KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 31 juli 2014

KAN MAN FÅ ETT TIPS!?

En ny månad kräver en ny headerbild - fast jag brukar ju inte bry mig så mycket om speciella datum utan byter ganska ofta. Tycker att det är kul och man ska ju göra det man trivs med, eller hur!?

Och jag kunde inte motstå den här buddlejan. Den är jättestor, växer bakom garaget i nästan bara sand och sten, får varken extra vatten eller näring och där har den alltså självsått sig. Dom jag planterat verkar inte trivas lika bra, typiskt!

Här snett bakom garaget växer också en rödbladig smällspirea, en tuja och en liten buxbom för att skyla den stora bilbryggan som stod här, men den är nu borta. Rolle hade inget behov av den längre när han gjort sig av med en av traktorerna och även ska sälja den andra. 
Så nu har man helt plötsligt en massa mark att "göra något av".  Rolle ser nog helst att det bara får vara en tom yta, det är lättare att klippa gräset då! Men jag vill gärna göra något, men vad.....

Problemet är att det är dåligt med jord här på baksidan, det är nästan bara sand och sten och en massa ogräs. På andra sidan av garaget, alltså här vid infarten, där är det istället ganska bra jord men trots det så torkar jorden ut väldans fort.


Här ser man tydligt bruna ränder där gräsklipparen gått fram. Till vänster ser man också ett CD-ställ med 3 små solcellslampor. Alltså vår variant av belysning vid infarten.....

Och dom träd och buskar som växer här får jag faktiskt stödvattna ibland. Har en liten trädpion som jag satt förra året och den fick en knopp i år - och jag var så nyfiken på vilken färg den hade - men knoppen torkade in! :-(


Rosorna däremot verkar klara torkan riktigt bra, men så har dom ju djupa rötter också. Men nu har vi fått massor av vatten, så nu klarar sig alla växter några dagar utan bevattning.

Pallkragsrabatten t.ex. har jag inte behövt vattna sen förra veckan och den är verkligen fin just nu, det bara dånar upp nya dagliljor varje dag!


Och ute i parken blommar det fortfarande lite vackra rosor. Det är en underbar tid just nu!7 kommentarer:

Nora sa...

Va frodigt och fint det är hos er! Pallkragsrabatterna är verkligen fina nu!
Kram Nora

Charlotta sa...

Ja visst är det en underbar tid nu och du har det underbart vackert omkring dig. Att man får vänta på trädpionens blommor är nog vanligt. På min ruttnade (!) knopparna de första åren som det blev knoppar. Då funderade jag på att skaffa regntak över hela trädgården. ;) Men när de väl har växt till sig verkar de rätt tåliga.

Jord under naglarna sa...

Pallkragerabatten är hur fin som helst ju. Kan man annat än att gilla dagliljor som dånar upp?! ;)

Annika sa...

Din trädgård är så vacker och jag njuter när jag tittar på dina bilder! Eller... de är målbilder för mig! Efter vad jag förstår på dig så är trädgården ganska ny, men du har verkligen skapat en lummig och fin miljö!
Har du något tips på ett snabbväxande träd eller två för vår platta framsida? Vill så gärna få lite lummighet snabbt, men samtidigt vill jag inte att trädet blir 25-30 meter högt i slutänden.
Ha det gott!
Kram Annika

Rost och rädisor sa...

Så tjusig din pallkragerabatt blivit!
Tips till den nya biten skulle kunna vara en japansk meditativ trädgård med stor sten på mönstetkrattat grus, japanskinspirerade växter som bambu, nåt lågt barr, liten lönn, rinnande vatten ur bambu eller sten.
Ska bli kul att se vad du hittar på.
Kram
Anette

Ingrid sa...

Ni har en enormt vacker trädgård!
Tack för pratstunden idag. Jag hör av mig.
Kram, Ingrid

Glädjekällan sa...

Trots torkan blommar det fint och ser väldigt frodigt ut hos dig.
Fortsatt skön sommar.
Birgitta