söndag 12 april 2015

INVIGNING AV UTESÄSONGEN!

Det här inlägget tänkte jag göra på förmiddagen, men.....jag kom aldrig ut på nätet! Jag har två nätabonnemang, båda luftburna, inget fungerade. Så efter massor av trixande fram och tillbaka gick jag in på min fasta dator, som tar evigheter på sig att starta upp - då kom jag in!? Alltså måste det ha varit nått knas på min bärbara, Och på den gamla fasta har jag numera inga bilder!!

Så det var bara att stänga av och göra något annat. Nu efter middagen, när jag startade upp datorn igen, då kom jag in precis som vanligt!?
Att jag inte var ute hela dagen i trädgården idag, berodde på att vi har haft storm. Så efter en timme då jag bar ut stora krukor och ställde ut på altanen och i trädgården, så var jag helt genomblåst och iskall. Men igår, vilket kanonväder det var då.....


Vi passade då på att städa av altanen ordentligt. Rolle skrubbade, körde med högtryckstvätten och svabbade. Själv tvättade jag fönster, möbler och dekorationer. Allt kom inte ut, vi har t.ex. inte fått upp trådgardinerna - vi visste ju också att det skulle blåsa hemskt idag - så det finns en del kvar att göra. Ganska mycket förresten.....


När vi gjort klart rengöringen och ställt ut dom viktigaste möblerna så tog vi fram dynorna och la ut. Sen satt vi oss vid soffbordet med varsitt glas välförtjänt vin.....


Rolle valde rött och jag rosé - alltså precis som vanligt. När jag dricker vin så föredrar jag nämligen rosé - året runt! Och varför inte, man dricker ju vitt året runt!?


Den som varit inne här på bloggen tidigare ser kanske att jag ställt en av mina plåtrörskrukor ute i trädgården och inte på altanen i år. Anledningen är att precis där är en avluftningsrör till dräneringen (otroligt idiotiskt placerat tycker jag, men nu finns det ju där). 
Tidigare har jag haft en kruka som stått och balanserat på röret, vilket inte varit så bra. Det var lätt att den halkade av röränden. Nu kunde jag ställa mitt plåtrör runt den uppstickande änden och sen sätta en kruka i plåtrörskrukan. Mycket bättre! Man lär så länge man lever.....


Grillen har vi inte tagit fram ännu, även om jag var bra sugen på den igår. Det var nämligen hela 15 grader varmt framåt sextiden och vi skulle ha entrecote. Men det var tur att vi inte släpade fram den, biffen var så seg att den nästan var oätbar.....Tack Coop!


Men det var en fantastisk invigning av utesäsongen. Vi - alla tre - njöt verkligen av att sitta ute i ett par timmar och inte göra någonting alls. Jo, vi (läs jag) planerade vad vi ska göra i trädgården lite senare i år. Jag föreslog, sen fick Rolle godkänna...så det var bara små jobb jag pratade om. 
Rolle har nämligen ryggskott efter det att jag "tvingade" honom att börja rensa i den sluttande lilla stenslänten. Han har tyvärr lika ont fortfarande efter 3 dagar, så nu måste han ta det väldans lugnt ett tag. Själv har jag alltså kånkat och burit betongkrukor idag, så man kan ju räkna ut hur man känner sig i morgon.....!

12 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Så mysigt det ser ut där på er altan.
Även här blåser det storm idag man kan inte vara ute.Har varit i växthuset ett par gånger man det smäller så hemskt så jag bara väntade på att det skulle rasa.Men ännu står det pall.
Kram.

Evas Kvarnaro sa...

Hej Hurra äntligen altan-säsong !
Även Santos njuter ser jag och inte bara ni, hi hi . . .
Så gullig han är, fina bilder på honom, tack för dem säger vi.
Pussnos . . . .
Städat,skurat, pimpat, fräscht och härligt (nästan) hela sommaren.
Det blev väl ett glas rosévin till det,
attan att man bor så långt ifrån.
Stormen kanske dammade ner idag,
ja fy för dessa hemska storm byar.
Den ena dagen sommar, nästa vinter,
blää . . .
Men veckan som gick var riktigt skön.
Sen ska ni väl ut på en raggar-runda med Miatan, eller ? !

Ha de så fint, kram till er/ Eva

Rosor och ruiner sa...

Ja, det var verkligen skillnad på väder, idag mot igår. Idag ville jag inte alls gå ut, men igår!! Vilket väder! Jag skrubbade också min altan, och fick ner allt skräp som stått där uppe över vintern, riktigt skönt! Men sen var jag helt slut på kvällen, somnade ovaggad om man säger så...

Ha det gott!
Gunilla

Maribel sa...

Här har det varit riktigt blåsväder, också. Ni har fått mycket gjort, och det ser mysigt ut. Hoppas på lite lugnare väder. Ha det så bra! Marika

TantGlad sa...

Härliga bilder och det gjorde ni rätt i som tog er lite vin. Man dricker det vin man vill tycker jag. Vitt föredrar jag.
Ha en jätteskön ny vecka nu.
Kram.

Ingrid sa...

Visst var det ljuvligt skönt igår, men dagens blåst kunde man gärna varit utan.
Hoppas att Rolles ryggskott ger med sig, annars får han väl ge sig iväg till någon naprapat och få lite behandling. De brukar kunna sånt där.
Kram, Ingrid

Carita och Bertel sa...

Det ser jättefint och städat ut. Känns säkert fint att ha det gjort.
I går hade vi jättefint och var en tur till Trosa. Idag har det stormat så det har inte gått att vara ute. Hoppas på bättre väder i morgon. Ha det fint. Carita

Maria sa...

Hej på dig! Efter att läst din kommentar hos vår gemensamme vän Linden var jag bara tvungen gå in och se vem denna kvinna kan vara. Rolig blogg som skrivs trots trotsiga datorer, flytt storstan och vilken trädgård ni skapat. Tack för upplevelsen! Maria

Marlise sa...

Bra förbättring för Rolle. Hälsningar från Nordsjön.
Kram Marlise

mammi sa...

Vi har också växlande väder!!! till råga på allt har datorn strulat till tusen, varit inne på rep. 3 ggr, samma fel kommer upp när jag kopplar den här hemma. Var t o m inne hos "doktorn" och prövade, där funkade den. Hämtat den i dag, kollade själv den först där inne, kommer hem och får då höra om hur fruktansvärt "det datoriserade" funkar på en del platser. Fått bekräftat det också !!!! Passar inte riktigt mig, med det humör jag har.
Fina bilder som vanligt
Kram från oss tre

Ölandsvindar sa...

Vi har en så härlig tid framför oss! Och Susie, det är klart att du ska vara stolt och marknadsföra det som ni har åstadkommit. En skål i rosé för dig!
Kram /Kerstin

HWIT BLOGG sa...

Vilken skön invigning av altanen, härliga bilder och väldigt fint du har det där!
Ja här har det blåst så man knappt kunnat stå rak ute...inget "don och fix ute" väder med andra ord!
Varm vårkram,
Titti