KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 21 januari 2015

SNÖ, MIDDAG OCH LAX

Man har ju förstått att den här underbara gröna vintern inte har kunnat bestå, men hoppats har man  gjort. Så vaknade man idag helt plötsligt till en vit vinter, inte alls kul! 
Jämför med bilden ovan som jag tog bara för någon dag sen!!


Men, men - vädret rår man ju inte över så det är bara att acceptera. Och så kan man i alla fall trösta sig med att vintern inte kan bli speciellt lång i år. (Nu vill jag inte ha några dumma kommentarer om att det faktiskt har hänt att det kommit snö på midsommar i det här landet! *fniss*)


I morse var det Rolles tur att gå ut med Santos och göra i ordning frukosten, så själv har jag bara öppnat några dörrar för att ta vinterbilderna. Och ingen lust att gå ut har jag haft. Men det har i alla fall slutat snöa och det är lite plusgrader, så snön kanske inte ligger kvar så länge!

Det enda positiva med snö är att det blir ljust och att Santos inte blir smutsig om tassarna. Men det räcker inte.....
Idag ska jag packa ner belysningarna i fönstren, sen är det bara dom tre ytterbelysningarna kvar av julen. Men dom får nog sitta uppe månaden ut. Vi har ju så vansinnigt mörkt här mitt ute i skogen utan några gatubelysningar eller andra upplysta hus, så dom behövs!


I måndags hade vi 3 - fast det skulle varit 4 - middagsgäster här. Beth orkade fortfarande inte komma på grund av att hon inte hämtat sig ännu efter sin hjärtoperation, vilket var mycket tråkigt. Vi saknade henne mycket.....som synes på bilden!Vi bjöd först på Pagrotsky Sandwich som är laxröra med päron och gräslök på kavring och så några räkor som dekoration (fast dom höll jag på att glömma). 
Därefter blev det hemgjord rostbiff (köpte en hel på 3,8 kg i Gothem) som jag skar skivor av och marinerade och la på grönsakssbädd. Till det blev det Jamie´s goda klyftpotatis, portvinssås,  bearniasesås, yoghurt/pepparsås, chutney och chilisås. Allt hemgjort.
Man fick alltså välja själv vilken sås man ville ha och "bean" var helt klart populärast.


Efteråt serverades en - nästan sockerfri - apelsinmousse med sockerfritt chokladkex och apelsingelé som blev mycket uppskattad!

Nyss ringde det på dörren och utanför stod Erik , vår hustomte, med en alldeles nyupptagen liten lax. Så nu ska jag göra inkokt lax med räkor - en av Rolles absoluta favoriter!
Så det där med borttagning av ljusstakar får vänta ett tag.....laxen går helt klart före!!


9 kommentarer:

lavendia sa...

Det låter så gott, det ni äter. Kanske har jag dålig fantasi.
Snöfallsbilden hade du lyckats bra med. / Britt

Ingrid sa...

Så härligt med en alldeles färsk lax! Det är annat än laxbitarna i kyl/frys-disken det.
Vi får hoppas att det här snöblaskandet slutar snart och att det inte blir kvar.
Kram, Ingrid

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Så rätt, vintern den gröna kan inte bli så lång längre, här finns det fortfarande inget snö, mina Camassia och andra lökväxter tittar tyvärr redan ut rätt mycket.
Blir det mycket frost utan skyddande snötäcke så ser jag svart för vårens prakt. Vad gått det ser ut på ditt bord, och färsk lax och räkor....det vattnar i munnen.
Kram.

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Så rätt, den gröna vintern kan inte bli så långvarig längre. Här finns det fortfarande ingen snö och kommer det mycket frost utan ett värmande snötäcke så ser jag svart för vårens prakt.
Mina lökväxter har redan kommit upp rätt mycket och speciellt synd är det om de fina Camassia som jag älskar skarpt. men vi kan inte styra vädret.
Vad gått det set ut på bordet. Och inget kan slå färsk fången lax. Hmmmmmm. kram.

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, inte är det bästa som kunde hända med snön som bara vräker ner men jag försöker tänka lite positivt och då är det bra att det är vinter när det är januari och våra trädgårdar mår bäst när det är som det brukar vara.

Du är sannerligen en mästerkock Susie! Själv är jag och har alltid varit helt oduglig i köket. Har inget som helst intresse av mat, äter bara för att jag blir hungrig ibland men dina bilder var faktiskt aptitretande - jag blev lite hungrig.

Kram! ...det kommer en vår i år också!

Jord under naglarna sa...

Jag har nyss ätit, men jag blir nästan hungrig igen när jag läser om all din goda mat!

Här snöar det också, men än så länge vill vi ju ha den här uppe. :)

HWIT BLOGG sa...

Ohhh så mycket gott! Knorrar till rejält i magen...
Fina snöiga bilder, vi har också lite snöblask här på Öland, inte kul alls...
Ha en skön vecka!
Kram Titti

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Du är helt fantastisk med din matlagning! Alltid tre-rätters, varierat, avancerat och engagerat. Det måste vara ett lika stort intresse som trädgård för dig?
Här har vi också fått snö, några cm, får väl se hur länge det ligger kvar.
Ha det gott. /Ingela

Carita och Bertel sa...

Det låter väldigt gott, din meny. Det är sånt man får ägna sig åt den här årstiden. I dag har vi också fått snö. Jag tycker faktiskt det är bra så att man inte blir lurad och tror att det redan är vår. Hoppas den ligger kvar någon vecka. Vintern blir ju inte så lång när den börjar sent. Ha det fint. Carita