KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 11 december 2014

FÖREDRAG OCH AVVERKNING!?

Inte är det kul väder direkt, det blåser - fortfarande - fast det var värre igår. Det duggar lite och är allmänt grått, men det är 5 grader plus alltså ingen snö och halka! Vilket jag är mycket tacksam för eftersom jag ensam ska till Visby ikväll!!

Gahms i Levide, vårt lokala lilla shoppingställe som har nästan allt. T.o.m. kolonialvaror. Ni som kommer ihåg Epok eller Epa förstår. Älskar det.....
Sista dagarna har jag haft en hel del att göra, men nu är jag klar med allt...och ikväll så "smäller det" alltså. 
Jag ska återigen hålla ett trädgårdsföredrag. Den här gången inför Trädgårdsamatörerna. 

Det är skönt med "vintgergröna" (eller som alunroten i det här fallet, v-röda) växter!

Jag ska berätta lite om mig själv och visa massor av trädgårdsbilder. Beräknad tid 1 timme, så det gällde ju att ta fram intressanta och bra bilder. Det blev hela 112 stycken.....

Och brokbladiga - här en vacker järnek -  är inte helt fel heller!
Sist jag höll ett föredrag var på biblioteket i Hemse för två år sen, men då var det för allmänheten. Den här gången är det för insatta - alltså odlingsspecialister - vilket gör det hela lite knepigare. Men...jag är inte orolig, för många år sen lärde min gubbe mig nämligen ett bra knep när man ska tala inför en stor grupp. 

Det är nästan så att strålrudbeckiorna fortfarande blommar!
Det är bara att tänka på att dom man talar till är en enda person, dom är ju inte ihopkopplade mentalt på något sätt. *fniss* Så man ska koncentrera sig på en enda i taget, då kan dom vara hur många som helst!

Kolla in hur grönt och fint det är, hoppas den "gröna vintern" håller i sig ända tills i vår!
Sen ska man vara bra förberedd också - och det är precis det jag ägnat mig åt sista dagarna. Jag har läst igenom manuset massor med gånger, det idealiska är ju egentligen att man kan det helt utantill. Men...sånt minne har man ju inte, så jag kör med skriftligt manus (hela 11 A4-sidor blev det!)

Denn här rostiga saken köpte jag i somras på semestern...men det är först nu den verkligen gör sig!
 Nu är jag så gott som klar. Skall bara läsa texten högt ihop med bilderna och ta tid. Men jag tror att det blir runt 45 minuter till en timme. Man kan ju också brodera ut det hela lite vid visningen om det skulle behövas!

Här är det vintergröna växter i det f.d. lilla fågelbadet - och titta, jag har glömt att ta in grodorna. Stackarna!

Nyss hände nått väldigt speciellt. Det mullrade lite extra utanför och jag öppnade dörren till baksidan och då ser jag en liten avverkningstraktor som kör inne i kohagen. Det gick också två man med orange kläder och motorsågar framför. Kan det vara så otroligt att dom ska ta bort lite träd, eller.....!?

Här är det en vintergul växt utanför kontorsdörren som gläder mig!
Fast dom försvann långt in i kohagen, så att dom ska ta något precis bakom oss verkar osannolikt. Typiskt! Fast dom kanske börjar i en ände där det är lite glest och fortsätter förbi oss!? Vi håller tummarna. Ja, alla fingrar och tår förresten! Det vore helt underbart.....

Det var här till höger, c:a 50 meter in i kohagen (alltså inne bland träden), som jag faktiskt såg
att dom tog bort ett stort träd.
Men tyvärr, nu har det tystnat helt därute och jag ser dom inte längre. Jäklar, det hade varit så skönt om dom börjat ta bort dom hemskt höga träden bakom oss. Igår t.ex. så var man ganska orolig för att återigen få nån gran eller kanske t.o.m. den enormt höga lärken ner över tomten. Ni ser ju hur träden ser ut på bilden ovan. Bara höga pinnar med rufs upptill - dom har stått för tätt!

Den lilla brokbladiga vintergröna silverbusken Eleagnus eebengei  (gult och grön, vad annars!) som jag flyttade när vi byggde poolen. Den växte i andra hörnan på altanen där trappan är nu . Den verkar trivas.... 
Nu hörs motorsågarna igen, men dom är långt in, väldigt långt in - så dom syns knappt - i kohagen. Så det är nog ingen större chans att dom fixar träden här inte!

6 kommentarer:

lavendia sa...

Vad duktig du är. Det går säkert bra. Att hålla ett föredrag finns inte på kartan för mig. Men jag lyssnar gärna.
Här är vädret också litet bättre än igår, men roligt väder är det inte.

Gunilla Teckenberg sa...

Det där fixar du galant Susie! Du är expert på din egen trädgård och med dina proffsiga bilder så kan det inte bli annat än lyckat. Om man inte vill läsa från manus så underlättar bilderna till att hålla tråden.

Tiden verkar lite knapp, du kommer att få frågor från publiken och det brukar ta tid.

Lycka till!

Ingrid sa...

Det kommer säkert att gå bra i kväll.
Lycka till Susie!
Kram, Ingrid

Gunborg Uhno sa...

Det där klarar du hur fint som helst.
Om du berättar lika bra som du skriver så kan det bara inte gå fel.
Så lycka till.
Kram/Gunsan.

Rosor och ruiner sa...

Det kommer säkert gå galant! Det skulle varit intressant att lyssna på!
Själv skall jag åka och se på luciatåg i skolan.
Lycka till!

Ruben sa...

Lycka till med föredraget. Önskar jag kunde vara med. Säkert har du mycket intressant att berätta! Men, Susie, allvarligt talat, är du inte lite väl tidsoptimist? 112 bilder på 1 timma, det blir ju nästan en bild var 30e sekund. Du kommer väl också att bli "avbruten" av en del frågor?! Men, alla är säkert glada att få titta och lyssna hur länge som helst.

Ha det gott!
/Ruben