KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!lördag 25 april 2015

VACKER TRÄDGÅRD & LIVETS TÖRNAR

I början på veckan åkte Rolle, Santos och undertecknad till några goda vänner nere i Burgsvik för att titta på deras blommande Magnolia `Genie´.
Ja, det finns ju mer att se i den här enormt stora och innehållsrika trädgården, men det var den här vinrödsblommande nya varianten jag i första hand ville kolla in.


Och visst var den helt bedårande! Vilken färg - en sån vill jag ha!!


Det här var innan mitt besök på sjukan i Visby där jag skulle göra en endoskopiundersökning. 
Själva undersökning gick bra, men resultatet var nedslående - mycket nedslående tyvärr. 
Så nu ska jag in på en massa undersökningar akut i veckan och förmodligen operation inom kort. Så man kan nog säga att livet fick sig en kraftig törn.....

Men som sagt, det finns mycket att titta på här där själva trädgården är på c:a 10.000 kvm men ägorna runt är jättestora. Det finns t.ex. MASSOR av ovanliga träd- och busksorter. 
 Här ovan är det en katsura, kanske inte så ovanligt - jag har en själv här på Gotland och hade en i Stockholm - men just den här är ett honexemplar som blommar! Det är däremot mycket ovanligt.....

Här är det ett litet kastanjevide - vad det nu är för något!?


Sen fanns det naturligtvis en massa vilda nunneört, den gotländska Corydalis gotlandica. Ursnygg!


Här ser man en bit av deras "pionskog" med många hundra trädpioner som är något riktigt exceptionellt när den blommar.


Trädpioner är otroligt vackra när dom håller på att slå ut. Precis som ägarinnan sa; Dom ser ut som japanska lönnar! 
Tyvärr har jag bara en egen och den kommer naturligtvis härifrån. Den är inte lika stor, ännu - men samma fina bladfärg har den!!


Massor med härligt färgade julrosor fanns det.....

...samt en stor uppvuxen ormhassel. Sen finns det väl minst ett par hundra roliga arter, men dom har ju inte riktigt slagit ut ännu så dom får man visa vid ett senare tillfälle.


Vi gick väl runt en timme ungefär, var bl.a. nere vid den jättestora vilda dammen med karpar och högt belägen pagod. Promenerade också ut mot naturmarken en bit för att titta på blå- och vitsipporna. Men därifrån blev det inga bilder tyvärr. 
Och ägarna ville absolut inte vara med på bild...även om jag lyckades få med en av dom vid Magnolian. *fniss

13 kommentarer:

lavendia sa...

Så tråkigt att få ett så negativt besked. Hoppas att operationen ändå går bra och att de lyckas ta bort det som inte ska vara där.
För övrigt visar du en fin trädgård. Håller med om att magnolian verkligen har en fin färg. Jag har en Susan, men den har ju en rosa färg och är rätt vanlig.
Blommande katsura var fint.Plus det övriga. Lycka till. / Britt

Gunborg Uhno sa...

Nej men du får inte bli sjuk nu.Hoppas allt går bra för dig ska hålla både tummar och tår och tänka på dig varje dag.Många styrkekramar kommer det här.

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, `Genie´är en vacker representant för sitt släkte. Exakt i det stadie som dina bilder visar är hon som vackrast. När blommorna slagit ut liknar de många andra magnoliablommor.

Susie, jag har för mig att du haft din mailadress på bloggen men nu hittar jag den inte. Hur når jag dig...?

Maribel sa...

Så många fina växter du visar, Magnolian har en underbar färg.
Hoppas allt går bra för dig, en extra styrkekram / Marika

Susie på Stjärnarve sa...

Jodå, min e-mail finns här på bloggen. Det är bara att gå in under Min Prodil och titta på vänster sida under bilden - där finns den!
Susie

Rosor och ruiner sa...

Men nu blir jag orolig för vad de kan ha hittat hos dig, nu hoppas jag innerligt att de får bort allt som inte skall vara där!
Tack för tröstkram inne hos mig, nu sänder jag en styrkekram till dig!
Gunilla

Bosse Lidén sa...

Ömsom vin ömsom vatten. Urtrist. Vilken av de tre kända "slangarna" var det? Jag har gjort både koloskopi, gastroskopi och rektoskopi. Inget roligt besked att få. Hoppas du får snabb hjälp.
Vilken vacker färg på magnolian. Trädpioner. Tänk med idéer du får när du besöker ett sådant fint ställe. Styrkekram från Bosse

Nora sa...

Vilken fin Magnolia! Och den "skogen" av trädpioner var ju helt otrolig!

Va tråkigt att få negativa besked. Hoppas läkarna kan hjälpa dig och att en eventuell operation går bra. Jag håller tummarna!

Kram Nora

Evas Kvarnaro sa...

Tack Susie för mail, läste den i mobilen halv ett i natt, innan läggdax. Blev givetvis mkt orolig,men läkare är ju mkt duktiga och fixar till dig.

Vilken trevlig dag ni fick hos paret med den stora fina trädgården.
Trädpioner är väl ganska ovanligt eller
. . . Undra om de kan överleva i vår Zon 'håla', måste ändå försöka.
Men en magnolia är det stop med, men älskar den till tusen, urläcker.
Samma sak med Katsura, vill ha.
Den växer i Polen i varenda trädgård, gillade den redan som barn, speciell för mig.

Sköt om dig,styrkekram/ Eva

Ölandsvindar sa...

Jag hade en katsura i Trosa men blommande, det har jag aldrig sett förut. Och den magnolian skulle jag inte ha något emot! Men Susie...varför måste man få en massa smällar hela tiden?? Nu håller jag mina tummar riktigt hårt.

Kram kram /Kerstin

Ingrid sa...

Så vacker den där magnolian var! Färgen är helt fantastisk. Vi har två magnolior här på Odvalds, en vit och en rosa. Den vita börjar slå ut, men den rosa vill inte riktigt i år. Hoppas att de ännu kommer.
Så trist att du åker på en operation. Hoppas att det inte är något allvarligt!
Varm kram, Ingrid

Maria sa...

Inte är det till stor hjälp att jag tänker lite extra på min nya vän i bloggvärlden men det är iallafall vad jag gör när jag läser ditt inlägg. Att få sådana besked gör ingen glad. Dessutom vill oron krypa fram. Men vilken underbar trädgård och så innehållsrik. Många vackra växter och visst är Magnolian bland de vackraste. Trädgården o naturen kan vara en styrka när livet krånglar. Kramar till dig! Maria

Veronica sa...

Näe, Susie... inte roligt alls att få negativa besked av läkarna. Vad säger man? Hoppas det ordnar sig...

En galet vacker magnolia. Idag såg jag att min stellata visar lite vitt och nu ska jag alltså få se min första planterade magnolia blomma. Jag har dock fuskat lite och haft en rosa i växthuset som jag köpte på Nordiska Trädgårdar. Idag planterade jag den på sin plats och hoppas få se den nästa år tillsammans med Stellatan.

Kram och...
Kram!!

//Veronica