KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 26 december 2014

MALLGÅRDS OCH SOLNEDGÅNG


Så var då julhelgen över och konstigt nog så blev den riktigt trevlig trots att våra vänner inte kunde komma på julafton. Fast det är klart, julafton hade blivit mycket trevligare om vi hade varit det vanliga gamla gänget.
Och gissa om man blev förvånad när man skulle ut med Santos på kvällen och det var vitt ute, den första snön i år kom alltså på själva julafton. Snacka om bra timing!


Fast det var inte mycket som kom - och lika skönt är det. Jag är inte förtjust i snö precis!


Istället  för en sällskaplig julafton med goda vänner fick vi trösta oss med att juldagsmiddagen avlöpte precis som vanligt tillsammans med Erik & Ylva. Fast vi två åt nog betydlig mer mat då än normalt, eftersom vi tog det väldans lugnt med sånt på julafton.


Så det var med knapp nöd vi kunde pressa ner lite Stilton & port samt den vita chockladmoussen med hemgjord sylt & mandelbiskvier som jag gjorde istället för cheesecaken. Det var nog en otrolig tur att jag ändrade mig. Det räckte så bra med den mäktiga moussen, en cheesecake hade vi ju haft kvar av idag - och varit tvungen att äta upp! *fniss* 

Idag åt vi en enda rätt till lunch; Janssons! Sen gav vi oss iväg ut. Igår var det -7 som max, idag var det bara -2 när vi gav oss iväg och -1 när vi kom tillbaka efter ett par timmar. Vi åkte till Mallgårds i Lojstaskogen för en skön avstressad prommis med Santos, då kan man med gott samvete slöa framför datorn eller TV´n framåt kvällen!


Här brukar vi gå ganska ofta, man kan gå lite olika väger vilket alltid är trevligt. Vi var dock lite oroliga för att tiden hade runnit iväg så snabbt. Vi gick här väldigt sent en gång på hösten för nått är sen och höll på att bli överraskade av mörkret. Inte så kul..... Den här gången höll vi dock ett öga på klockan så allt gick bra!


Vi körde sen en pytteliten skogsväg genom Lojstaskogen till Levide och precis när vi kom fram till landsvägen så sjönk solen och molnen fick en otrolig härlig färg. 

     
Visserligen var det inte långt hem - tog väl en kvart ungefär - men solen hann tyvärr gå ner nästan helt, så nån tjusig bild in i kohagen det fick jag inte. Men man kan skymta det sista av solnedgången i alla fall.....

6 kommentarer:

Veronica sa...

Så vackra promenad bilder! Jag tycker oxå att det är perfekt med snölagret som ligger och önskar det inte blir mer :)

God fortsättning !

lavendia sa...

Finfina bilder. Visst kom snön precis som den skulle. Även här. För mig får den gärna vara kvar till nyår, men sedan är jag mer än nöjd på snö. God fortsättning. / Britt

Marlise sa...

Ja, Schnee von Weihnachten bis zum 5. Januar....das ist schön
und dann kann er wieder weg gehen.
Hier bei uns hat es erst heute geschneit
nicht viel, aber es soll mehr werden.
Mein Sohn schickte heute morgen ein Foto aus dem Schwarzwald, da ist richtig viel Schnee.
Ja, es ist Winter.
Weiter eine gute Zeit

Ja, snö från jul till januari 5 ....det är trevligt
och då kan han gå iväg igen.
Här hos oss har det bara snöat idag
inte mycket, men det bör vara mer.
Min son skickade i morse ett foto från Schwarzwald, det finns en hel del snö.
Ja, det är vinter
God fortsättning
Marlise

Gunilla Teckenberg sa...

Vi har inte mera snö än vad ni har men vi har nyss upplevt vinterns kallaste dygn, termometern visade - 17,4 grader i går morse.

Fåglarna fryser....

Monica sa...

Gott slut och ett riktigt Gott Nytt trädgårdsår, underbara bilder som alltid! Kram!!

Maria sa...

Här var det ingen snö på jul men nu har den kommit, tycker jag om. Tråkigt att det inte blev som vanligt för er på jul men huvudsaken är ju att er goda vän blir frisk. Nu får ni ha ett gott slut på detta år och
Ett Gott Nytt 2015/kram