fredag 25 juli 2014

KAFFEREP & ÄNDRING AV PLANER

Igår var vi på eftermiddagen bjudna till våra nya (sen två år) sommargrannar på "kaffe". Ja, dom vet alltså att vi inte dricker kaffe så vi fick saft och en underbar blåbärspaj. Mycket trevligt! 


Naturligtvis så glömde jag fota, får skylla på värmen trots att vi satt i skön skugga, så barnen hann fly men jag fick i alla fall en bild på värdparet precis innan vi skulle gå!!

Stammen på mitt glanskörsbär som bara syns från förträdgården eftersom jag "råkat" plantera en gulbladig smultronshersmin på insidan.

Ibland så blir saker och ting inte riktigt som man planerat eller tänkt sig. Så blev det för mig den här veckan när jag blev uppringd (!) av det eminenta bokningsföretaget booking.com som jag använder mig av för att boka hotell för våra årliga fastlandssemestrar.

Sett från diket utmed vägen.

Jag är alltid ute i god tid - VÄLDIGT god tid - beroende på att vi har hund med oss och att vi har vissa krav. Vi har blivit lite bortskämda med åren nämligen. Och har man bara en ynka vecka per år så ska den vara riktigt mysig!

En  bild till från diket när jag ikväll tog en liten hund- och fotoprommis.

Det ska helst vara boende i markplan med egen ingång, det ska finnas alla faciliteter på rummet (TV, dusch & toa), det får gärna finnas en uteplats och så ska det ligga i ett grönområde. Alltså helst inte mitt inne i en stad, men ibland så får man ju offra sig. *fniss* 

Det var 26 grader när klockan var halv åtta ikväll - riktigt svalt och skönt!

Dessutom får rummet inte kosta hur mycket som helst, en detalj som inte är oviktig i sammanhanget!

Kul att se hur trädgården ser ut från utsidan. Och nu ser man in här när v i stammat upp Katsuran!
Sen älskar jag att planera och glo på kartor och titta på nätet efter roliga saker att göra. Sen roar jag mig med att göra massor av alternativ - så man kan ändra sig om nått skulle strula. Jag reser faktiskt på kartan!

Vad det ser lummigt ut i vår annars öppna trädgård.....

Och strula gjorde det alltså i år! Ett av hotellen i Skåne där vi (=Rolle, Santos, jag och vårt ressällskap Christina) hade bokat två rum. Dom hade slagit igen!!


Här syns två rosor vid ruinen,den röda klängrosen Santana och den lilla låga marktäckande Amber Cover.

Så det var bara att börja leta nytt hotell, men vi fick planera om resrutten ganska ordentligt. B l.a. boka om vårt favorit hotell (Lindalundas i Åhus) till en dag tidigare, men det gick bra.

Rolles stora trädgårdsdekoration i "parken": den döda traktorn.

Sen var det så att vi hade tänkt hälsa på två av mina bloggvänner i Skåne. Inte samma dag, men nu blir det så att jag fick ändra dom planerna så nu kommer vi förbi båda en torsdag.

Buskrosen Pink  Robusta i "parken" som varit otroligt fin i år!

Men jag tror faktiskt att den nya resvarianten blev bättre. Kanske framförallt bytet av hotellet till ett B & B i ett helt annat område. Det som hade slagit igen var jag lite osäker på tidigare - och aningen var tydligen rätt!
Ett amerikanskt olvon som tappade alla löv efter den sena frosten och som jag bad Rolle gräva upp - men som han inte gjorde. Som tur är.....

Tack vare den här så hinner vi nog göra ett besök på Tuijas Handelsträdgård utanför Kyrkhult. Om hon har öppet förstås och inte är på nån trädgårdsmarknad!
En  ganska hög vitbrokig lönn i "parken".
Efter det ska vi faktiskt bo mitt inne i Karlskrona, den enda staden på hela resan. Där har vi hyrt en hel lägenhet på ett hotell för en natt, men det finns en park nära!


Vilken otroligt vacker kväll det har varit - och är!

Alla andra ställen är precis som vi vill ha dom, bl.a. bor Rolle och jag i i Ramkvilla på vårt absoluta favoritställe både första natten innan vi hämtar Christina vid tåget i Alvesta OCH alla tre den sista natten.


En röd hängverbena på väggen vid lilla altanen.

 Jag ser verkligen fram mot semestern, det är alltid kul att komma hemifrån några dagar. Men just nu hade det inte varit så kul, det är alldeles för varmt och vi har det så skönt hemma med AC i sovrummet och pool på altanen!


En del av dom dagliljor som börjat blomma idag....


Nu avslutar jag dagens inlägg och det lär inte bli något i morgon. Då fyller jag år och vi ska ge oss ut på ön både för loppis, lunch och middag.  Och kanske blir det ett dopp i havet också!

...här är resten!

13 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Önskar dig en fin födelsedag och stort grattis. Tänk på mig när ni är i Alvesta : )
Anette

Gitsan sa...

Grattis på födelsedagen!

Jag blir så otroligt inspirerad av dina trädgårdsbilder. Här ska läsas på framöver och planeras lite för vissa delar på vår lilla tomt!

Rosor och ruiner sa...

Grattis på födelsedagen! 🌹 Hoppas den blir bra med några fynd på loppis o god mat på nåt trevligt ställe! Det finns ju så många mysiga ställen så det blir nog bra!
Trist med urinvägsinfektionen, hoppas det går över o att du klarar dig från sånt i fortsättningen!
Kram
Gunilla

Marlise sa...

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag!
Einen schönen Tag heute
und ein schönes neues Lebensjahr!
wünsche ich dir, liebe Susie
Marlise

Grattis på din födelsedag!
Ha en bra dag i dag
och ett gott nytt år!
Jag önskar er, kära Susie
Marlise

Rigmor sa...

Tittar in och säger ett stort GRATTIS och hoppas du får en riktigt bra födelsedag!!
Kram kram

lavendia sa...

Jaha, det är först imorgon du fyller. Grattis igen.
Så otroligt välskött ni har det. Kan ni verkligen åka ifrån det.

mammi sa...

Grattis på födelsedagen.
I morse vaknade jag av att det REGNADE, faktiskt sant, behövdes verkligen, blev knapp 1 mm!!!
Ha det så gott
Kram

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Stort GRATTIS på födelsedagen! Hoppas ni får en riktigt mysig dag.
Kram, Ingela

Evas Kvarnaro sa...

Hoppas Din-dag blev till belåtenhet och att du fick många pussar från din älskling och från den fyrbente älsklingen, *fniss*

Jag förstår att ni väntar på eran fastlands-resa med spänning.
Det blir alltid något nytt och roligt som ni får uppleva.
Santos tycker ju också om att åka bil. Nästa år får ni komma hit, då får Santos jaga hönor, hihihihi

Grattis kram från oss båda.
Eva o Rolf

Nina/Stjärnkraft sa...

Oj, nu blev jag försenad med mitt grattis och kan inte annat än skylla på värmen, som tycks göra det som återstår av min hjärna ungefär lika funktionsdugligt som en tallrik ärtsoppa. Så GRATTIS, även om det blev en dag för sent!

Carita Liljendahl sa...

Så fina bilder från en prunkande natur och vänner, ja dom är värda sin vikt i guld!
Kramar!

ormbunke sa...

Planering är ju halva resan sägs det. Hade det varit friskt här hade jag önskat ni tagit en tur till Halland också. Ett stort varmt GRATTIS i efterskott. Ha de gott.

Jord under naglarna sa...

Jag gillar också planeringen av själva resan. Hoppas er resa blir bäst!
Bilderna du visar är verkligen fina!