KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 12 februari 2015

GOTLANDS SNÖIGASTE...

Igår var det vår här, i alla fall kändes det att våren inte var långt bort. Alltså var det dags för en stärkande prommis med Santos!


Vi åkte iväg söderut, men halvvägs ner till Storsudret dit vi egentligen tänkt oss så ändrade vi oss och åkte ner till kusten och ett favoritställe. Det var vindstilla och då gäller det att passa på.....


Tyvärr visade det sig att det var otroligt blött i markerna. Inte så konstigt eftersom all snö smält bort, det var endast dom vattenpölar som frusit till is som  fanns kvar, som påminde om vintern!


Så när vi gått vår runda och kommit tillbaka till bilen var vi tvungna att försöka få våra stövlar rena innan vi kunde sätta oss i bilen. Dom var precis fullsmockade med lera...så när vi kom hem fick Rolle jobb! *fniss*


Men vädret var som sagt otroligt fint med en lysande blå himmel, så inte ens lerplumsandet kunde förstöra humöret hos oss. Konstigt nog blev inte Santos lerig, men han går ju inte exakt där vi går och dessutom väger han betydligt mindre så han sjunker inte ner i leran!


Enligt SMHI skulle det bli lite molnslöjor framåt kvällen och det stämde - för en gångs skull - men det var fortfarande fint väder när vi kom hem.


Vi åkte alltså en runda på c:a 5 mil för att promenera vid havet och vi såg inte någon snö alls under den rundan. Det var barmark precis överallt.....men vår tomt ser alltså ut så här!


Jag brukar ju kalla den för "Gotlands Snöigaste Tomt" och det är inte på skoj, utan på fullt allvar! 

Vi har alltså FORTFARANDE en massa snö kvar till min förtret. Det beror helt klart på alla höga träd runt tomten som gör att inte solen kommer åt den alls den här årstiden. Det blir bättre senare på våren, men nu under "vårvintern" så skymmer träduschlingarna solen. Trist, men inget att göra något åt!

6 kommentarer:

lavendia sa...

Ni har så fina promenadvägar, även om ni ibland åker en hel del för att komma till dem. Vi har knappt sett någon sol alls, fast det sett ut så på TV-vädret. Men det blir väl vår tur någon gång. / Britt

Gunborg Uhno sa...

Skönt när man kan ge sig ut och promenera och solen skiner.Vi har haft flera sköna soliga dagar här.Men det blev inte så många prommisar då mitt ena ben strejkar.
Blir lite avis på era fina vägar som ni kan gå .
Men snö har vi.
Kram.

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Ja, så fort solen visar sig är det mann ur huse även här. Jag brukar också säga att snön smälter överallt förutom hos oss, det är vi trädgårderare som lider av bristande tålamod eller hur? Fniss.
Men vi har ju också många höga träd runtom, de ger det hela en underbar stomme...så håll ut, snön smälter snart. Här är det redan plusgrader även nattetid.
Ha en fin dag.

Carita och Bertel sa...

Så otroligt vackra vårbilder, nu blir jag avundsjuk. Här har vi massor med snö, kanske 15-20 cm. Den har sjunkit ihop av värmen men än dröjer det. Det är bara att bita ihop. Ha det fint. Carita

Evas Kvarnaro sa...

Hejhej, om ni vill kan Rolf såga ner skogen åt er, han håller på för fullt här hemma i skogen med träd-kapning,
så några mer eller mindre kan han stå till tjänst med, *fniss*
Ja tänk om det vore så enkelt,hi hi
Det är hans årliga största motion denna tid med att kapa,såga fixa med veden.Grabben hjälper ju till förstås men Rolf är den som är 'ledig'.
Konstigt nog gillar han detta 'jobbet'i skogen, han ger sig dit med ett leende. Just denna veckan har vädret varit väldigt vårlikt skönt.
Men så förvånad jag blev,trodde ni på Gotland hade mycket mera snö eftersom ni haft rejäla snöoväder. Men det ligger väl inte kvar så länge och får ni vårvärme så smälter snön ner kvickt.
Härlig vårpromenad ni hade, vackra bilder. Lera kan oxå vara 'lurig', vi har varit med om att 'åka kana' på lera och det värsta var att fastna.
Leran var som en 'sugpropp', usch !!!

Vi har ingen snö kvar heller bara lite små-fläckar här och där.
Men uppe på Isaberg (Hestra är byn nedanför) har sportlovslediga haft en härlig rolig vecka. Där har de ju preparerat backarna så man kan åka hela februari och en bit in i mars oxå om det nu inte är ihållande vårvärme så klart.
Hmm jag kanske har nämnt om det innan

Må så gott, kram/ Eva

Carita Liljendahl sa...

Fina bilder! Inte mycket snö ni har men mer på tomten än många andra ställe, jo :)
Vackra vyer och fin skrinda på sista bilden, eller kallas den så?