KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 21 mars 2015

ISANDE KALLT, MEN....

Man var ju varnad att det skulle bli kallare och eventuellt snö, men inte räknade man med att vakna till en helt vit värld. Och så var det min tur att gå ut med Santos - nä, fy sjutton vad trist det var! Ni får absolut inte se några bilder från det trista!! 
Så det jag tänkt göra idag - plantera alla snödroppar och vintergäck "in the green"  som jag fick i förrgår - det sprack. Igår gick det inte för då vräkte det ner regn hela tiden.


 Men så mitt på dagen började solen skina, det slutade snöa och naturen var grön igen. Men när Rolle kom in med Santos efter långrastningen mitt på dagen så talade han om att det var bitande kallt. Alltså tog jag på mig ordentligt när jag nyss skulle ut och kolla in "snödropparna" han sett under vårt lilla gullregn vid garaget. Men inte var det några snödroppar inte, det var snöklockor naturligtvis.....


Jag tog med mig både Santos och kameran för att ta en liten tur runt ägorna. Men hjälp vad kallt det var!
Penséerna jag köpte i början på veckan hos Jonas i När såg dock helt OK ut. 


Jag har köpte en väldigt ovanlig färg för att vara mig, orange och mörkrött. Som en väninna sa när vi hade tjejträff här i torsdags;  "Men du är ju ingen orange och brun  person!?"
Nej, men färgen var anpassad till vårt "konstverk" vi satt upp i längst inne i hörnan vid ingången. Skulle alltså matcha det.....

...och det gör det faktiskt!


Det var som sagt bitande kallt, förmodligen beroende på att det endast var +0,5 grader men en fruktansvärd isig vind. Så nån längre rundtur var inte att tänka på!Mina vita julrosor har fortfarande inte slagit ut ordentligt. Jag har två julrosor till, men ingen av dom har blommat ännu - efter två år!

Mina "fådda" Cyclamen urta dom blommar dock lika fint fortfarande.


Men mina Cyclamen coum som jag hade massor av finns det bara två kvar av. Anledningen är att dom växte precis där den stora granen i kohagen som blåste ner förra våren, rev upp hela staketet och gjord ett vindfälle på 3 m långt och 1 m djupt. Samt förstörde staketet!  Men man får vara glad för det lilla och trivs dom så ynglar dom väl av sig, det gjorde dom i alla fall tidigare!!


Jag fortsatta "fotosafarin" (*fniss*) och hittade den här vackra rosenpionknoppen i en pallkrage.

 Och i ett par andra ser det ut så här. Massor av det jag planterade i höstas tittar upp. Ska bli fantastiskt spännande att se vad jag planterade, för det har jag naturligtvis glömt. Och jag har förutsatt mig att jag INTE ska kolla i mina papper! Det ska bli en överraskning även för mig.....


Det här ovan är en spännande växt jag fått av min väninna Anki - som alltså var här i förrgår. Det är en växt som ursprungligen kommer med en trädgårdsamatör från England, sen delades den och min väninna fick en bit och nu har jag fått en. Jag misstänker - men vet alltså inte - att det är nån typ av Lonicera.

Men...det kan vara precis vad som helst. Jag har lagt in en förfrågan på Gotlandskretsen, Sällskapet TrädgårdsAmatörernas nya hemsida (som jag alltså roat mig med att göra den här veckan), så om jag inte får svar här kanske jag får svar på vårt forum.

Men man måste ju sluta sitt inlägg med något snyggt, så vad sägs om dom här våririsarna? Har faktiskt fler, men just dom här är jag extra glad över. Dom sitter nedanför kortändan på altanen där vi dränerade om för två vårar sen, men dom - och elefantgräset - har tydligen överlevt uppgrävningen. Underbart!

14 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Det ser så grönt och fint ut på dina bilder men jag tror dig när du säger att det är iskallt! Här kom massor av snö i natt - en hel del ligger kvar så jag går inte ens ut idag!

..och irisarna är alldeles underbart vackra!

Kram!

Ruben sa...

Gillar din pensé-teater, även om det var lite tunt med skådespelare ännu så länge! Men det kommer säkert fler vart det lider?

Jättesoligt har vi haft idag, och det kändes faktiskt mer vårligt än på länge, trots snön.

Ha det gott!
/Ruben

Marlise sa...

Hier bei uns ist es auch kalt.
Kein Schnee, aber Regen, Nebel....
Es wird nicht grün, trotz Frühlingsanfang.
Tolles Foto von Pfingstrosenknospen.
Wünsche ein schönes Wochenende

Här hos oss är det också kallt.
Ingen snö, men regn, dimma ....
Det är inte grönt, trots tidig vår.
stor Bild rosenpionknoppen
Önskar er en trevlig helg, kram
Marlise

Martas rike sa...

Ja, det var kallt här också, jag gav upp fotograferingen. Det gällde att välja det allra tyngsta arbetet för att inte frysa, så jag körde jord. Men natten blev inte så kall som man kunde befara, som tur.
Orangebruna penséer var en nyhet för mig också, de skulle passa till vårt mörka hus och till rostiga föremål också. Få blommor har en förmåga att göra mig så lycklig som penséer, lite lustigt med tanke på hur vanliga, billiga och lättkskötta de är.
Men dina fina cyklamen! Underbara!
Loniceran har jag haft en gång i tiden, men jag kan inte det exakta namnet heller. Den klättrar som bara den, lite trög i starten men rejäl sedan, som många andra klätterväxter. Tyvärr dog mitt ex efter en lång och kall vinter, en sådan som vi egentligen inte borde ha.
Det var roligt att titta in hos dig, det var länge sedan, undrar hur mycket jag missat.... Odlingslådorna t ex som skymtar i bakgrunden!
På återseende, säger vi.
Kram
Marta

lavendia sa...

Det blev ett litet bakslag i vädret. Svinkallt. Vilka cyklamen så fina. Spännande med en helt okänd växt. / Britt

Carita Liljendahl sa...

Vi kanske tog ut våren lite i förskott. I södra Finland blir det nog vår först i mitten av april, tidigast. När vi nu fick vårvärme en månad innan blev vi bortskämda - nån snö har vi ännu inte fått, men prognoserna säger att den kommer på måndag... blää.
Kramar!

Carita och Bertel sa...

Vilken tur att du inte visar snön på bilderna för det har vi fått här så det räcker. Ett riktigt bakslag blev det med en hel del snö och många -grader. Nu är det bara att bita ihop och se framåt.
Ha det fint. Carita

Ingrid sa...

Och lika bistert kallt är det dag också. Jag tog en promenadtill Konsum på förmddagen och det var allt annat än behagligt.
Visst är det härligt att se att allting väcks till liv även om det är kyliga vindar.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Carina sa...

Wow vad häftigt mycket du har hos dig redan! Trots minusgrader, men jag antar att ni haft en skön vår tidigare i år, fniss....
Ja nog ser det väl ut som något kaprifolliknande....vad spännande när det visar sig....
Jaaa du, lille Kasper får allt hålla sig lite på avstånd från änderna....jag hoppas innerligt att inte lille Linus, katten, får syn på dem.....man hoppas ju att det ska bli som ett annat år....lite småttingar!
Ha det gott.
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Santos inspekterar gården ser jag och allt ser välvårdat ut . . . .
Det växer o blommar så fint.
Söta penséer du har, svårt att välja ?
Iskall blåsig helg, jag i sängläge, Rolf och Lina Annie fick klara sig själva och de lagade mat tillsammans.
Idag hos läkaren - halsfluss, känner mig helt golvad, men om tio dagar när antibiotikan gjort sitt ska jag väl vara okej.Fy för denna vintervår.

Sköt om er vänner, kram/ Eva

HWIT BLOGG sa...

Det är verkligen varannan dag väder...ena dagen iskallt och blåsigt och nästa vindstilla och varmt! Vad händer? ja det är väl vår...
Söt fotosafari hos dig och nog knoppas det alltid!
Varm kram till dig,
Titti

Bosse Lidén sa...

Nog avslutade du blått och flott. Har du fortfarande bakslag på våren? Kram Bosse

Evas Kvarnaro sa...

Inget har förändrats sen sist i vädret, kalla vindar, brrrrr . . .
Jag fyller 67 år den 26, kom över på lite gott vin med tilltugg, hihi . . .
Om det ändå vore så lätt, men vi har ju ett flygfält i Smål-stenar . . . .
Vet ej om man bör dricka vin när man käkar penicillin mot min halsfluss.
Alltid är det något nytt man blir drabbad av, men synd och klaga . . .
Den bästa tiden är här nu Susie,
påsken den kravlösa och våren.
Jag ser att Rolf har förberett för mitt 'kaffe på säng, men jag dricker mest te nu.Kaffe smakar hemskt nu, vet ej vad som hänt mina smaklökar ?
Kram/ Eva

TantGlad sa...

Mycket vacker bild som avslut. När jag tittar på fina vackra blombilder så känner jag värkligen sommarlängtan.
Mycket fina bilder.
Nu ska du ha en jättefin helg.
Kram från mig.