söndag 5 april 2015

EN BLÅ PÅSK

Nu har det varit två riktigt trista dagar! Ja, alltså vad gäller vädret!!
Både igår och idag har det varit grått, blött, kallt - det var t.o.m. lite snöblandat regn igår trots att det var +4 grader. Så vad ska man göra!? Åka iväg för en långprommis med Santos är inte att tänka på. Och städa gjorde vi igår, så idag ska jag bara roa mig med att sitta framför datorn. 



Igår åkte vi i alla fall hemifrån för att handla och tanka i Klintehamn. Eftersom det var så trist så tog vi också en runda med bilen. Santos fick dock bara några kissrastningar, det var allt.
Under den här rundan så åkte vi med flit förbi några ställen där vi vet att det brukar finnas mycket vårblommor att titta på. Det första stället är den gamla gården i Levide där vår kalksten i muren och ruinen kommer ifrån. Man blir ju "lite" avundsjuk.....


Därifrån fortsatte vid ner till kustvägen och tog den norrut. Och vad skådade vi då.....!?
En hel tomt fylld av lysande blå scilla - och precis då tittade nästan solen fram. Gissa om vi var tvungna att vända, parkera på vägen och ta några kort. Det visade sig inte bara vara scilla utan även en massa krokus också. Otroligt vackert!



Det vi missade var att det låg en stort svart hund på tomten och gnagde på ett ben, såg honom inte förrän vi åkte därifrån. Men han var totalt ointresserad av oss. Tror han var van vid fotande besökare!

Det vackraste var att det inte bara var på själva tomten det blommade. Nej, det var massor av blommor i slänten upp till vägen också!
Så här vill jag naturligtvis också ha det, har försökt både här och i Stockholm utan att ha lyckats. Nu har jag mina funderingar på varför, det är alltid äldre ställen och/eller misskötta tomter som det växer så mycket på. Kan det bero på att vi andra är alldeles för nitiska med att rensa, gödsla, klippa våra gräsmattor? Förmodligen i alla fall en bidragande anledning!
Nej, man får nog ge upp och bara glädjas åt att det finns ställen som det här som man kan åka till och bara njuta av!!

14 kommentarer:

Unknown sa...

Oj vad otroligt med blommor, så vackert! Blått hav på land. Härligt! Här börjar scillan titta upp så snart får vi några blå pölar i trädgården.
Synd att vi missade varandra på Blåkulla men det var ju såååå många kärringar där. Bättre lycka nästa år.
Ha en fortsatt glad helg!
Kram

ulla laiho sa...

Precis sådär var det jag planerade och på den vägen är det. Scillan spretar glest lite här och där. Inget blått hav här inte.

Berit sa...

ÅÅ så vackert, förstår varför ni stannade och fotade.
Ha en underbar dag!!

Maribel sa...

Helt underbart, ett hav av scilla.
Ha det gott! Marika

Ingrid sa...

Jag har också försökt med scilla, men inte lyckats få till det. På Stenstugu satte på flera ställen i gräsmattan, men de vill sig inte.
Det är otroligt vackert när det blir den där masseffekten.
Ha en skön fortsättning på helgen!
Kram, Ingrid

Carita och Bertel sa...

Oj, oj så vackert med alla scillor.
Vår trädgård såg nästan ut så innan vi började röja i den. Jag har rensat bort säkert 5-6 säckar med scilla-knölar under åren för jag tyckte det blev för mycket. Blomningen gillar jag men när dom vissnar ner, så mycket vissnande blad att ta han dom.Vi har fortfarande en del kvar så alla har inte försvunnit och dom förökar sig också hela tiden. Ha en fortsatt fin helg. Carita

Marlise sa...

Ohhhhhhhh.......
das sieht super schön aus.....
det ser riktigt vacker!!!!!
Kram Marlise

mammi sa...

Man skall kanske strunta i ogräs o dyl, för att få det så underbart. Innan sjukdom och annat elände drabbades var jag ganska noga med att hålla tomten i ordning. Men då delade vi på en massa sysslor. Dock ej matlagning, för det enda han kunde var att koka ägg och kaffe.
Nu varken hinner eller orkar jag göra det som behövs.Strålande sol och perfekt ute-väder, vad kan man mer begära??
Kram

Nora sa...

Jisses vilka blomsterhav! Underbara bilder - tack för att du delar med dig!
Kram Nora

Monica sa...

Blå påsk då blev jag nyfiken,, tänkte på att när jag bodde i Tyskalnd var det alltid blå måndag som var kul,, men detta var ju fint ! Vilka bilder!Det är vackert ! Jag har ett sådant favoställe i Skåne st Herrestad.. jag har också försökt men det blir liksom inte några massor,, då får man ha en del av trädgården som man inte sköter då,, hm,, kanske hade varit ngt..

Rost och rädisor sa...

Fantastiskt vackert, jo det tar nog några år innan de sprider sig. På tjugo år har mina fördubblat sig och det beror nog till stor del på att jag slänger ogräset i en hög på gräsmattan när jag rensar och SEN går jag och hämtar en hink att lägga i. Lite bakvänt, men det har också gjort att de småsmå scillalökarna blir kvar i gräsmattan och spridit sig ordentligt. Att återanvända gammal gjord i en scillaträdgård gör också att de sprider sig som ogräs. Det är nog lite som att den som har mycket ska ha mer.
Hoppas förstås att min trädgård inte är slarvig utan bara gammal :)
Kram Anette

Marlise sa...

Was ist mit deinem Computer?
Er braucht ein neues Input :-)
Es ist natürlich ok, wenn du in englisch schreibst.
Ich kann es verstehen.
(zur Not mit Hilfe des PC)
Kannst du denn meine Kommentare lesen?
Oder soll ich auch in englisch schreiben?
Schönen Ostermontag

Hur är din dator?
Han behöver en ny ingång:-)
Visst är det ok om du skriver på engelska.
Jag kan förstå det.
(Om så behövs med hjälp av datorn)
Kan du inte läsa mina kommentarer?
Eller ska jag skriva på engelska?
Vackra annandag påsk
Marlise

Marlise sa...

Here is the English version:
(Determined grammatically not quite right?)
What about your computer?
He needs a new input:-)
Of course it is ok, if you write in English.
I can understand it.
(if need be using the PC)
Can not you read my comments?
Or should I write in English?
Beautiful Easter Monday
Marlise :-)

lavendia sa...

Vilket blått hav. Där kan man nästan tala om sjöutsikt. Så vill jag också ha det, men då måste jag nog börja. / Britt