KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 30 december 2014

SNART ÄR DET SKUMPADAGS!

 Jag vill passa på att önska alla mina bloggvänner och era nära och kära ett riktigt

GOTT SLUT PÅ 2014!


Tyvärr hann det bli vinter innan året tog slut (jag hoppades ju på en grön sådan i år), men jag gläder mig i alla fall åt att den kan inte bli extremt lång. Normalt brukar första snön komma till Rolles födelsedag den 14 november, i år kom den alltså den 24 december!


Men här har vädret verkligen ändrat sig sen förra inlägget. Då hade det visserligen kommit en del snö, men sen kom det ÄNNU MER och ikväll, måndagen den 29 när det här skrivs, så har vi haft -10 grader! Det är verkligen en riktigt ruggig vinter!!


OK, det har varit strålande sol - förutom i Visby dit vi åkte idag för att shoppa lite. Där var det mulet och bara -2 grader. SMHI förutspådde (med extra tryck på betydelsen av ordet SPÅDDE) på radion att vi skulle få snö och mildare redan framåt eftermiddagen. Ha! Måste ha varit Visby dom menade.....


På vägen hem därifrån, vi åkte som tur var när det fortfarande var ljust, så var det en hel del dimma. När man körde in i dimbankarna så sjönk temperaturen direkt, så det tog inte lång stund förrän den var nere i en -7/-8 grader och under den sista kilometern hem så blev det -9. På eftermiddagen .....


...och som sagt, ikväll har vi varit nere i -10. Santos är inte ett dugg glad, han är ju en liten och låg hund utan lurvig värmande päls. Så han vill inte gå så långt när man går ut med honom. Här ovan står han redan framför dörren och undrar förmodligen varför jag inte snabbar mig på att öppna.
Och lika skönt är det att han inte vill vara ute så länge. Han har ju sitt nya "kisshål" som gör att man är lite extra försiktig så han inte ska få in snö där och få blåskatarr. Inte för jag vet om det funkar så, men jag misstänker att har man en öppning direkt i urinröret och en betydligt kortare väg upp i urinblåsan så finns risken. Därför får han inte heller bada i havet. Precis som han skulle vilja det! Han är verkligen en riktig liten badkruka!! *fniss*


11 kommentarer:

lavendia sa...

Vi har nog ganska lika mycket snö som ni och samma temperatur. Även jag hade gärna hoppat över det, men den kom ju iallafall när den skulle komma.

Nora sa...

Ungefär samma väder här i dina gamla hemtrakter också. Visst är det fint att se på, men jag föredrar helt klart gröna vintrar:-) Önskar dig ett Gott Slut!
Kram Nora

lavendia sa...

Min kommentar blev litet "rumphuggen". Plötsligt gick det inte att skriva mer. Men nu gör det och jag önskar dig ett gott nytt år! / Britt

Carita och Bertel sa...

Jag önskar dig ett Gott Nytt År och tack för alla fina bilder du visat. CArita

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Önskar dig, Rolle och Santos ett riktigt Gott Nytt År och dig alldeles speciellt ett Gott Nytt Trädgårdsår :-)
Kram, Ingela

Veronica sa...

Mmm, men nu kommer blidvädret och idag har vi haft runt "nollan". Såå, skönt. Och nu är det nån vecka med lite mildare. Och varje vecka med lite mildare är en vecka närmare våren :)

Kram och ha ett gott nytt!

//Veronica

Carina sa...

Här har vi inte haft så värst mycket sol, några minuter, javisst, men....nåja det behöver vi inte orda om här...får istället passa på att önska dig och Santos , ja Rolle också försåts, ett riktigt
GOTT NYTT ÅR!

Ölandsvindar sa...

Men just det...stilton och portvin. Det skulle man kunna smutta lite på i kväll. Jag satt just och funderade på vad vi skulle ha för extra gott till kvällen. Pepparkaka passar bra att lägga osten på.
Gott Nytt ÅR på er därborta på den andra ön (som vi faktiskt kan se lite ljussken ifrån ibland om vädret är det rätta).
Kram /Kerstin

Ingrid sa...

Nu har vi snart gröna gräsmattor igen Susie! Visst är det skönt att den där värsta kylan gett med sig även om jag kan förstå barnen besvikelse. Min små grannbarn hade ju plockat fram sina pulkor, men nu står de där till ingen användning.

Tack söta Susie för det här bloggåret och ha en riktigt härlig helg och ett Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

Högagärde sa...

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År
Elisabeth

Marlise sa...

Ich wünsche dir und Rolle ein
gutes neues Jahr!
Immer wieder schön, deinen Blog zu lesen.

Jag önskar dig och Rolle
Gott Nytt År!
Alltid trevligt att läsa din blogg.
Kram Marlise