KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 8 januari 2015

2014 - sista delen!

Vi hann vara hemma en halv dag efter semestern innan vi fick ett mycket efterlängtat besök. Det var vår f.d. anställde och mycket goda vän Berra och hans fru Boel som för första gången kom och hälsade på. Berra hade slutat hos oss många år innan vi flyttade men vi höll hela tiden kontakten. Då bodde dom i Älta - nära min kusin. Men dom flyttade också från stan några år efter oss, dock inte söderut utan till Norrland.


Vi hade misströstat att få se dom här, Berra hade tidigare så otroligt lätt för att bli sjösjuk. Vi träffades dock en gång för några år sen hemma hos min kusin Monica i Älta när alla fyra var på besök i Stockholm. Men nu så kom dom och hälsade på några dagar...och vi hade otroligt trevligt med många utflykter runt ön!


 Samma dag som dom åkte hem så var det dags för Trädgårdsentusiasternas kräftskiva hos Annli i Kräklingbo. En mycket trevlig och uppsluppen tillställning. Jag agerade dock chaufför, gillar inte snaps, men jag sjöng glatt med i snapsvisorna - dom gillar jag!


Här är det min väninna Lisa och hennes man Ingmar som skålar.  
Efter det här var dom riktiga sommarmånaderna slut.

SEPTEMBER...

...började dock riktigt bra. Sommaren hade ju först varit väldigt varmt, sen hade vi varit på semester och direkt efter det haft besök, så nu tog vi tag i den eftersatta trädgården. Allt - utom rosorna - blommade och frodades otroligt bra, så det var bara det tråkiga att så gjorde även ogräset!


I början på månaden var det dags för Skördemarknaden i Roma. Ett mycket trevligt jippo som både Trädgårdsamatörerna, Rosensällskapet och Gotland Trädgårdsön deltog på. Det gjorde att vi; Lisa, Anki och undertecknad, fick blodad tand och "vilda" idéer när det gällde marknad.


Livet lekte, vi satt ute på altanen och åt både lunch och middag, vi tog massor av prommisar i naturen. Det var så varmt och skönt fortfarande att man t.o.m. kunde bada på kvällarna. 


Ja, allt var bra överhuvudtaget. Tills jag fick beskedet att en av mina bästa väninnor och f.d. granne i Stockholm hade insjuknat igen i sin cancer. Den här gången var det dock slutgiltigt!OKTOBER

Livet här gick dock vidare som vanligt eftersom Bibbi vägrade att ta emot besök på sjukhuset, så det var ingen idé för mig att åka till Stockholm. Även om jag ville.....  
Lisa, Anki och jag anordnade en egen liten skördemarknad hemma hos Lisa - det som vi fått idén till under Romadagarna. Den gick av stapeln samma dag som Hemsedagen. Vi trodde det skulle passa bra, men folk orkade inte stanna. Varken på vägen till och absolut inte på vägen från Hemse!


Hemma blommade det fortfarande ganska bra och växterna började få vackra höstfärger, men man var liksom inte riktigt i form för att njuta av all prakt. Alla tankar gick till Bibbi.


Så kom den oåterkalleliga dagen då hon fick sluta. Fruktansvärt, men för henne var det nog skönt att få slippa lida längre. Fast det kändes inte som en någon tröst precis.....


Resten av månaden rullade på som vanligt. Vädret var inte speciellt kul, det var visserligen inte speciellt kallt men det blåste ganska ofta. Det hade också börjat regna en hel del vilket iofs var bra, sommaren hade ju varit så torr.


NOVEMBER

I början på månaden åkte jag till Stockholm för begravningen. Det blev en snabb tur, jag åkte dit ena dagen och hem nästa, stannade inte för att göra en massa annat. För man var inte på den våglängden just då!Vi dekorerade om hemma, inredde vardagsrummet i blått och lite orange, allt inför leveransen av min fåtölj. "Tronen" som Rolle kallar den. Alltså Susies & Santos sittplats framför TV´n. Jag tror faktiskt att Santos tror att den är hans.....


Rolle fyllde år och fick äntligen hem sin billyft som han väntat på ett halvår. Det blev hans enda födelsedagspresent.....


DECEMBER

Normalt brukar snön ha kommit till Rolles födelsedag men så blev det inte det här året.  Istället var det riktigt varmt och skönt.


Så det blev en hel del prommisar. Just den här gick ovanför Ljugarn bland Folhammars raukar.


Vi hade några middagar för vänner under senhösten, men inte alltför många. En av våra närmaste vänner här opererade sitt hjärta så för dom var det inte aktuellt med några festiviteter.


Så julafton spenderades ensamma, vår vän hade fortfarande inte hämtat sig ordentligt och orkade inte komma. Men däremot så kom snön...snacka om att det blev en perfekt vit julaftonskväll!
Och Juldagen hade vi i alla fall gäster, så julen blev rätt bra än då.


Och så här vackert var det i mellandagarna innan värmen kom tillbaka och smälte all snö. Så redan på Nyårsafton var det barmark igen...jätteskönt!
Jaha, förmodligen har jag glömt att få med en massa som har hänt under 2014 men det allra viktigaste tror jag har kommit med. Och det är bra, för det är så lätt att glömma bort när, var, hur har jag märkt. Alltså är krönikan mest till för oss själva så vi kan hålla ordning på saker och ting! *fniss*

Susie

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var jättetrevligt att träffa er i Augusti. Hoppas att det inte dröjer lika många år till nästa gång. Tack än en gång.
Kram Boel o Berra

lavendia sa...

Det är nog inte så dumt att skriva krönikor - inte minst för sig själv. Man ser tillbaka på det som varit bra och det som inte varit det. Precis som din. / Britt

mammi sa...

Vilken fin bildsvit och text. Lättare då att komma ihåg allt som hänt. Tyvärr kan jag inte göra något liknande. Skulle bli ointressant så det skriker om det. Skall ut och fota en "pellis" som fått spel. Står kvar i zinkbaljan, varit översvämning, minusgrader och snö, och vad händer, ju fina nya gröna blad sticker upp ur "bedrövelsen" Vem vet, jag blir kanske den första som får en sån efter hur den blivit behandlad
Ha det så gott
Kram till er 3 från oss 3.

Ingrid sa...

Så trevligt att få en återblick på resten av 2014. Jag kände väl igen det mesta eftersom jag följer din blogg, men det skadar aldrig att friska upp minnet. Jag fattar ännu inte hur det kan vara att jag aldrig såg dig i Roma, vi var ju där ganska länge där i närheten eftersom vi satte oss ner och såg på russen.
Ha en skön helg Susie!
Kram, Ingrid

Monica sa...

Härligt att få följa ditt år! Både i glädje och sorg. Så söt er lille Santos är. hälsningar från mig o grabbarna kram!