KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 19 augusti 2014

ROSOR OCH RESFEBER

I natt sov jag inte en enda sekund - jag blir sån när jag ska ut och resa. Har en otrolig resfeber, men det är inget negativt utan faktiskt en skön känsla, det pirrar i hela kroppen och jag är väldans exalterad!

Normalt brukar resfebern komma ett par veckor innan jag ska resa, men i år infann den sig inte förrän precis när jag lagt mig igår vid halv tolv. Därför kunde jag inte sova alls, för så fort jag blundade så gick jag igenom allt jag packat och kom naturligtvis på en del jag glömt - och då är man ju tvungen att gå upp och fixa det! 


Men det värsta var att vi skulle upp redan vid fyra/halvfem eftersom båten gick från Visby 07.15.  Men jag var ju vaken så det var inga problem, men jäklar vad trött jag var på färjan. Vi bokar dock alltid hytt (djurhytt) och tar med oss små kuddar och underlakan att lägga på britsarna, så jag sov verkligen som en gris i "hela" två timmar TROTS att det blåste mellan 14-17 sekundmeter och gungade lite!


Vi landade 10.15 i Oskarshamn, men nu är vi alltså på  Ramkvilla Hotell i Småland där vi alltid bor åtminstone en natt. Ett jättetrevligt ställe där vi visserligen inte får VIP-service som återkommande gäster, utan det ännu bättre: "VIFT-service"! *fniss*


Den här gången blir det två nätter här, både första och sista fastlandsnatten. Och den här gången åkte vi inte raka spåret, utan vi tog oss först till Vetlanda för lite shopping. Ändå var vi här redan kvart över två, så har man hade tid både till att vila lite och att blogga!


I morgon ska vi bege oss till Alvesta där vi ska hämta vår kompis Christina som kommer med tåg från Stockholm - sen bär det av söderut. Vi ska "göra" norra Skåne och Blekinge den här gången!


Nästa ställe vi landar på är Killeberg som ligger precis nedanför Älmhult - där vi naturligtvis ska besöka IKEA. Vi ska "försöka" få med oss hem lite golvlister till vårt kök. Kökstypen har utgått sch ersatts med en ny typ. Den gamla kommer bara att säljas tillbehör till  t.o.m. aug 2015, så nu gäller det.....
Rolle har därför måttat upp listerna samt tagit med tumstock och såg så att vi kan få med bitarna hem. Det är ju ganska utsålt i bilen med tre pers och en hund (med hundbur)!


Jag hade en del - faktiskt väldigt stora - problem med att komma ut på nätet här i Ramkvilla. Till slut var jag tvungen att använda hotellets router. Så det ska bli spännande att se hur det fungerar i morgon. Ett tag kom jag faktiskt varken ut eller in  eller kunde stänga av datorn och blev väldigt orolig!


Jag ska "försöka" lämna en liten reseberättelse varje dag. Inte för jag tror att du som kanske läser den kommer vara så intresserad, utan för att det är så kul att själv läsa den när man kommer hem!


Nu har vi ätit middag och druckit ett par glas vin och Rolle tar just nu en liten rastprommis med Santos. Själv ska jag avsluta det här inlägget och så får vi se om jag kan återkomma i morgon - och då med nya fräscha fastlandsbilder!

12 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Hoppas ni får en riktigt fin resa.
Kram.

Anonym sa...

Hej Sussie. På torsdag är det vår tur att åka. Vår första anhalt blir i Påskallavik. Ha det så skönt på er tur.//Lena vid Bjerges

Rost och rädisor sa...

Jag är grymt imponerad av att du orkar sätta dig och göra blogginlägg med krånglande teknik på ett hotell när du intes sovit på hela natten! Du går minsann inte av för hackor.
Hur dags hämtar ni Christina?
Tid för en snabb fika 4 km S Alvesta om jag möter upp vid tåget? Vi är hemma på förmiddagen.
Kram Anette

lavendia sa...

Joo. Jag är intresserad och kommer att följa resan med spänning.

Ingrid sa...

Jag tänkte på er idag må du tro när det blåste så hemskt redan i morse, skulle Rolle vara helt återställd och hade du klarat dig från att bli smittad.
Men jag bekymrade mig tydligen helt i onödan för allt verkar ha gått bra.
Hoppas att det fortsätter så och att vädret blir lite nådigare.
Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Oj, att du orkar blogga när du sovit så lite! Men visst är det kul att läsa, även för oss! Hoppas ni nu får en fin resa!
Kram Gunilla

Carita och Bertel sa...

Hoppas ni får en trevlig och spännande resa och att du kan sova på alla nya ställen, det har jag svårt för, i alla fall första natten. Ha det fint.Carita

Evas Kvarnaro sa...

Välkommen till Småland Susie och Rolle, även Santos, hoppas ni får bättre väder än vad det är just nu
Inget kul med en massa vattenflöden här och där.
Att du får resefeber bara för att resa över till fastlandet, du är rolig du, hi hi . . . .
Rolle och Santos då ? !
Men ni får ta vädret som det är, låt er inte 'tryckas' ner av dåligt väder.

Rosorna du visar är ju verkligen superfina.
Mina rosor är inte glada nu, att få så mkt regn på skallen är inte kul för dem.
Ha det nu så himla kul, säger,skriver jag igen.
Kram/ Eva

Zinnia sa...

Resfeber känner jag igen. jag har mina listor med allt jag skall bocka av och komma ihåg. Härliga bilder på dina rosor. Ha det gott på resan. Kram Zinnia

Jord under naglarna sa...

Jag önskar er en riktigt trevlig och minnesvärd resa!

Jord under naglarna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Trädgårdsflum, Ewa sa...

Jag är också pirrig o stirrig inför en resa, jag blir aldrig riktigt van.
Vilka vackra bilder! Vilken energi du har!

Ha det gott på er resa, hej Ewa :)