söndag 4 januari 2015

2014 - DEL 2

Efter den mycket händelsrika första delen av året så blev sommaren ännu trevligare. För vi gillar båda två att ha någonting att göra. Bara ligga i poolen (jag är inget för att sola, utan det är själva badandet jag gillar) eller slappa orkar man inte hela tiden!

JUNI


Så det blev förutom en massa trädgårdsjobb även en massa besök på loppisar där det inhandlades kul saker - ett av fynden var nätkrukan ovan. Precis som man inte hade tillräckligt med dekorationsgrejor sen tidigare.....


Jag hade alltså fullt upp hela våren och försommaren.  Det var jobbet med den blivande "parken", resten blev faktiskt ganska eftersatt på grund av det. Hade man innan vetat hur mycket jobb det skulle bli med den så hade vi kanske tänkt om..... 



Men det blev också tid för några trevliga trädgårdsbesök hos goda vänner. Här är det den fantastiska "pionträdgården" hos familjen Bering i Burgsvik som jag bara måste till varje gång pionerna blommar. Och så finns det en massa annat också att se där.....




Vi fick också trevliga besök, nedan är det Hasse & El-Jay, våra mycket goda vänner från kalifornien. Dom har nu varit här tre gånger och hälsat på oss, faktiskt fler gånger än en del andra gamla goda vänner som bor i Sverige!


Första gången vi träffades och började umgås var 1966(!) då dom bodde här i Sverige under ett år och vi skulle åka till USA på semester. Vi fick då en massa tips av dom och på den vägen är det.



Efter det kom ett par helt nya vänner, Rolf och bloggvännen Eva, på besök och det var också jättetrevligt. Det var absolut inte sista gången vi sågs.....det klickade verkligen mellan oss!


Sen var det helt plötsligt midsommarafton och vi hade några vänner här på lunch; Uffe, Cronis, Beth och Eva.


Hela juni blev dock ganska kall och kylig, men växterna verkade trivas och det blommade bra. 


Både i min "penséeteater" och på den stenhårda grusiga marken nedanför!



Och Santos "gillade läget" eftersom han älskar att ligga i solen på altanen - men han går inte ens fram till poolen...

JULI

I juli kom äntligen värmen, ärligt talat kanske lite väl mycket av den varan. Men det var bara att ligga i poolen och svalka sig, även om det kanske inte blev kallt rosévin annat än till helgerna!


En och annan prommis  vid havet orkade vi väl med, men för det mesta så satt man i skuggan och läste. Vi vattnade (mycket) och klippte gräset tidigt på morgnarna, sen sa vi att "det och det" kan vi göra ikväll när det är svalare. Fast då var man så slut av värmen att man inte orkade göra någonting.....


Så trädgården som redan innan varit eftersatt blev ännu mer igenväxt med ogräs! Men ibland måste man släppa taget och bara njuta av livet!!



AUGUSTI

Allt växte och blommade för fullt och det gick åt massor av vatten varje dag. Som tur är har vi vår egen brunn vars vatten går enbart till trädgården.




Dom högsommarblommande dagliljorna kom igång ordentligt och eftersom dom växer i pallkragsrabatten så får jag alltid vattna dom extra. Dom är alltså vana, så dom led inte av torkan.


I mitten på månaden började det blomma fler och fler växter. Har upptäckt att jag har ganska många hög- och sensommarblommande, så jag ska kanske satsa på försommarblommor vid nästa inköp. För fler lär det väl bli trots att jag bestämt mig för att satsa på fler buskar istället för perenner. Men man kan ju alltid ändra sig.....


Rosorna började dock se lite malätna ut, det var både rost och lössangrepp och så slutade en del av dom blomma helt. Den heta sommaren hade väl kanske inte passat alla sorter så bra.....


Så i slutet på månaden var det dags att åka på vår årliga fastlandssemester. Som tidigare var vår väninna Christina från Stockholm med - vi hämtade henne vid tåget i Alvesta - och som vanligt åkte vi söderut till Skåne.



 Där hälsade vi bl.a. på hos f.d. bloggväninnan Ingrid och hennes man i Vinslöv (hon har slutat blogga) och hos Marianne &Uno & lilla hunden Elvis.


Det enda trista med semestern var att det var ganska kallt och halvmulet för det mesta, men kul hade vi i alla fall.  Förutom att träffa vänner så tittade vi på slott och trädgårdar, vi shoppade och vi gick på prommisar i naturen. Vi bodde bra, vi åt och drack gott - så vi var jättenöjda.....


Men trots allt var det skönt att komma hem igen och ta tag i den nu helt förvuxna trädgården. Det fanns väldans mycket att göra...


...och så fick man ju bada igen!



Forts.följer!



7 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Sommaren var allt bra härlig.Värmen höll ju i sig länge.Vi hade +9,4 i förrgår.Vår.
Ha det fint.

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Poolen kan man ju verkligen avundas dig. Smart byggd så löv och annat knappast blåser in i den.
Sommaren 2014 varit den torraste och varmaste man kan tänka sig här vid Sydkusten. Havet var så varmt att t.o.m. jag badade ganska ofta. Ha det bra.

lavendia sa...

Visst är det roligt att läsa resumeer om andra bloggares år. En del kände jag igen. / Britt

Gunilla Teckenberg sa...

Jag följde ert arbete med parken här på bloggen och nu ser jag verkligen fram emot hur det artar sig när våren kommer. Många fina och spännande växter som ni planterade.

God fortsättning!

Carita och Bertel sa...

Härliga sommarminnen. Jag gillar din penséteater, den är otroligt fin. Ha det bra. Carita

Ingrid sa...

Vilken härlig återblick av sommaren. Det känns avlägset, men snart är vi där trots allt.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Veronica sa...

Tack för sammanfattningen. Många är så duktiga på att skriva årskrönikor. Jag har testat men det blir alldeles för långa texter och för att inte tala om bilder :)

Ha det bra!

Veronica