KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 16 mars 2015

GUSTAVS - VALBY BODAR

Inte en enda blomma kommer jag att visa idag. Inte för att det inte finns några, utan för att bilderna är ifrån Fröjel - eller rättare sagt från Gustavs och området vid Valby bodar.
Trots att det var många bilrace att se i helgen (både Formula One och Nascar) så lyckades vi med att jobba lite i trädgården samt göra några hundprommisar. Vi åkte dock inte så långt hemifrån igår, utan det blev bara ner till Fröjel och så vidare till Gustavs vid kusten.
 Att det gamla fiskeläget hette Valby Bodar hade jag dock inte en aning om - det står inte på några av mina kartor, men författaren till nedanstående han visste!


 Vädret har ju varit helt fantastiskt i hela landet verkar det som så det gällde att ge sig ut och njuta, inte bara jobba. För det kan man ju göra hur länge som helst i trädgården. Det ser ärligt talat "för jäkligt" ut. Men om några veckor ska det väl se OK ut igen!
När vi kom fram till den lilla upplagsplatsen för den här båten - alltså mitt i en kohage - och jag upptäckte att där var det ett par små stränder, då blev jag badsugen! För första gången i år!!


Men...det är nog bara kossorna som badar här, det är väldans långgrunt - och det är ju inte så kul!Men vackert och skönt var det och inga kor fanns ute ännu, så det blev en härlig prommis. Jag fick t.o.m. knäppa upp jackan för det blev så varmt!


På vägen tillbaka till Valby bodar så hittade Rolle två fina stenar. Nu för tiden är man ju väldans kräsen, men det här såg ut som små flata kalkstenskivor - men dom var inte grå utan mörkt röda! Så dom bor numera här.....


Santos trivdes som bara den och han fick springa precis som han ville. Ja, i alla fall nästan. För här fanns inte en enda människa eller några djur. Jag tror dock att Santos upptäckte att det fanns nog en del små rabbisar i snåren, men han brydde sig inte så mycket. Det var roligare att gå med husse & matte.....


Förutom ovanstående har jag "roat mig" med att ägna mig att göra en helt ny hemsida till Gotlandskretsen, Sällskapet Trädgårdsamatörerna. Det var det väl inget större fel på den gamla, annat än att den var enormt tungjobbad och dessutom vansinnigt dyr. Men dom felen tyckte jag räckte!
Nu valde vi (alltså jag) ett betydligt enklare webbhotell, One.com, där man kan jobba snabbt och enkelt. Något mer avancerat behöver vi ju inte. 
Än så länge har jag gjort 5 sidor klara, men jag kan inte lägga ut sidorna eftersom omdirigeringen av domänen måste göras av den som står som ansvarig för domänen - och det är ju inte jag. Förmodligen kassören, vi får väl se.....Men...nu kan jag inte sitta här längre, nu måste jag ut ett par timmar! Har MASSOR att rensa - se bilden ovan som bara är en (!) rabatt av alla!!

11 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

'En sång till vid Valby Bodar', den texten fick jag sitta med förstoringsglas och läsa, men hur går den melodin, det är frågan? fniss*
Ja tänk vad folk är duktiga på att dikta ihop . . . .
Jag funderar på om vi varit där vid Bodarna ? tycker mig känna igen namnet?
Men det var väl inte där vi var med er
utan vi var väl mer vis Ekstastranden.
Ja det blev ju så många platser för oss förra året, så inte konstigt det snurrar till 'där uppe', *fniss*
Vi har goda vänner som har hyrt stuga på Gotland, vecka 28 i sommar Burgsvik, och det är ju platser vi känner till. Så nu är det vi som berättar för dem vad de ska se och göra, hi hi . . . de har nämligen inte heller varit på Gotland innan.

En sådan skön helg med solsken och allt gör att man vill göra allt,
men förstås vila ingår i det.
Då vilar du väl när du sitter inne och fixar 'hemsidan' till trädgårdsamatörerna, *fniss*
Bra jobbat, mer återstår förstås.

Må så gott, ta det lugnt.
Kram/ Eva

lavendia sa...

Fina promenadbilder. Vi är olika. Jag kände inte alls mig badsugen av den fina stranden./ Britt

Rosor och ruiner sa...

Ja, nog finns det jobb alltid... en skön helg hade vi i stan med, tyvärr var jag inte pigg, så det fick bli några hundpromenader (man måste ju!) men sen blev det soffläge för det mesta... trist för det var ju så skönt! Visst är det härligt när man kan släppa hunden så de får springa och skutta runt! Min är ju en jakthund men med 13 år på nacken så skuttar hon mest nu! Men i sina glans dagar hade jag inte släppt henne, det fick husse sköta, som jagar. Men nu är hon min promenadhund ;)

Kram Gunilla

Rost och rädisor sa...

Du är för rolig, badsugen! Nej, det blir inte denna badkeukansnarare, men vattnet och bilderna väldigt vackra.
Visst känns det som man har många rabatter på våren när det ska rensas, men gott att vara utomhus.
Allt gott
Anette

Ingrid sa...

Det är verkligen fint där nere vid Valby bodar. Jag har varit där när hembygdsföreningen haft flundrefest och då är det verkligen fullt av folk.
One.com använder jag också både till min blogg och hemsidan och till brf:s hemsida.
Jag tycker att de har varit bra att ha att göra med och billiga är det också.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

Ruben sa...

Vad många härliga promenader ni har på Gotland! Härlig vårsol dessutom!

Ha det gott!
/Ruben

Ölandsvindar sa...

Jag var ute med sekatören ett varv i går men man måste nog fortfarande vara lite försiktig.Det ska ju tydligen bli en kallare period igen. Men...det kliar i fingrarna!
Kram /Kerstin
PS.Petade ner de första tomatfröna i går också (inomhus).

SolBo Förlag sa...

Mot Valby Bodar. Jag gillar skarpt när det är långgrunt och helst 20 grader. Kram Bosse Stensamlare

Ölandsvindar sa...

Jag glömde. Du hade ju sett Skumtimmen. Det är Ölands svar på Arn kan man säga. Nu går det guideturer i Skumtimmens fotspår och alla ölänningar MÅSTE se filmen för det kan finnas en skymt av det hönshus som grannen hade och där de hämtade ägg när de var barn osv. JOhan Theorin har skrivit fyra böcker där handlingen utspelar sig på Öland och de är riktigt bra.
Kram /Kerstin

Rigmor sa...

Badsugen??!! Det var väl att ta i...*skrattar*...men visst är det vackert!! Längtar så...Gustavs, Valby bodar...lägger det givetvis på minnet, om du inte redan tipsat om det...Kommer att skriva ut dina mejl som resehandling när det sen är dags, så utförliga och bra!
Här har våren stannat av lite idag, några plusgrader och regn. Övergår det bara inte i snöfall så är jag tacksam.
Ha det nu så gott, och TACK för alla bilder du delar med dig av!!
Kram kram

Marit Helene Gåsland sa...

Så vakkert så vakkert, bilder med vår i luften og blå himmel er det jeg trenger nå.
God helg til deg og dine Susie, Maritklem.