KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 7 april 2015

HEMSK RENSNING & BESVIKELSE

Idag när vi har haft ett underbart vårväder så gick vi ut redan på morgonen och satte igång. Vi skulle rensa av "stenslänten" på baksidan. Vi började båda två, men när det började slutta lite (vilket jag inte gillar) då övergick jag till att beskära min "rosenfollys" klängrosor. Det kan ju bara jag göra. När det var gjort så hade det gått 1,5 timme, så det var dags att gå in och äta lunch och vila sig lite.


På eftermiddagen åkte Rolle till Hemse och handlade, själv gick jag ut för att fortsätta att ansa klängrosor. Men först gick jag ut i "parken" för att klippa lite på dom buskrosor jag planterat där. Alltså inte så mycket jobb, dom flesta är rugosa-sorter så jag tog bara bort en del skott som kommit upp på fel ställen och några grenar som låg vågrätt på backen. 
Men jag glömde två rosor; Klängrosen bakom ruinen och den lilla marktäckaren på framsidan av ruinen. Får titta över dom i morgon, har ju dom flesta klängrosorna vid infarten kvar också!


Men...jag kollade naturligtvis upp hur det gått i pallkragarna sen påfyllningen av jord och till min stora besvikelse så upptäckte jag att det jag tidigare trott var tulpaner inte alls är det! 
Det är Allium - alltså prydnaslök!!
Så min föresats att inte kolla vad jag köpte för tulpansorter hos Dix förra året var totalt misslyckat. Var tulpanerna sitter har jag inte en aning om - fast det kommer tydligen några sådana också ser jag nu på bilden.....


Efter den här besvikelsen...fast jag älskar lila prydnaslök...så gick jag runt till baksidan. Och mycket riktigt, det är Allium i rosenlådan också, inte tulpaner där heller!

Om du undrar vad det är för suddigt på ändan på Santos så är det hans svans som han viftar frenetiskt med. Husse var nämligen på ingång från Hemse.....


Men tillbaka till dagens "hemska ogräsrensning" av stenslänten. Så här ser det fortfarande ut i ena änden av den - vi orkade inte hela slänten på långa vägar - och så såg det ut även ut i andra. Man ser knappt att det växer en del trevligt också på grund av allt torrt gräs och ogräs.


Här har vi dom första färdigrensade 5 metrarna i andra änden där vi började rensningen. Man fick alltså ta bort sten, gräva bort eller rycka upp ogräs - och då fick man naturligtvis upp en del bra saker också, så då var man tvungen att rensa rotklumpen och sen plantera om det användbara!  
När den här biten var klar så upptäckte vi att vi behöver fylla på med sten också. Det försvann ju en hel del när det förra året blev ett stort vindfälle här på grund av granen i kohagen som blåste ner. Men det får vi göra när alla 25 metrarna av stenslänten är färdigrensade - puh!

8 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Tänk om man kunde komma ihåg var man sätter sina växter ,men nej då inte jag inte.Har letat efter en pion som jag satte förra året med tror du jag hittar den icke sa Nicke.Får väl vänta tills den tittar upp ovan jord.
Kram.

Ingrid sa...

Det låter jobbigt att få ordning i den där stenslänten. Jag förstår mer än väl att du behövde ta en paus och vila dig lite.
Visst är det spännande när våren kommer och man får se vad det var man satte på hösten. Det brukar alltid bli en och annan överraskning.
Hoppas vi får en fin dag i morgon också!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hoppas dina tulpaner kommer upp. Allium är ju också fint. Det har varit en riktigt härlig dag för trädgårdsjobb idag. Ha det gott! Marika

Evas Kvarnaro sa...

Ja vilket jobb, fy för tusan, men när man är klar blir man nöjd och glad.
'Slit och släp' . . . .
Ja våren kommer både med glädje och med trädgårds jobb . . . .
Men det är roligt att kunna jobba sida vis sida . . .
eller en bit ifrån, ha ha ha . . .
Ja lille Santos hör väl redan i Hemse när husse startar bilen, hihi . . .

Vi har haft frostnätter och inte rensat så mycket noga ännu, rosorna behöver fortfarande skydd.
Man vet aldrig när den där frosten anfaller trädgården bakifrån, hihi...

Må så gott,kram/ Eva

Anja sa...

Vilket jobb! Jag blir alldeles svettig av att läsa hur ni sliter.
Bollökarna är fina tycker jag men man får vara observant när det gäller bladen. De är sniglarnas absoluta favvo!. De både äter och ynglar av sig med mikroskopiska bebisar som äter något helt otroligt med ett slemmigt och skräpigt resultat.

Ta det piano med stenslänten och ta långa stunder av njut i din fina trädgård!

Ha't! Anja

ulla laiho sa...

Jag blev nästan lite fnissig när jag läste om dina tulpanlökar. Kände igen mig själv och min förvåning över vad jag trodde jag planterade och vad det blev.

Och det där gräset som klarar alla hinder är tidsödande att hålla efter.

HWIT BLOGG sa...

Jättefin header! Ja vilket jobb, puh...men fint blir det och se det som friskvård!
Frisk luft och lite skönt kroppsarbete...
Alltid lika kul att kika in till dig!
Kram Titti

TantGlad sa...

Jag blir sååå sugen att greja å pyssla i min trädgård då jag ser dina bilder. Men hos mig är det lite snö kvar.
Ogräs är tufft . Jobbigt att rensa. Fast förr gillade jag det.

Svar: Jag har heller inga barn. Men tur min gubbe har barnbarn man får låna. Efter ett dygn så är man nöjd trots man haft det jättekul haha.

Kram till dig min bloggvän.