KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 22 februari 2015

VÅRVINTER!?

Vilken fantastisk underbar mysig dag det är! Var ute nyss med Santos och trots att det drog en aning, så drog det riktigt "varmt" och solen kändes varm!!


SMHI uppgav igår att det skulle vara helt igenmulet idag - och ni ser ju själva. Inte ett moln på himmelen.....


Alltså tog jag ett varv i trädgården och i parken för att se om det hänt något. Santos är inte mycket för dom här tidiga rastningarna, han vill helst bara kissa några gånger och sen springa in och lägga sig i sängen och sova ett par timmar till. Så idag "tvingande" jag honom att gå runt med mig.


Det jag var mest nyfiken på här i parken var om trollhasseln börjat blomma. Men...ni ser ju! Massor med knopp, men inget utslaget!!


Men dom är helt klart på gång!Däremot hittade jag - till min stora glädje - dom här vintergäcken i skuggan under en av granarna. Jag har visserligen planterat dom där själv, men efter att ha försökt ett antal gånger i sol och dom aldrig överlevt så blev jag faktiskt lite förvånad. Jag trodde dom ville ha mycket sol!?


Den här bilden är för att visa hur dom två ruggarna med elefantgräs spritt sig över hela tomten. Det ligger massor av stora grässtrån/blad överallt. Det tråkiga är att alla löv från tomten blåste bort under stormarna som varit, men istället för att behöva räfsa får man nu plocka gräs. Alltid är det något.....


Man får absolut inte klippa ner gräset på hösten, då kan vätan tränga in i stammarna och sen ruttnar rotsystemet. Sägs det! Men...kanske det är en skröna som så mycket annat när det gäller trädgårdsskötsel. Och så verkar det här gräset mer eller mindre fungera som ett ogräs. Så det ska nog mycket till för att ta död på det. Den här ruggen ovan har t.ex. grävts bort helt när vi dränerade om huset - så jag ska nog testa att beskära den nästa höst.Väl inne på innertomten och utan koppel så placerade sig Santos på sin favoritplats där han kan hålla uppsikt över hela parken - och framförallt vägen utanför. Det senare är mycket viktigt, det kan ju faktiskt komma förbi någon människa, hund eller cyklist som man kan skälla på!


Till skillnad mot torrt trist gräs så är dom vintergröna växterna som allra trevligast just nu. Den här brokbladiga Elaeagnus ebbengei `Limelight´ (en släkting till den vanliga silverbusken) trivs verkligen här och har växt till sig riktigt bra nedanför altanen. Detta trots att jag bara haft den i två säsonger och dessutom flyttat den från ena hörnan av altanen till andra när vi skulle göra plats för poolen.


Nått som också verkar trivas bra är mina små gulliga Cyklamen urta. Dom fick jag av Anders Andersson när han var här på besök, här växer under en liten azalea i murrabatten. 
Alltså, ÄNTLIGEN har det börjat blomma! Ja, jo, jag vet att det säkert kommer nått bakslag, men ändå; VÅREN är nog snart här!!

13 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Ja, visst var det skönt idag! Trots blåst, denna ständiga blåst... så kändes det allt både ljusare och lite, lite varmare... Min Tjorven behöver man inte tvinga runt på promenad, hon ser direkt att det är promenad på gång om jag sätter på mig de specialla jeansen jag har då, och då är det Bråttom!! Oj, vilket liv det är på henne! Men sen så, när man kommer hem så ligger hon gladeligen många timmar på sin bädd i köket, gör inte många knop resten av dan...

Ha en fin söndag!
Gunilla

lavendia sa...

Fantastiskt vad det ser fint ut. Vi fick ca 1,5 dm snö igår, som ligger kvar. Solen vet jag inte hur den ser ut.
Menar du att de fina cyklamen blommar ute - nu? Vad roligt. / Britt

Ingrid sa...

Vissst var det konstigt att det blev så fint väder idag. Nu blåste det ju en hel del och uppe på kyrkogården var det inte skönt alls, men annars har det varit en helt ok dag och jag kunde konstatera att i min rabatt finns det nu två krokusar.
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Schöne Sonntagsgrüße
schicke ich von Deutschland nach Gotland.
Wir hatten heute auch so schönes Wetter wie ihr.
Ich glaube, der Winter ist vorbei.
Jetzt kommt der Frühling.
In 2 Monaten und 2 Wochen fahren wir schon nach Öland.
Das geht jetzt schnell....ich freue mich.

Vackra söndag Hälsningar
Jag skickar från Tyskland till Gotland.
Idag hade vi en sådan fint väder som ni.
Jag tror att vintern är över.
Nu kommer våren.
Under 2 månader och 2 veckor har vi gått till Öland.
Detta är nu snabbt .... Jag är glad.
Kram Marlise

Evas Kvarnaro sa...

Hej, först måste jag 'säga' innan jag glömmer (har haft det på tungan länge)
din 'Header' är så vacker med dessa olika sorters tulpaner, en riktig vår-glädje spridare.
Sen byter du ju ofta, alla är fina men denna passar in så bra nu.
Jag är ur-dålig på det, får 'skällning' av Maria är jag aldrig lär mig, fastän hon visar mig gång på gång.
Tycker det är svårt, men jag har i varje fall tagit bort höst 'headern'.
Det blir bättre utan.

De där 'vädergubbarna' är luriga ....
Så trevligt med en himmel blå när man minst anar det.
Ser att våren visar sig både här och där hos dig. Så söt den lilla cyklamen blomman är, kul att den vill visa sig.

Ha de så bra, kram/ Eva

Gunilla Teckenberg sa...

Det ser ju vårlikt ut hos er, här har det absolut inte kommit lika långt men det är på gång.

Jag plockar också massor med gräs som haft hela vintern på sig att spridas över stora ytor. Jag undrar också som du om det är en skröna detta med nedklippning av gräsen. Jag klipper en del tidigt på våren och de verkar inte ta illa upp.

Kram!

Bosse Lidén sa...

Jag tycker du kan kalla det för en tidig vårpromenadskoll. Inte visste jag att Santos var en sådan sjusovare. Kanske är det bara för att det var söndag. Vi såg krokus i olika färger under helgen. Vår söndag var också riktigt trevlig, men vi hade inte lika fin blå himmel som du hade. Bara vetskapen om att vi är på väg åt rätt håll gör det gött att leva. Kram Bosse

TantGlad sa...

Det ser ju ut som sommar hos dig. Vilka jättefina bilder. Min bild på min header är som det ser ut hos mig. Mest snö. Men intill väggar så kan det hända det är lite bart.

Måndagskram.

gittan sa...

Det var lika härligt vårväder här igår och det gäller att njuta av dagarna i bästa mån. Idag regnar det småspik och blåser ganska bra men våren nalkas och får man bara en och annan varm och solig dag så blir de andra dagarna (bakslagen) lättare att ta / Kram gittan

Rigmor sa...

Nu kan man undra om vi ens bor på samma planet...?? Här är det ömsom regn och ömsom snö idag, och kvicksilvret ligger straxt ovan nollan.
Så fina bilder från din trädgård sen, man blir verkligen glad åt det som kommit igång att blomma. Här lär det dröja ett bra tag till innan vi ser något grönt, ännu längre innan något gått i blom.
Och nu är det bokat, första veckan i juni blir det Gotland igen. Denna gång ska vi utforska kusten kring Ronehamn. Vid Ljugarn har vi ju varit ett par gånger, men inte kustremsan nedåt. Så nu sitter jag här med karta och google och letar sevärdheter, du kanske har tips om vad vi absolut inte får missa??
Ha det så gott!!
Kram kram

Gunilla Teckenberg sa...

Susie!

Du har ett svar på min blogg ang. barrväxter.

Kram!

Jord under naglarna sa...

Å, vad härligt vårigt hos dig!
Cyklamen utomhus är nog inget för Norrland, visste inte ens att det funkade på Gotland - så fint!

Carita Liljendahl sa...

Underbart med våren, allt är i sin linda nu. Tack för titten på många fina bilder!