torsdag 12 mars 2015

BLOOMING FRIDAY - MITT FÖRSTA VÅRTECKEN

Egentligen var det väl då fortfarande vinter, men det första i min trädgård - och speciellt 
i år efter den blåsiga hösten/vintern - måste ha varit när jag upptäckte alla torra blad från elefantgräset i trädgården och förstod att det var hög tid att börja VÅRSTÄDA!
Kanske inte det allra roligaste vårtecknet (här hittar du fler som nog är roligare), men absolut det första - och inte är jobbet färdigt på långa vägar än. Jag har två såna här stora ruggar, som är uppåt 4 m höga, som har spritt sina torra blad över hela trädgården. Det finns också blad på altanerna, innästlat i staketet, på ingången, grusplanen och infarten. 
Det är hemskt.....


...så i höst ska jag göra något åt det! 
Trots att man absolut inte ska skära ner gräset på hösten - för då rinner det in vatten i stubbarna och rotsystemet kan ruttna sägs det (?) - så ska jag göra det! 
Eftersom gräset är så segt, tjockt och stort så får Rolle alltid såga ner det - plus lite andra stora gräs - med motorsåg. Så nu har vi kommit överens om att han ska göra det på senhösten i fortsättningen. Sen lägger vi på ett par plywoodskivor, ställer ett par betongkrukor på dom så att dom inte blåser iväg i höst- och vinterstormarna. Sen får vi se hur det går! 

Det första blommande vårtecknet var dock den här ruggen med Cyklamen urta i mitten på februari  - även om den blivit betydligt vackrare sen dess.


Susie



21 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Väl värt att prova tycker jag! Ofta funkar det ju att göra lite som "man vill" i trädgården, utanför ramarna... Jag rensar mer o mer på höstarna, även fast man "egentligen" skall låta det stå över vintern. Men mycket blir så skräpigt o jobbigt. Så i höst skall jag rensa ännu mer har jag bestämt mig ;)
Trevlig helg!
Gunilla

Evas Kvarnaro sa...

Lite ovanligt med cyklamen som vårtecken, men just cyklamen trivs i lite kallare eller svalare väder.
Så inte konstigt att den tittar fram först av dem alla.
Och vacker som tusan är den.

Men nej jag ska inte höst städa,
jag gör allt på våren, det blir ändå dubbel arbete. Det finns ändå en massa 'skräp' som behöver räfsas bort, då gör man det samtidigt.
Men det är väl en annan sak kanske med dina 'ruggar' för de sprider sig.
Ja du må pröva hur det blir.

Idag var den bästa varmaste dagen på hela veckan, ingen galen vind, bara stilla och skönt. Då passade jag på att plantera om en del blomträd,
kunde stå ute och skräpa bäst jag ville.
När det är sådant här väder mår jag som bäst, det gör nog flera med mig.

Må så gott, trevlig helg.
Kramizzz/ Eva

Nora sa...

Vilken fin Cyklamen och vilken fin stenmur!
Trevlig helg!

Anjas Hill sa...

Vilken vacker cyklamenplantering och själva cyklamen är alldeles bedårande!

Trevlig helg!
/Anja

Anette i Torsåker sa...

Men sån söt cyklamen!
jag har tre blad på en...
/Anette

Hélena sa...

Galet snygg cyklamen!
Kram Hélena

Lotta sa...

Wow, vilken fin cyklamen, säger bara VILL HA!

Carita och Bertel sa...

En sån vacker cyklamen, fin färg. Att klippa gräset på hösten är kanske ett vågspel men det går säkert bra om man täcker det. Ha en solig helg. Carita

Anna-Maria sa...

Det är en imponerande rugge gräs det där!FÖrstår att det kan skräpa ordentligt. Men ibland så får man göra det som krävs och kanske har inte gräset läst litteraturen ;D och överlever ändå? Det är bara att testa!

Anonym sa...

Mycket fin cyklamen. Ibland måste man vara tuff. Vi har fortfarande blåis på gården och snö runt om kring oss. men i skogen har mycket snö försvunnit och vår va vägar är faktiskt ganska fria från snö.Vi får ju glädjas åt alla dina fina bilder.
Boel

Ingrid sa...

Din cyklamen är hur fin som helst!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Ninnis sa...

Vilka underbara vårtecken....=)
Trevlig helg!

Kram Ninni

trädgårdsdrömmar sa...

Å så fint med en hel tuva med Cyklamen.Färgen är så snygg.
Trevlig helg.

Maribel sa...

Det blommar så fint hos dig, har inte kommit riktigt lika långt,men uppskattar varje litet vårtecken. Ha en trevlig helg!

Cat sa...

Underbara vårtecken.
Ha de gott. Kram, Catarina

Anni sa...

Men jag tycker ju att det är rätt snyggt med den där ruggen på vintern när det inte finns så mycket annat kul i trädgården. Fast det är väl för att jag inte har någon egen ;-)
Undrar om jag kan få cyklamen att överleva även hos mig, din var väldigt fin!

Meta sa...

Underbart med cyklamen, min blommade i höstas men nu ligger den nog i vila. Din vår är nog längre kommen än min i alla fall.
Ha en fin och skön helg
Kram Meta

Louise sa...

Vilken fin cyklamen! Att städa i trädgården borde verkligen vara vår men för mig blir det oftast redan i slutet av vintern eftersom jag inte kan vänta! Ha en fin helg!

kram louise

Piasofia sa...

Roligare sysslor finns ju än att samla ihop segt, tjockt och otympligt gräs. Hoppas din nya plan funkar!
Må så gott!

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Tänk att jag provade att plantera cyklamen i höstas, nyfiken på om det går vägen här hos mig!
Så backer din är, längtar till att börja vårstäda ute.

Trevlig vecka, kram Ewa :)

Knatten sa...

Goa Susie. Blev så glad över kommentaren där du skrev att du tycker vi känner varann fastän vi är så olika. Och visst känner jag samma. Som att vi är gamla polare sen barndomen. Olika men ändå så lika. Två olika generationer o ändå så roligt tillsammans.
Nu är våren här o kanske lite för tidigt men nog är det skönt med sol o värme. Man blir ju gladare o piggare fastän hjärnan jobbar för fullt.
Stor kram /Knatten