KOMMENTAR



Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
VIKTIGT: Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 5 december 2014

ETT KORT INLÄGG...


...kommer det bli idag! I alla fall blir det bara två bilder. Anledningen är att vi ska ha middagsgäster, Ingvar & Margareta (dom som var med till Öland i våras när vi köpte träd och buskar). 
Visserligen kommer dom inte förrän klockan sju men man har ju lite att ordna med, så jag tänkte bara ta en liten vilopaus innan jag fortsätter att fixa maten.

För att bordet skulle se trevligare ut så tände jag några ljus, men jag släckte dom direkt efter jag tagit bilderna. Och när gästerna kommer blir det både fler ljus inne och en hel del ute!

Som synes har jag inte lagt upp maten ännu - dom kommer ju inte förrän om ett par timmar - men det kommer bli följande:

Först glögg vid baren naturligtvis! Två sorter, en vit starkvinsglögg och en röd svagare vinglögg. Båda ekologiska! Dock inga vanliga glöggtillbehör, istället små ostbollar som står framme redan.

Därefter blir det marinerade havskräftstjärtar i chilisås med pepparrot i dom höga glasen. Dekorerat med citron & dill och serverat med en brödbit. Till det rosévin, öl eller julmust!

Till huvudrätt är det potatisstomp (alltså ingen mjölk i moset) med lergrytsstek gjord på färsk skinka med MASSOR av grönsaker; Lök, purjolök, sötpotatis, salladsärter, chilipaprika, snackpaprika, zucchini, selleri, färsk ingefära, chili (egen odling), morötter, rött vin och soja. Sen har jag - på begäran - gjort en gräddsås till herrarna som älskar sånt!
Det blir också en liten cole slaw, inlagda gröna tomater, svart vindruvsgelé med chili och mangohutney. Allt hemlagat. Till det här serveras öl, rosé eller rött vin (vinet är också ekologiskt) - eller julmust!

Sen blir det efterrätt också och gissa om jag blev sur när Rolle klagade på att jag köpt färdig smördeg. 
"Sån där färdigfabricerad sk..!" sa han!
Det blir alltså smördegsrutor med mandelmassa på och sen skivor med glöggkokt äpple och päron samt en aning kanel och socker. Sen ska det hela in i ugnen och serveras riktigt varmt med en kula vaniljglass. 
Jag lovar att det är gott...
Men...min bortskämda gubbe kommer garanterat att peta bort smördegen och bara äta resten!  
Jag kan dock inte skylla på någon annan, det är jag själv som skämt bort honom!! 
(Man har ju den gubbe man förtjänar - eller är det kanske hund man menar!? *fniss*)

TREVLIG HELG


8 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Oj, så mycket gott ni skall äta!
Hoppas ni får trevligt, ja det får ni säkert! Hälsa M!

Anette sa...

Skulle gärna komma på middag! Trevlig dukning och god mat:) Alltså jag tycker du ska ta Rolle i örat lite......det går ju an att klaga, men gör man inget åt det själv så kan man vara tyst. (Fast han kanske hjälper till?)Har lite samma problem här ibland och då brukar jag kontra med "att det går jättebra att ta över i köket" - det brukar bli tyst då ;) Ha det så fint i helgen Kram Anette

Marlise sa...

Das hört sich ja wieder lecker an.
Ich hoffe, ihr hattet einen schönen Abend
und allen hat es gut geschmeckt....
auch Rolle! (gekaufter Blätterteig)...
du hast ihn verwöhnt.
Mussten die Gäste nicht mehr Auto fahren?
Glühwein, Wein, Bier
in Schweden darf man nur 0,2% Alkohol???
Dein Weihnachts-Quiz hätte ich nicht gewinnen können :-)
ich wünsche einen schönen 2. Advent

Det låter läckert till igen.
Jag hoppas att ni hade en trevlig kväll
och allt det smakade bra ....
också Rolle! (Köpt smördeg) ...
du har förstört honom.
Gjorde gästerna inte köra bil?
Glögg, vin, öl
i Sverige kan vara endast 0,2% alkohol ???
Din Christmas Quiz jag inte kunde vinna :-)
Jag önskar en glad 2: Advent
Marlise

Knatten sa...

Ja det låter ju sååå gott så jag skulle kunna komma över en sväng jag med om det inte varit så långt.
Kram på dej. /Knatten

lavendia sa...

Hur dags var det?? Det ser så inbjudande ut och maten låter så god. Om man ändå vore där. Trevlig helg!

Carina sa...

Mmmmm det lät inte fel..jag tror jag tar färjan över och kommer och
provsmakar, hihi...

Ha en go´ helg!

Evas Kvarnaro sa...

Vi var bjudna på julbord igår, jovisst fanns det mkt gott, men jag tycker att det blir alldeles för mycket blandning. Idag mår både jag och Rolf 'tjuvtjockt'.
Magen gör revolt mot allt, hellre hade din mat passat bättre.
Lite mer lagom och givetvis godare.
Nä nu måste jag dricka mer sammarin så magen blir okej.
Ha det så trevligt o kul/ Eva

Anni sa...

Hördudu, jag tror jag slår en signal nästa gång jag kommer till Öjn, så får du bjuda på middag - det låter som finaste restaurangen!

Hoppas att gästerna och värdfolket är riktigt nöjda!