KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 2 november 2014

"NYTT" VARDAGSRUM

Gråvädret ligger som en tung matta över allt - så man är inte precis på världens spralligaste humör. Men än finns det en massa vackert att titta på, bara man vågar sig ut!


Ovanstående Clematis hittade jag i Visby när vi var där för att uträtta några ärenden och Rolle fick syn på den tjusiga Chrysler´n (bild i förra inlägget). Han var naturligtvis tvungen att stanna och gå runt och glo på den, samt ta några bilder. Jodå, jag gillade bilen också - men det vackraste var nog  "häcken" bredvid!


Eftersom lusten att göra något nytt ute ligger nere helt, så har vi istället dekorerat om i vardagsrummet. Vi hade tidigare två soffor, en var, men jag gillar inte att ligga och titta på TV så vi beställde en fåtölj. En jättestor som både jag och Santos skulle få plats i - och det får vi och han älskar att ligga på armstöden bredvid mig!


Och den kom hem för nån vecka sen - och ställde genast till med bekymmer. Nu blev vi "tvungna" att dekorera om en massa annat också. Rummet var tidigare i svart och grått, med en ljusblå fondvägg och en grå soffa med lite extraklädsel i blått. Bordet var ett svart glasbord och soffan vi tog bort i svart skinn. Nu beslöt vi oss för att satsa på mer färg, blått!


Eftersom vi älskar bordet - det är så stabilt att besökare kan stödja sig i hörnorna utan att det välter, det blir aldrig några bestående fläckar på det (fast på det svarta syntes allt damm omgående), det är i rätt höjd för oss vilket är 52 cm (varför är alla soffbord numera så vansinnigt låga, bara mellan 30-45 cm) och det är i dessutom i rätt stil. Enkelt utan krusiduller. Alltså bestämde vi oss för att göra något kul med det och behålla det!


Vi fick det limmade glaset borttaget hos glasmästaren, en ny klar glasskiva tillskuren som vi försiktigt fraktade hem från Visby. Sen svampade Rolle skivan i silver. När det torkat så målade han över skivan i silverblått och så bar det av till Visby igen där glasmästaren monterade ihop det hela. Och nu har vi ett fläckigt bord!


Sen dekorerade jag om med en massa ljus och prydnassaker, flyttade stolar och småbord och så köpte vi en liten flaska skumpa som vi firade vårt "nya" vardagsrum med - och så kom vi på att vi absolut måste ha en ny gångmatta mellan ingången och altandörren. Alltså en illblå istället för den nuvarande grå. Den kommer om några veckor..... *fniss*

5 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Himla snyggt.Den fåtöljen gillar jag.
Ha det fint.

lavendia sa...

Kul att ändra om hemma. Ofta är man hemmablind. Blir det en förändring leder det ofta till fler. Det blev jättebra hos er.

Evas Kvarnaro sa...

Men vilket häftigt påhitt med bordet, frisk vågat . . . . .
Men jag tycker det blev jätte bra.
Fåtöljen är också en som jag skulle kunna tänka mig att ha, riktigt snygg i bra färg ton, passar till allt och plats till Santos.
Men att bara byta nytt sådär blir ju meddetsamma extra jobb-nytt.
Allt ska väl matcha ihop med övrigt något sånär, ja det har ni lyckats med.
Men att ni bara orkar ??? !!!
Jag vill helst sova igenom mig hela vinter ända fram till mars.

Första bild på klematis var en ur läcker sak.

Varm goe höstkram till er alla tre.
Eva

Ingrid sa...

Så snyggt det blev. Ni är bra duktiga att dekorera och får hela tiden nya idéer. Bordet blev ju jätteläckert!
Nu är den här gråa och trista dagen snart slut. Jag hoppas att det blir lite ljusare i morgon, men det så faktiskt ut som det här vädret ska fortsätta ett tag.
Det är november!
Kram, Ingrid

Ölandsvindar sa...

Det blev mycket kärt besvär det där! Och snyggt också med glasskivan. Jag halvligger i en tvåsitsig soffa när jag tittar på TV men somnar jag så tappar jag huvudet med risk för whip-lashskada. Skulle faktiskt behöva en fåtölj med stöd för huvudet bakåt.
Kram /Kerstin