KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!tisdag 3 mars 2015

IRIS, RABATTFUNDERINGAR & 800 INLÄGG

Det var ett bra tag sen jag gjorde något inlägg, men jag har haft en massa annat för mig som jag måste få till först. Jag har bl.a. roat mig med att planera och fundera över rabatten jag skrev om i förra inlägget, men jag har ännu inte kommit till något resultat.
Det är det här med stentråg som ligger varianten med minibarrväxter i fatet, annars är det nog min favorit. Men...jag har faktiskt varken kunskap, ork eller lust att göra några tufatråg! Att göra om rabatten är väl helt OK, flytta kantsten och gräva upp och lägga på grus har man ju gjort förr. Men ska det bli som på bilden så måste man ju ha "stentråg".....

Rolle vill också helst att jag gör en sommarblomsrabatt, så det lutar väl åt det hållet. Men när han fick höra hur många plantor det kommer gå åt - varje år - så tyckte han att jag skulle dra upp plantorna själv från frö, men se det kommer jag inte att göra! 
Ska jag ha sommarblomsrabatt så ska den vara i full blom HELA våren, sommaren och hösten. Inte bara på sensommaren! Och några perenner och/eller rosor tänker jag absolut inte ha, det blir alldeles för jobbigt med ogräsrensningen!!Det här har dock varit ett roligt "problem" att grunna på, men försöket att rensa mina två datorer på skräp och få dom att fungera någotsånär, det har varit lite tristare. Men...nu fungerar dom i alla fall hjälpligt...så länge det varar är väl bäst att lägga till!
När jag höll på med rensningen som bl.a. inbegrep att flytta över en massa bilder till CD så hittade jag en fil med bara Iris som jag faktiskt inte publicerat bilder från tidigare. Så det är vad ni får till livs. Både som ny header - det är ju ny månad - och i inlägget!Ovanpå det här så har Rolle och undertecknad gjort en massa jobb i trädgården TROTS att det varit väldans kyligt i blåsten. Men jag råkade i ett svagt ögonblick en solig dag påpeka att "Egentligen skulle vi ta bort alla döda prydnasgräsruggar, så du får ta fram motorsågen". Nu ändrade jag mig visserligen direkt och tillade "Fast inte idag, det blåser så isande kallt"!Så snacka om att jag blev chockad när Rolle i full trädsgårdsmundering med motorsågen i högsta hugg kommer fram till kontoret där jag sitter i värmen framför datorn och frågar : "Kommer du inte snart!?"För den som undrar över det här med motorsåg och varken har jättestora Mischanthus eller ännu större elefantgräs, så kan jag berätta att det är enda sättet att få ner dom. Om man inte vill ta en stängel i taget och hålla på i veckor. Dom är dessutom otroligt sega och svåra att skära med sekatör så man får ont i händerna efter ett tag! Men med motorsåg säger det bara svisch!!Det blev fem skottkärror och två jättefamnar med elefantgräs(dom går inte på skottkärran, dom är ju 3-4 meter långa) och då hann vi ändå inte med "gräs- och bamburabatten" på baksidan. Men där tog Rolle bort dom stora gräsruggarna igår. Så nu är det bara en massa små gräsruggar och MASSOR av döda perenner kvar - och sen måste man ju räfsa i rabatterna - och så rensa ogräs - och så..... Men sen blir det fint!Det här inlägget blev faktiskt mitt 800:e inlägg. Jisses vad produktiv jag varit - och är normalt!

9 kommentarer:

Ruben sa...

Men, Susie – är det någonstans det borde gå att få tag i stentråg så är det väl på Gotland?! Men vad vet en fastlänning som jag? Jag brukar ju alltid ojja mig över att det är så svårt att få tag i just det man är ute efter, till och med i Stockholm.

Annars tror jag att det inte är så svårt att tillverka själv (om man tycker det är roligt), men då blir det ju inte i sten utan i cement eller dylikt.

Men annars, lyckas du bra med Zinnior, har du ju absolut talang när det gäller frösådd. ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Härliga Irisar, den ena skönare än den andra.
Man längtar efter färger nu.
Om du gjuter tråg i kartonger, så kan du gjuter de direkt där de ska stå sedan....en efter en.....när det blir varmare ute kommer säkert även orken och lusten till ett sådant projekt. Ha en fin dag.

Gunilla Teckenberg sa...

En vacker bild på tråg och barrväxter men inte behöver du ha tråg om du vill plantera lite häxkvastar. Det går alldeles utmärkt att göra ett stenparti t.ex. och komponera planteringen med vackra stenar och kanske några tjusiga alpiner om man vill ha lite färg.

Kram!

Ingrid sa...

Så ni jobbar och sliter i trädgården fast det nästan ännu är vinter. I alla fall har de varit väldigt kyligt idag och jag har hållit mig inne.
Så bra att Rolle kan ta till motorsågen när det ska röjas.
Dina bilder på irisarna är jättefina!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Hallå i stugan, läser att du har roliga problem, *fniss*
Milda makter, när jag får problem är det aldrig roligt bara tråkigt.
Men det ska självklart vara Susie som har dessa roliga problem, hi hi....
Ja nog kan man hitta roliga saker att göra, särskilt hos dig och Rolle.
Jag riktigt hör eran diskussion om rabatten, hi hi . . . .
Mer jobb vill man inte ha eller hur.
Sen kan ni be Santos att börja förgräva, liksom luckra upp jorden innan ni börjar. Det låter väl bra, eller ? !
Dessa dagar är nu härliga med så mycket mera ljus, så man känner sig levande igen.
Att det fortfarande blåser kalla vindar får man räkna med.
Må gott,kram/ Eva

Marlise sa...

Herzlichen Glückwunsch zum 800. Beitrag!
So schöne Fotos, mit viel Farbe.
Die Sehnsucht wächst.
Fahrt ihr dieses Jahr nicht nach Öland
Bäume und Sträucher kaufen?

Grattis på din 800: e inlägg!
Så vackra bilder, med massor av färg.
Den längtan växer.
Kommer ni i år inte till Öland
Träd och buskar köpa?
Kram Marlise

Maribel sa...

Oj men oj, vet inte riktigt vad jag skall säga, de är så vackra, dina Iris,fantastiska färger.
Ha det gott /Marika

HWIT BLOGG sa...

Grattis till 800 inlägg! Det är lite grann det, har inte kollat själv hur många jag gjort! Känns ibland som 2 och ibland som 5000 beroende på humör ha ha...
Ha en fin vecka på din ö, ta hand om dig!
Kram Titti

Rosor och ruiner sa...

Ja, du är produktiv du- både framför datorn o i trädgården! Så Rolle är så på att få börja trädgårdera! Du får nog vakta din tunga i fortsättningen ;)
Kul med rabattfunderingar, det är ju det roligaste! Tyvärr har jag inga nya på gång, inte som jag vet i alla fall...
Kram Gunilla