll en ensam liten hund som satt vid en enbuske. Men när vi kom närmare såg vi att det var en torr enbuskegren - ingen gullig liten hund som satt och tittade på utsikten!



Vägen utmed havet kommer fram vid Herrvik och där brukar vi normalt åka den biten utmed kusten också - lika vackert - men nu började jag bli trött.
Alltså åkte vi hem och så lagade jag lite mat och sen sov jag i 2 timmar innan Nascar-racet började klockan 20. Och det var otroligt spännande och kul. Så med andra ord har vi haft en riktigt lyckosam och trevlig helg......


12 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Kul att se Karlsön på din bild. Ungefär som Blå Jungfrun här. Så nära men ändå så fjärran för en som lätt blir sjösjuk. Albinofasan har jag aldrig kryssat. De kan ju överleva om ingen räv är i närheten. Örnen och andra större rovfåglar kanske inte ens uppfattar den som ett byte eller också har den bara haft tur så här långt.
Visst är det vackert med benved. Den växer säkert vild hos dig också men din lilla dvärgvariant var snygg. Kanske kan växa i en kruka några år?
Kram från mig /Kerstin

Ingrid sa...

Vi åt också Djupviks räkmacka när syrran och jag var där tillsammans med Krister o Thomas då det var Klinte Marknad. Jag blev faktiskt tvungen att lämna en liten hög av både det ena och det andra. Det sved i hjärtat, för det var så gott, men man vill ju inte "spräcka en tarm".
Så häftigt med den där fasanalbinon och att du lyckades få den på bild också! Det måste ju vara hur ovanligt som helst.
Ha det så gott Susie och fortsätt krya på dig!
Kram, Ingrid

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Låter som att ni hade ett riktigt mysigt (om än försenat) firande av er bröllopsdag!
Måste säga att jag är så imponerad av ditt "go" och att du orkar hålla igång så mycket som du gör med tanke på allt du varit igenom. Fortsätt så :-)
Kram, Ingela

Carita och Bertel sa...

Vilken lyckad lördag ni verkar ha haft trots alla motgångar som dyker upp ibland. Härliga jättefina höstbilder visar du också och ett härligt höstväder, hoppas vi får ha det vädret kvar ett tag till. Ha en fin vecka. Carita

Unknown sa...

Trevlig helg ni haft! Vilken fantastisk tur att få se en albinofasan. Hoppas att den får fortsätta att leva ännu ett tag. Borde klara sig fint i vinter om det blir snö.
Grattis till ert långa äktenskap!
Ha det fint! Kram

Carina sa...

Fantastiskt att du orkar så mycket ändå!
Trevligt att läsa allt fint du/ ni hunnit med....och så lille Santos förstås.
Kasper hälsar så mycket och "vovvar" till honom.
Önskar att du ska kunna må så drägligt det bara går.
Kram från mig och nospuss från Kasper.

Maribel sa...

Låter som alldeles underbara utflykter, och bilderna är fina.
Ha det bra!

HWIT BLOGG sa...

Låter som det blev en skön helg trots allt och GRATTIS till bröllopsdag och allt! Underbara bilder från ditt älskade Gotland också...mja, saknar nog min ö lite ibland, men bara lite hi hi. Jag har ju mina får här som jag gillar :)
Kram,
Titti

Bosse Lidén sa...

Som vanligt när du skriver om orter följer jag med på kartan var ni åkte. Först och främst. Ännu en gång stort GRATTIS i efterskott. Kul att det blev lyckat till slut. Utsikten från Djupvik gillar jag skarpt. Så blev det en tur till andra kusten på söndagen. Är det säkert att du inte tog något starkt med tanke på hunden? Kram från Bosse som hoppas det bara går mest upp snart.

Evas Kvarnaro sa...

Hejsan igen, mycket att läsa ikapp. Vad trevligt ni hade i helgen med fint väder utflykt på kända platser m.m.
Stort GRATTIS på eran 47:de bröllopsdag, ni fann den bästa platsen att fira dagen på, med utsikt mot Karlsöarna och allt gott.
Vad fick Santos att äta då ? Hi hi hi . . . .
Så vackert din dvärgbenved lyser, inte 17 har min sådana färger, varför (?)
Vilken tur du hade att hinna knäppa en bild på fasan-albinon, synd om den som inte kan kamouflera sig i naturens färger. Inte dåligt av den att bli så gammal när den syns så väl för andra rovdjur.
Lika otroligt är det hur naturen gör sitt egna konstverk som just den bruna hunden, trodde först det var en sliten misshandlad vovve.Otrolig lik en hund

Du fortsätter och kämpar - duktigt av dig Susie, men vad bra att du kan äta och att maten smakar dig. Inte konstigt att du inte orkar äta upp allt
för du är ju trots allt sjuk, bättre lite än inget, mat ger styrka.

Vi är helnöjda av våran resa till Gardasjön, sen skönt att komma hem och ta i tu med vardagen. Två veckor framåt blir det typ 'håll i gång' här hos oss.
Tina och Paul är här stannar till den 17 okt, familjefest-träff till helgen
det ser vi fram emot. Bättre med en träff nu än de där jobbiga julfiranden. Alla vill ju helst vara hos sig själva då, det begriper man så väl.
Idag har jag gjort kålpudding med tre stora kålhuvuden och bakat 4 bröd.
Jag är pigg och utvilad så allt går som en dans (just nu) hi hi . . .

Sköt om dig Susie, kram/ Eva
Hälsa till grabbarna och bägge kan få vars en nospuss, *fniss*


mammi sa...

Som vanligt underbara bilder och kanonbra text. I går kom Uno hem efter 10 dygn på sjukhuset. Han skulle varit på Stavregården, en reabanläggning, blev ju inte så tyvärr. ! vecka skulle både han och jag få lite annorlunda dagar, men tyvärr blev det ändrade planer. Elvis har ju sprungit och letat efter Husse hela tiden och vi trodde nästan på allvar att hans päls skulle fara av när Husse kom hem. Han var överlycklig.
Kram till er alla från oss tre

Jord under naglarna sa...

Grattis på bröllopsdagen!

Ni verkar ha haft en riktigt fin helg! Och vilka upptäckter ni gör, albinofasanare och enrishundar minsann. ;)

Krya på dig!