KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 23 augusti 2014

SEMESTERNS 4:E DAG

Gårdagen började med att vi åkte 100 m söderut från hotellet i Åhus, där tog vi en liten skogsväg ner mot stranden. Naturen var underbar - såg precis ut som på Gotland eller Öland - och när vi parkerat gick vi över sanddynerna ner till den långa stranden. 

Där vi var alldeles ensamma, det var inget direkt badväder precis. Visserligen regnade det inte, men det var väldans gråmulet.


Humöret var det dock inget fel på, så när vi gick tillbaka mot bilen så utlyste Rolle en liten tävling; Vem kunde hoppa bäst-högst-längst över en stock som låg tvärs över stigen.


Klok som jag är (fniss) så avstod jag med motiveringen att någon måste ju fota. Fast jag lyckades missa bilden där Rolle upptäckte att han inte är 37 längre utan 73 och bara lyckades få över ena benet. Men han ramlade inte i alla fall. Christina kom över - hon är ju också några år yngre än oss båda - men landningen blev det väl lite si och så med! Vilket gjorde att vi alla tre föll i gapskratt, dagens första!!


Sen åkte vi norr över till Bäckaskogs Slott dit vi nästan alltid tar oss när vi är i närheten. Då tittade solen fram så vi tog vi ytterligare en prommis.

Det var inte direkt varmt, runt 15-17 grader, men faktiskt ett väldigt behagligt bil- och promenadväder.


Rolle - som alltid ska göra sig lite rolig - hittade en tjusig fjäder (från vilken fågel vet vi dock inte) som han satte i "hatten"!
Efter slottsbesöket åkte vi till Olofström där vi käkade lunch på fiket mitt i centrum. Ett jättetrevligt ställe med mycket god lunchmat och fantastiskt bröd. Det är alltså ett bageri.....Vi skulle shoppa lite men det kom en störtskur när Christina och jag var ett kvarter från bilen och den var så häftig att vi inte kunde gå tillbaka utan fick stå under ett takutsprång och glo en kvart. Sen fick vi vada tillbaka till parkeringen!Vi svängde sen förbi Tuijas Växter utanför Kyrkhult där jag köpte 5 ovanliga perenner - men inte tog några bilder. (Jag som alltså inte ska ha fler växter egentligen!) Sen åkte vi söderut till Mörrum där vi tog en prommis vi ån.

Rolle skulle naturligtvis ut på klipporna mitt i ån och spexa lite...

...men jag som är vansinnigt höjdrädd var naturligtvis så harig att jag inte vågade gå ut!

Men jag klarade av att gå på dom små broarna så vi tog en runda på andra sidan ån där vi träffade på den här "skvallerspegeln" som visade sig väldans lämplig för gruppfoto!

Nu var klockan så pass sent att vi tog oss dom tre milen till Ederyd som ligger precis utmed kusten nedanför Bromölla. Här hade jag bokat en liten lägenhet på Rusthållargårdens B & B. Våra fönster och dörrar syns vid pilen.
På innergården fanns två större tikar, men dom förpassades inomhus. Lite senare var det en 4-månaders STOR valp som for runt, men även hon togs in när vi tog ut Santos.


Det var väl inte direkt ett förstklassigt ställe, men vi hade otroligt trevligt. Speciellt efter en härlig middag med vin som inhandlades på puben i längan mitt emot. Det var ju fredagskväll och då var baren öppen!


Jag kunde också koppla in datorn och hitta mitt mobila bredband så allt var frid och fröjd. Maten, kycklingspett med klyftpotatis var otroligt god - faktiskt den bästa klyftpotatis jag någonsin ätit - och vinet slank lätt ner. Men vi var aldrig in i puben, utan vi satt i vårt stora kombinerade vardagsrum/sovrum/matrum och åt.


När vi var upptagna med att äta upptäckte Santos att min säng hade ett mycket roligt påslakan. Till slut blev han dock lite orolig för han hade trasslat in sig så han inte kom ut själv. Han försökte i ett av dom små hålen man sticker i händerna när man bäddar - och där fick han bara ut nosen! *fniss*
Vi hade mycket trevligt så kvällen blev sen - i alla fall för Christina och mig, Rolle som kör la sig hyfsat tidigt - så idag tar vi det extra lugnt. Så först om en halvtimme/timme ska vi påbörja färden mot Karlskrona!

7 kommentarer:

Anette sa...

Hihi, ja två stora tikar är inget att leka med.......det förstår jag precis. Mina kan bli riktigt irriterade på hanhundar som är för närgångna ;) Ser trevligt ut, bara det inte regnar hela tiden kan det ju vara skönt med lite svalare väder om man ska turista. /Anette

Helen sa...

Hej kul att du är här nere i mina trakter , ni som har sådant trädgårdsintresse så har ni chansen idag att gå i sölvesborg på trädgårdens dag, ha det forsatt bra nu när ni är runt.Mvh Helen

mammi sa...

Verkar ju va en mycket trevlig semester. Känns lite annorlunda att läsa om upplevelserna, när de är från ens egna hemtrakter. Ha en fortsatt bra semester
Kram till er alla 4

mammi sa...

P.s. Glömde att tala om fjädern. Mycket tjusig i sitt sammanhang !!!
D.s

mammi sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Marlise sa...

So schöne Bilder aus eurem Urlaub.
Da können wir alle mitreisen.
Ich liebe diesen Platz Mörrum.
Die Stadt, den Fluss.
Hier am Mörrum kann man so lecker Lachs essen.
Wir waren schon oft dort.
Gute Weiterreise!

Så vackra bilder från din semester.
Eftersom vi alla kan gå med dig.
Jag älskar det här stället Mörrum.
Staden, floden.
Här på Mörrumsån kan äta så läcker lax.
Vi var redan det ofta.
Bra fortsatta resan!
Marlise

Zinnia sa...

Vilka härliga bilder. Jag sitter här och det känns som jag är med på ett hörn. Ni ser ut att ha det bra och kul. Kram Zinnia