KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 14 augusti 2014

BRA TIPS

Brunsprötad skymningssvärmare 
Texter: Bert Gustafsson CC-BY CC-BY
Hyles gallii (Rottemburg, 1775). Brunsprötsvärmare förekommer allmänt från Sk till To. Vingbredd 60-80 mm. Larven lever på bl. a. måror, rallarros m. fl, förpuppning i jorden.

* * *

Igår frågade jag om någon kände igen den här nattfjärilen. Jag fick ett enormt bra svar från Ölandsvindar om att gå in på Naturhistoriska Museet och där fråga den jourhavande biologen. Vilket jag gjorde nyss och det tog 10 minuter så fick jag svar. Helt fantastiskt! TACK FÖR TIPSET!!


I morse hann man precis vakna innan det började regna och åska. Alltså vräka ner. Och jag som hade en massa jobb på gång!


Men att göra något i trädgården idag är inte att tänka på. Det har visserligen slutat regna, men med tanke på den mängd som kom på en timme - 21 mm - så kan man inte klippa gräs! Och rensa dyblött ogräs tillhör inte mina favoritjobb precis!!


Nej, jag ska följa min nya devis att kan man skjuta upp ett trist jobb till morgondagen ska man absolut göra det! Fast jag vet inte om devisen är så ny precis, jag brukar hemfalla åt den varje sensommar/höst!


Så istället för jobba var jag "tvungen" att roa mig med något annat - alltså blogga - men jag hade inga aktuella bilder. Så dessa är tagna från altanerna och från dörröppningarna. För ut kommer jag inte gå idag.....


Ja, jo - Santos lär man ju behöva gå ut med men för övrigt stannar jag inne. Det är t.o.m. så illa att jag inte tänker bada i dag!Här är tre gulbladiga och tre rödbladiga smällspireaskott jag tagit hand om. Dom växte i gruset på infarten, så dom verkar väldigt lättodlade, så även jag ska väl klara av att få dom att växa.
Sen ska jag se om jag inte kan göra nått kul med dom på den nya oplanterade stora ytan bakom garaget och trädgårdsboden. Redan nu så har jag en rödbladig smällspirea bredvid garaget, så dom platsar i miljön!
Jag har även sett att det kommit upp ett par skott från rönnsumaken `Tigereys´ (som inte skulle ge så många rotskott, ha) så dom tänkte jag också gräva upp. Bakom garaget kan dom - nästan - få sprida sig hur mycket dom vill!Många sommarblommor har börjat se medtagna ut, så jag har redan tagit bort en del, men dom här gröna bladväxterna och det röda gräset verkar trivas alldeles utmärkt.7 kommentarer:

Marlise sa...

Es wird Herbst!
Du findest das ja nicht so gut.
Wir haben hier auch viel Regen.
Wann geht ihr denn in Urlaub aufs Festland?
Hoffentlich habt ihr dann besseres Wetter.

Hösten kommer!
Du hittar inte så bra.
Vi har också en hel del regn här.
När du går för en semester till fastlandet?
Förhoppningsvis ni har bättre väder.

Kram Marlise

Charlotta sa...

Så härligt GRÖNT det är hos dig. Min favoritfärg (tillsammans med alla andra...)
Ha det gott, trots blötan.

Carita och Bertel sa...

Det är fint att ha många bilder att ta av när vädrets makter bestämmer över en. Det ser så frodigt och grönt ut. Här får jag putsa bort det som är torrt och visset men vi har ju fått lite regn så det har ju blivit bättre. Man ser att det är skillnad på regnet ovanifrån och det man tar från kommunen, växterna gillar inte kommunens kalla vatten.
Nu känns det i alla fall bra när man kan börja gräva igen och göra förändringar inför nästa säsong. Ha det fint.Carita

Evas Kvarnaro sa...

Nu slipper du och Rolle vattna, *fniss*
Så rolig jag var nu . . . .
Det blir aldrig lagom väder någonsin, för torrt för blött för . . . ja så är det tyvärr hela tiden. Nu när regn områderna har börjat kan det hålla på så här länge, tyvärr. Om man läser väder-kartan blir det mycket rikliga mängder måndag och tisdag.
Man får bara finna sig i det och försöka vara glad ändå, jag tänker på eran resa så glöm ej regnkläderna (även till Santos).
Glöm er heller de tre 'P:na', när ni ska över till Sverige, hi hi ... för ni bor ju i Paradiset.

Det kommer bli ännu grönare i eran trädgård när ni återvänder.
Hösten nalkas så sakterliga, det ordet använder jag ofta,men finns ej med i 'ordlistan'.
Nu ska ni ha det riktigt roligt och mysigt på sem. det är ni väl unnade.
Kram till er och nospuss till Santos.
Eva


Ingrid sa...

Blev det inget bad på eftermiddagen heller? Här blev det riktigt fint väder till slut.

Hoppas att du har en regnfri måndag!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Du kunde fått låna lite sol av mig. Helgkram Bosse

Zinnia sa...

Bra tips om den jourhavande biologen det skall jag lägga på minnet. Di trädgård är vacker. Även om vissa växter nu bromsar in. Själv behöver jag snart rycka bort ringkragarna. Men än får de stå kvar. Det som är skönt nu i trädgården är att det är så mycket lugnare i våras. Det går att ta det lugnt och ändå kan det se rätt bra ut. Kram Zinnia