KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 8 augusti 2014

MASSOR BORTTAGET

I förra inlägget berättade jag att vi skulle lägga igen dammen/fågelbadet nedanför poolen mitt i "f.d. gräs- och bamburabatten". Det är nu åtgärdat, så nu kanske vi slipper "jättebaggar" i poolen. Dessutom slipper vi se den illgröna sörjan som det blev på 10-14 dagar om man inte tömde och tvättade dammen!


Dom tre grodorna får vara kvar, just dom här är ju inte så krävande på fukt!


Egentligen har jag inte så mycket att skriva om - fast det brukar ju aldrig hindra mig..... *fniss*
Så istället blir det en massa bilder som vanligt. Här ovan är det en buske jag köpte förra året på fastlandet, en liten Hypericum.


Tigerliljorna nedanför södra gaveln blommar för fullt. Fast jag är inte så förtjust i dom, jag tycker blommorna är så små.....och så alla dessa liljebaggar! Usch!!

Här är däremot en tålig och frisk sak, en riktigt mörk kärleksört (Hylotelephium) framför det gulbladiga lilla trädet Gleditsia `Sunburst´.

Och en av mina absoluta favoritperenner, den jättestora rosenflockeln (Eupatorium).

Sen har vi den limegrönblommande (fast den är mer vit tycker jag) Hydrangea paniculata `Limelight´. Den köpte jag för två år sen - också på fastlandet. Den höll på dö förra året då jag glömde att stödvattna den, men den har hämtat sig även om den inte är så stor precis!


Här är det en av alla mina Clematis som verkligen blommar fint. Det växer en vinröd här också, men den har blommat över. Tyvärr har nog minst 4-5 Clematis dött i år, det har nog varit alldeles för torrt!


Inte nog med att vi lagt igen dammen, jag har börjat ta bort en massa trista sommarblommor också. Bl.a. hela penséeteatern och dess 15 krukor. Jag hade ju för länge sen bytt penséerna mot Lobelia, både häng och vanliga. Men eftersom dom ville ha vatten 3-4 gånger om dagen och ändå såg lite medtagna ut efter all torka  och värme - så  kastade jag dom idag.
Hade tänkt ta bort krukan ovan också som står på ett CD-ställ mitt i "Susie´s Rosenfolly", men gräset är så otroligt vackert med sina gula och orange strån - så den får vara kvar!


Nått annat som är borttaget är Rolles jättestora bilbrygga bakom garaget. Så här måste jag göra något så småningom. Dock inget för snyggt eller avancerat, för vi har våra soptunnor står bakom trädgårdsboden. Vi har torkvindan där också och på väggen  vi krokar med stegar. Bakom själva garaget har vi en pallkrage med grus, en liten vagn, krokar med tunga grejor osv.  
Ja, ni vet förmodligen hur det kan se ut. Men det är ett ganska stort område så någonting snyggt vill jag försöka klämma in.....kanske en rad med stora buskar mot kohagen och några små träd.....eller..... Ja, jag vet faktiskt inte ännu! 


I "lyrrabatten" på baksidan bredvid "murrabatten" som förra bilden var tagen över, har vi det här mörka klippståndet, Ligularia dentata. Den gillar jag och jag har faktiskt skaffat mig en mörk till, men den var jag tvungen att gräva ner i "gräs-och bamburabatten". 
Kanske inte idealiskt, men den har överlevt sommarens torka i alla fall....trots att klippstånd gillar fukt!
Men den är en annan namnsort och den har inte blommat i år. Bryr mig inte ens om hur dess blommor ser ut faktiskt.....det var dess otroligt vackra blad jag var ute efter!


Och på tal om blad så slutar jag dagens inlägg med ett litet collage på några av alla alunrot (Heuchera) jag har - och fler hoppas jag det blir. Vi ska nämligen på semestern besöka Tuijas Växter i Blekinge, som jag tidigare handlat alunrot på postorder från!

PRESSTOPP! Alldeles nyss så skulle jag kolla termometern i poolen. Gissa om jag blev snopen när det satt en humla på undersidan och den stack mig! J...ar vad ont det gjorde - och fortfarande gör!!

12 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Ja fy ja så ont det gör.Som att bränna sig.Hoppas du har lite smärtlindrande salva hemma att smeta på.Det är mycket som blommat över nu.Så jag klipper lite varje dag.Och rensar lite ogräs.
Kram.

Marit Helene Gåsland sa...

Så flotte blomster og planter du har i augusthagen din Susie, tigerliljen er virkelig flott.

Jeg fikk vepsestikk i går og det også svei og brant så jeg trodde jeg skulle gå på veggen.

Flotte bilder, god helg.

Nina/Stjärnkraft sa...

"Gräskrukan" ska du absolut låta vara kvar! Det fina med gräs är ju faktiskt att de är vackra även när de vissnat. Tänk du, om man kunde säga detsamma om sig själv! ;o)

Jag har också en planta klippstånds, med riktigt blodrött bladverk som inte är så fransigt i kanterna. Ingen aning vad den heter, för jag fick - som vanligt - plantan av en god vän. Men att den gillar fukt visste jag inte, för hos mig växer den i gårdens gassigaste och torraste ökenaktiga rabatt. Läge för flytt kanske ..?

Humlebett kan göra riktigt jä-la ont. Tur att det inte händer så ofta.

Rost och rädisor sa...

Nu får man verkligen se upp hela tiden både för getingar och humlor, men en undersida kollar man ju inte. Attans otur.
Gillar också rosenflockeln jättemycket. Måste få tag i en planta i år.
Önskar dig en fin helg
Anette

Evas Kvarnaro sa...

Men Susie, den lilla humlan ville ju också kolla vatten temperaturen innan hon hoppade i poolen, *fniss*
Ja vilken otur . . .
Det blev ju riktigt fint i betong 'badet' nu, och så söta grodor . . . .
Mkt fint som blommar, oj oj Tigerliljan är super duper skön men lite farlig . . .

Ha en trevlig helg alla tre/ Eva

Ingrid sa...

Aj då! Så oturligt att du och humlan var ute i samma ärende.
Inte fick vi mycket regn idag, så jag antar att du har fått fortsätta med ditt vattnande idag också.
Ha en skön lördagskväll!
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Det blev ju bra med "dammen". Mycket fina bilder. Rosenflockel har jag haft i många år och i år har den äntligen visat hur den ska se ut. Den har nog fått en dålig placering, men nu vågar den ta plats.
Att bli stucken av en humla är väl inte så vanligt. Det är du och Ferdinand.

Marlise sa...

Wie immer, schöne Fotos der Blumen.
Ich hatte heute, bei uns das Gefühl, der Herbst beginnt.
Ich wünsche einen schönen Sonntag

Som alltid, vackra bilder av blommor.
Jag hade idag med oss känslan av hösten börjar.
Jag önskar dig en trevlig söndag
Marlise

Anonym sa...

Va fin lilla dammen blev. Planerar nu resan till Skåne - Blekinge.//Lena vid Bjerges

Zinnia sa...

Hypericum är så vackert och dessutom har du en så bra bild på den. Bilder på blommor är alldrig fel. Ord kan vara bra men ibland är dom överflödiga bilden säger allt. Kram Zinnia

Anni sa...

Alunrot är en riktig favoritväxt - så himla tacksam och vacker! I år har jag även planterat den i krukor, för varför ska man bara ha sommarblommor där? Murgröna, alunrot och funkia ska jag försöka få att överleva den kommande vintern, i sina krukor.

Fnittrar lite åt dina namn på rabatterna, så har jag också; triangelrabatten (som inte alls är en triangel längre), golfrabatten etc ...

Anni sa...

Jo men så skulle jag ju blåsa lite på ditt finger också. Aj!