KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 28 augusti 2014

SISTA SEMESTERDAGEN...

...blev väldigt lång, men vi är ju vana. Det började med att vi lämnade Ramkvilla tidigt för att åka mot Nässjö. Där skulle vi avlämna vår reskompis Christina vid järnvägsstationen så att hon kunde ta tåget till Stockholm.

Men vi var naturligtvis där otroligt tidigt och hade därför gott om tid att snurra runt i Nässjö - vilket vi gjorde. Ganska omgående hittade vi en fin park med massor av blommor.

 Där tog vi en välbehövlig liten prommis med Santos. Men den här parken var faktiskt det enda trevliga vi hittade i Nässjö.....


Vi letade lunchställen, men hittade inga som passade (vi ville gärna sitta ute med Santos) eller som startade serveringen tidigt. Christinas tåg skulle nämligen gå 11.25. (Så småningom visade det sig dock att det hade blivit en hel timme försenat.)

Så det bestämdes att vi skulle lämna Christina på stationen men först skulle hon köpa lite färdkost på Coop i Centrum. Fast där hade dom inte några färdiga mackor.....!?
Då åkte vi vidare och hittade till slut ett jättestort ICA Maxi. På parkeringen pratade vi med en ung tjej och frågade om det inte fanns något Max eller McDonalds, men hon log lite och sa att då fick vi åka till Vetlanda!
Vilket Rolle och jag gjorde när vi lämnat av Christina på stationen.

 Efter lite käk på McDonalds så fortsatte vi mot Oskarshamn. Vädret var sånt där typiskt "till-och-från-väder", så när solen kom fram svängde vi av mot en liten badsjö där vi tog en prommis. 

Jag blev väldigt badsugen, men efter att ha känt på vattnet så gick det över. Men jag tror faktiskt att hade Christina varit kvar med oss så hade nog hon och jag badat. Hon är nämligen lika tokig i att bada som jag är och vår gräns för att bada går vid 15 grader! Och så kallt var det inte!!

Rolle skojade och klättrade ner en bit på badtrappan - men han kände bara på det "kalla" vattnet och klättrade snabbt upp igen.

Så fortsatte vi mot Oskarshamn och färjan hem - som inte skulle gå förrän 21.10 på kvällen. Så vi hade en hel del tid att slå ihjäl. Det kändes väldigt tomt i bilen när man inte hade Christina i baksätet som man kunde snacka lite med. Det är inte klokt vad snabbt man vänjer sig att vara fler än två!

Efter att ha shoppat ett par tofflor (jag som normalt ALLTID går barfota hemma) på vår favoritskoställe i Oskarshamn, så käkade vi middag och sen så promenerade vi lite med Santos tills det började regna. 
Fortfarande var det timmar innan vi behövde vara vid färjeläget så då passade vi på att åka till Påskallavik där vi aldrig varit tidigare. 


Den lilla orten Påskallavik ligger bara några mil söder om Oskarshamn, men motorleden går förbi en bra bit utanför så det har aldrig blivit av att vi åkt in där.

 Den här gången tog vi en liten väg dit, parkerade vid kyrkan och gick runt i småbåtshamnen. Mitt emot den låg det här pampiga stället på en egen ö med en egen liten bilbro. 
Måste vara nån riktig "höjdare" som bor där!


Och på tal om "höjdare" så vi den här vackra båten i hamnen. Som gamla cabinbåtsägare (vi hade båt ett tiotal år i Stockholms skärgård) var vi ju tvungna att titta lite extra på den. Den var otroligt tjusig.....

Efter den här prommisen var det bara färjeresan till Gotland som var kvar på semestern. Den gick väldigt smidigt eftersom det var plattvatten, väldigt få resenärer på båten (267 totalt) och vi hade djurhytt och kunde vila, titta på TV och läsa. 
Vi landade i Visby 00.10 och var sen hemma 00.45 för vi kom av fort och det var helt tomt på vägarna.
I säng kom vi vid strax före två och dagen efter kom våra goda vänner vid fyratiden.....men det är en helt annan historia! 

7 kommentarer:

Ruben sa...

Efter en så lång och upplevelserik semester kan det nog vara skönt att komma hem till sitt egna (rätt tempererade) badställe!? Och trädgården förstås!

Ha det gott!
/Ruben

Carina sa...

Nässjö.....där var det mååååånga år sedan jag var.....det är nog som du säger, mest parken som är något att ha *ler*
Vad skönt att överresan hem gick bra, djurhytt....ja, det kanske vore något....
Blir lite nostalgisk och längtar tillbaka till Gotland när jag läser om din resa här på fastlandet.....var nämligen där på ön mycket förr.....undrar just vad det berodde på...fniss...men jag måste faktiskt tillstå att jag älskar Gotland och Visby med Fiskaregränd och alla rosor, både där och vid ringmuren etc etc. Ja man kna hålla på hur länge som helst att sjunga lovord om denna vackra ö....kanske bättre att jag far dit snar? Ha det fortsatt gott. Kram.

Marlise sa...

So ein Urlaub geht immer schnell vorbei.
Aber im Blog sieht man, das es euch gut gefallen hat.
Jetzt wartet zu Hause der Garten.
Bestimmt viel Arbeit.
Und der Besuch steht schon wieder vor der Tür?
Gutes wieder zu Hause ankommen!

Så en semester är alltid över snabbt.
Men bloggen är att du haft bra utseende.
Nu väntar hemma i trädgården.
Definitivt en hel del arbete.
Och besöket redan vid dörren?
Bra kommer hem!

Kram Marlise

Veronica sa...

Vackra bilder i inlägget! Den med det fina huset på ön är ju vansinnigt vacker!
Det verkar som om ni haft en bra semester ni och Santos.
Men det är väl så ändå... borta bra men hemma bäst :D

Kramar

Rost och rädisor sa...

Flitiga Susie, så mycket du hinner med. Gäster dagen efter du kommit hem och sen är du inne i bloggandet igen! Kul att se några bilder från Nässjö. Verkligen en stad vi aldrig har ärende till fast det säkert inte är mer än högst 10 mil. Ni åker till inlandet och vi åker till havet när vi tar oss en tur.
Allt gott
Anette

lavendia sa...

Många fina bilder. Men ingen bra reklam för Nässjö.

Zinnia sa...

Jga gillade bilden du visade från parken i Nässjö. Fint med en lång rabatt med blommor av samma typ i sammanhängande färgskala. Femton grader var väl kalt för att bada men fin var sjön. Kram Zinnia