KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 4 oktober 2014

EN KYLIG MARKNADSDAG

Nu har man börjat hämta sig efter vår lilla Skörde- och Växtmarknad. Inte för att vi hade så mycket att göra så man blev utarbetad precis, nej det var faktiskt tvärtom. Vi hade inte många "kunder", men jättetrevligt - det hade vi som synes!

Själva det stora Tingshuset (1000 kvm´s boendeyta) i bakgrunden. Anki till vänster och Lisa till höger i mitten.

Det var kylan (10-11 grader och lite blåst) som gjorde att man var genomruggig av att stå/sitta stilla hela dagen. Från 08.00 till 17.00 . Vilket så här efteråt visade sig totalt onödigt. Det hade räckt med att vara på plats vid elva och sen sluta fem!

Våra bord ställde vi på en gräsyta utmed stora vägen.  Det fanns också gått om parkering på varje sida om oss.

Så när jag kom hem fick Rolle bjuda på varm vinglögg och han hade både kokat potatis, dukat och tänt en massa ljus. Så efter middagen lindade jag in mig i en filt och bara myste framför TV´n.

Här är mina tre bord sent på eftermiddagen när det började sina lite bland plantorna. 

Men som sagt, kanontrevligt det hade vi och vi kom naturligtvis på en massa annat vi ville göra tillsammans. Både när det gäller det här med växter och andra mer privata saker,

Jag hade klurat till det och tryckt ut bilder och text, samt plastat in papperen, till både det ätbara och till plantorna. Sen fick man också provsmaka, antingen direkt på en tandpetare eller på en liten ostbit.

Bl.a. så funderade Anki, som precis som mig är medlem i Rosensällskapet, varför Gotlandskretsen inte hade någon hemsida - och jag höll ju med direkt förstås! Så vi bestämde på stående fot att vi skulle starta en rosblogg för dom intresserade här på Gotland. Så gissa vad jag roade mig med igår.....*fniss*

Anki - till vänster - visar Lisas Mårbacka-pelargoner.

Så mycket sålde vi alltså inte så nu får man äta massor av geléer, marmelader och chilisås de närmaste tiden. Speciellt chilisåsen som är färsk och inte håller sig i evigheter som resten.

Klängrosen `Penny Lane´ på onsdagsmorgonen efter den första - ovanligt tidiga - frostnatten .

Det här med en  rosblogg har vi nu presenterat för Anders A. som är den sammankallande för Gotlandskretsen. Och han blev glad även om han verkade lite förvånad. Men jag har alltid tyckt att vill man ha något i en förening - då får man faktiskt göra det själv. Så enkelt är det!

Nu blommar mina Mischanthus för fullt. Just den här ruggen brukar inte blomma så mycket, men den gillade tydligen vädret i sommar!

Det värsta som finns när man är styrelsemedlem i en förening är när andra medlemmar kommer och frågar; Varför har ni inte ordnat/arrangerat "det och det"!? Jag brukar då alltid svara; Vilka NI...är inte DU med i föreningen!? 
För vill man ha nått speciellt, fråga gärna styrelsen om du själv kan vara med och fixa det! Begär inte att det ska vara styrelsen som ska göra allt själva!!

Tidlösa (Colchicum) blommar också för fullt just nu.

Ibland kan folk då ta illa upp, men jag har lite svårt för sådana som vill ha stekta sparvar flygandes in i munnen. Även om man kanske inte kan göra allt jobb själv, så kan man ALLTID hjälpa till med något. Om inte annat som idéspruta och kanske se till att sköta delegering av olika uppdrag!

Man ser  inte riktigt på bilden den vackra färgkombinationen med lila, vinrött och gult - och lite orange här och där tyvärr.

Sen ska vi i Entusiasterna (=järngänget) ha en julfest i år hemma hos Lisa och Ingmar i Tingshuset. Jag hade en för två år sen, men förra året rann det hela ut i sanden för att ingen verkade intresserad. Men nu är det på gång igen..... Mycket trevligt!

Här är det mina självsådda brokbladiga ödleblad (Houttuyni cordata `Chameleon´) som jag faktiskt hade en kruka till försäljning med mig i onsdags. Ingen var dock intresserad.....
En annan sak vi - alltså Lisa och undertecknad - pratat om tidigare är att vi vill gå en kurs i att göra glaskonst hos Anki (Glashuset i Burs). Nu är det bestämt!
I våras gick jag ju en kurs när Christina, Rolle och jag gav Monica en kurs i födelsedagspresent. Och vi hade helt fantastiskt kul. Förutom att våra alster blev riktigt snygga!

Som synes så blommar strålrudbeckian fortfarande  - trots frostnatten!

Då gjorde vi blyinfattade små hjärtan, men nu vill jag göra något i en helt annan teknik, den heter fusion och  jag tror den kommer passa mig perfekt. Efter det kan man nästa gång (ja, SÅ kul är det) göra glasfat.
Jag, som alltid älskat konstglas, tror att det här med konstglaskurser kan bli en riktig höjdare för mig!

ÄNTLIGEN har jag fått upp den dekorativa rostiga struten som jag köpte i somras på Jagorstrand i Vinslöv. Den kostade lite över 300:- så jag var förundrad över att Rolle inte protesterade. Han gillar inte rostiga saker! Fast jag hade velat haft två mindre också.....

Eftersom jag under onsdagen hade fullt upp med marknaden och sen har fått en hel del att tänka på, så har dagarna gått bra. Jag har försökt sysselsätta mig så att jag undviker att tänka alltför mycket på min kära väninna på Radiumhemmet. Men igår natt så slog grubblandet till, det är ju lite jobbigt att man inte får krama om henne och berätta hur man känner (hon vill inte ha besök och absolut inte att man ömkar henne).
Så jag skrev jag ett långt - mycket osentimentalt, viktigt i hennes fall - brev som vi skickade igår. Det lättade faktiskt och jag hoppas nu att hon kan ta till sig mina tankar och reflektioner.....

12 kommentarer:

Ruben sa...

Synd att man inte kunde vara med och fynda! Ni fick i varje fall frisk luft, även om kassan blev skral (förmodar jag).

Ha det gott!
/Ruben

Rost och rädisor sa...

Det borde ju varit packat med folk runt era bord, så mycket fint och spännande. Ett PR problem?
Dock verkar det ha kommit mycket kreativt ur denna dagen ändå och växterna finns ju alltid kvar.
När du visar ditt ödleblad så kom jag på att jag inte sett mitt på länge. De måste ha försvunnit i sommar. Är det en rysligt törstig växt?
Ha det så gott
Anette

lavendia sa...

Vad kul med litet växtmarknad. Säkert hade ni jättekul.
Visst är det så, att man inte bara ska förvänta sig att andra ska göra något. Visby är ju känt för sina rosor så det är klart att ni ska ha en hemsida.
Tråkigt med din väninna. Svårt när hon inte vill ha så mycket kontakt, men det är klart att hon måste få bestämma.

Ingrid sa...

Det var så trevligt att titta in till er växtmarknad ett tag!

Kul med den nya bloggen. Du har verkligen fullt upp och jag förstår att det skingrar tankarna.

Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Susie på Stjärnarve sa...

Anette funderade på om det kunde vara PR-problem att vi inte fick några besökare på vår marknad, men det tror jag inte. Vi deltog på Facebook, min blogg, utskick till alla medlemmar i två trädgårdsföreningar samt dessutom en ganska stor radannons i lokalpressen. Dessutom var en journalist där och gjorde reportage. Felet var nog att alla var trötta (eller frusna) på vägen hem från Hemse Torgdag och inte orkade stanna - och på vägen dit hade dom för bråttom. Alltså, både rätt dag och fel dag att ha marknad!
Det här med rosbloggen (http://rosorgotland.blogspot.se/) har redan fått ett bra gensvar. Efter en enda dag har jag fått in två artiklar och en inköpsuppmaning. Inte dumt alls!!
KRAM och TREVLIG HELG
Susie

Marlise sa...

Hej Susie
Du wirst noch PR Fachfrau.....für alle Blumenangelegenheiten.
Schön, der Pflanzenmarkt.
Und deine herbstlichen Fotos.
Freunde - Krankheit - immer schwierig!
Ich fahre am Donnerstag, für 10 Tage mit einer Freundin, deren Mann ganz plötzlich an Krebs gestorben ist, nach Heiligenhafen (deutsche Ostsee)
Ich wünsche dir und Rolle Gesundheit

Du kommer fortfarande PR specialist ..... för alla blommor angelägenheter.
Fint, växtmarknaden.
Och dina höst foton.
Friends - sjukdom - alltid svårt!
Jag går på torsdag i 10 dagar med en vän vars make har plötsligt dött av cancer, enligt Heiligenhafen (tyska Östersjö)
Jag önskar dig och Rolle Hälsa
Marlise

Anonym sa...

Älskar din blogg.
Kram

Ölandsvindar sa...

Åh, jag känner igen det där. "Kan inte hembygdsföreningen ordna något sådant" eller vilken förening som helst.Jag brukar svara ungefär som du. Vi är 500 medlemmar och ungefär fem som gör något. Jag brukar säga att om alla som kan stå på benen avsätter 2 tim om året skulle vi kunna åstadkomma mycket.Vet du, jag har en "fågelskådarkompis som fortfarande är hemma men som inte har lång tid kvar. Hennes man åkte iväg själv på något ärende i går och ringde mig från bilen. Han behövde verkligen prata av sig, det tog aldrig slut.Verkligen jobbigt med sådana samtal där man noga måste tänka över varje ord men samtidigt ett bevis på uppskattning att någon vill anförtro sig och söka stöd under en så svår tid.
Kram på dig Susie! /Kerstin

Anonym sa...

Jag känner igen mig i det sistnämnda. Så länge man har fullt upp, träffar många trevliga människor har tankarna semester från det där andra. Du behövde den stunden. Man lär sig hela tiden. Nästa år kan ni satsa på färre timmar. Rosblogg lät som en utmärkt idé där ni skulle kunna få många besökare från hela världen. Lycka till med det projektet och det är bra att du inte slänger sparvar i munnen på vem som helst. :) Kram Bosse

Rosor och ruiner sa...

Ja, det ser ut som ni hade trevligt! Skulle gärna ha varit förbi, men jag är ju lite dålig på att ta mig ända dit ner ;) och så jobbade jag ju också, så det blev ingen torgdag på Hemse heller för den delen (brukar va dålig på att åka dit oavsett om jag är ledig eller ej..)

Ha det fint!
Kram Gunilla

Carita och Bertel sa...

Så synd att det inte kommer så många besökare när man försöker bjuda till. Jag hade gärna varit där och fyndat men det är en aning för långt.Det ser så fint ut med alla fina bord och uppställningar av växter och annat.Vi har varit på höstmarknader här omkring men besökarna har varierat mycket. Ha det fint.Carita

Evas Kvarnaro sa...

Intressant inlägg med mycket 'på gång'. Om jag hade varit där på marknaden hade jag köpt en hel del växter plus chilisås m.m.
Men så är det när man inte har 'det' framför nästan.
Huvudsaken är att ni hade trevligt
men jag tror också precis som du skrev att folk var trötta och kylslagna efter Hemse marknad. Och 'på dit vägen' hade de bråttom till Hemse. Hur ska man göra. Kanske lite musik, räcker med en som spelar dragspel och dansande hundar, *fniss* nä dansande behöver de inte vara men någon som har en större hund med kärra som kan dra mindre barn en liten 'runda'. Något som barn säger att: de vill göra o titta på och då måste förstås föräldrarna stanna och då fäller ni ett nät över dem tills de handlat klart hos er, detta är både skoj och allvar, hi hi . . .
Helt plötsligt kanske eran marknad blir mera omtalad, jag har fler idéer, *fniss*

Jag gillar enormt det gräset Mischanthus, är det månne ett elefantgräs, eller ?! Iså fall MÅSTE jag köpa ett sådant till nästa år.
Ser att även du har 'Tidlösa' bara det latinska namnet Colchicum
är mycket vackert. Trevligt med en vår-höst blommar.

Sorligt med din bästa vän, men jag kan förstå henne också. Vill ju inte visa sig i sin sjukdom som säkert tärt henne otroligt om ni ej träffats på en tid. Men säkert blir hon glad för ditt brev
som jag förstår kan du skriva mkt vackra ord till henne och ni förstår varann säkert så mycket.

Jag och en väninna (Barbro) ska gå på bio kl 14 (pensionärsbio)
'Hundra steg från Bombay till Paris'.

Må väl kram/ Eva